Διευρύνουν την παγκόσμια επιρροή τους οι BRICS – H Ρωσία στηρίζει την ένταξη του Πακιστάν

Κοινοποίηση:
371043cd780cdf8c498c8bb4f9273a9e_XL

Η Ρωσία διαβεβαίωσε το Πακιστάν για την υποστήριξή της σχετικά με την ένταξη της χώρας στο μπλοκ Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής (BRICS), σηματοδοτώντας σημαντική πρόοδο στην εξελισσόμενη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Alexei Overchuk, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ, επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Μόσχας στην προσπάθεια του Πακιστάν να ενταχθεί στην ομάδα των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.
«Θα το υποστηρίξουμε», δήλωσε ο Overchuk σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Ishaq Dar, απαντώντας στο αίτημα του Πακιστάν να γίνει μέλος των BRICS.

Η ομάδα, που ήδη διευρύνει την παγκόσμια επιρροή της, προσκάλεσε πέρυσι τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Αιθιοπία, την Αίγυπτο, την Αργεντινή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ενταχθούν.

Επαφές Πακιστάν – ΗΠΑ

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έρχεται μετά τις συνομιλίες που πραγματοποίησαν το Πακιστάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες για την ενίσχυση της συνεργασίας και την ενίσχυση των δεσμών αυτή την εβδομάδα.
Ο εκτελών χρέη υφυπουργού Εξωτερικών για πολιτικές υποθέσεις, John Bass, ηγήθηκε αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ για συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών Amna Baloch.
Οι συνομιλίες Πακιστάν-ΗΠΑ κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του εμπορίου, της ενέργειας, της ασφάλειας, της κλιματικής αλλαγής και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, υποδεικνύοντας το βάθος και το εύρος του ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο εθνών για την προώθηση μιας ισχυρότερης εταιρικής σχέσης, καθώς και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τους δεσμούς και να ενισχύσουν τη συνεργασία.

Εκτός από την ένταξη στις BRICS, το Πακιστάν και η Ρωσία συζήτησαν επίσης την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και την υπέρβαση των τραπεζικών εμποδίων για τη διευκόλυνση των ομαλότερων συναλλαγών.
Ο Overchuk υπογράμμισε τους αυξανόμενους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ Πακιστάν και Ρωσίας, οι οποίοι έφτασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια πέρυσι. Οι δύο χώρες επικεντρώνονται τώρα στην επίλυση των λογιστικών προκλήσεων για την περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response