Διδυμότειχο: Διήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη

Κοινοποίηση:
640b537ddd818a6db0b2a479fc726531_3-6-1

Με ένα διήμερο εκδηλώσεων στο Διδυμότειχο στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη, ολοκληρώνεται το τρίπτυχο αφιέρωμα στον καλλιτέχνη και γνήσιο εκφραστή της Θρακιώτικης παράδοσης.

Μετά την πρώτη εκδήλωση που διοργανώθηκε στις αρχές Αυγούστου στο χωριό Καρωτή που αποτελεί την γενέτειρα του καλλιτέχνη, ακολούθησε η εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη στα τέλη του ίδιου μήνα που όμως, λόγω καιρικών συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκε με την δέσμευση να υλοποιηθεί την επόμενη χρονιά σε ένα πάντρεμα εκδηλώσεων μαζί με το αφιέρωμα στον Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη.

Με γενικό τίτλο «ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ ΑΓΑΛΗΝΑ!…» , η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με τις δυο Μητροπόλεις Αλεξανδρουπόλεως και Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου διοργανώνουν στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο Διδυμότειχο ένα διήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του κορυφαίου Θρακιώτη τραγουδιστή, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 έγινε η εσπερίδα στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη με θέμα «Η μουσική και χορευτική παράδοση της Θράκης. Παρελθόν – παρόν – μέλλον» με την επιστημονική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, καθηγητή εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ. Περιλαμβάνει εισηγήσεις από επιστήμονες και ερευνητές καθώς και συζήτηση – στρογγυλό τραπέζι με θέμα τη θέση και τις προοπτικές της θρακικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης. Συμμετέχουν οι: Μανώλης Βαρβούνης, Δημήτρης Βραχιόλογλου, Αγγέλα Γιαννακίδου, Γιώργος Ζιώγας, Αργύρης Κόκορης, Λάμπρος Λιάβας, Ρένα Λουτζάκη, Χάρης Σαρρής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response