Διεθνής ανησυχία: Η Ισπανία παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Λίβανο

Κοινοποίηση:
Lebanon Israel

Η Ισπανία παρακολουθεί με “μεγάλη ανησυχία” την κατάσταση που επικρατεί στον Λίβανο και στη Μέση Ανατολή. Ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε ότι η χώρα συνεχίζει να “ηγείται της θέσης υπεράσπισης της ειρήνης και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”.

 

Ο υπουργός επανέλαβε την “σύσταση” προς τους Ισπανούς πολίτες που διαμένουν ή επισκέπτονται τον Λίβανο να “εγκαταλείψουν άμεσα την χώρα”. Συγκεκριμένα, προέτρεψε τους Ισπανούς τουρίστες να αποχωρήσουν είτε μέσω εμπορικών πτήσεων της Middle East Airlines προς τη Μαδρίτη είτε με πλοίο προς την Τουρκία ή την Κύπρο.

Επιπλέον, ο Αλμπάρες “πρότεινε” να μην ταξιδέψει κανείς στον Λίβανο “για οποιαδήποτε λόγο”. Τόνισε επίσης τη “συμπάθεια και την αλληλεγγύη” του στους 700 Ισπανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη χώρα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η ισπανική πρεσβεία στη Βηρυττό επικοινώνησε με τους Ισπανούς που διαμένουν στο Λίβανο για να επιβεβαιώσει τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου τους και θα τους κρατούν ενήμερους για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση που χρειαστεί αν και ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response