Δικαστική αίθουσα στην Καλιφόρνια γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης – Δύο τραυματίες

Κοινοποίηση:
dikaiosini

Σήμερα το πρωί, 25 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκε ένα σοκαριστικό περιστατικό στο δικαστήριο της Σάντα Μαρία στην Καλιφόρνια. Ένας άνδρας εισήλθε στην αίθουσα και προκάλεσε πανικό πετώντας ένα αντικείμενο που φαινόταν να είναι βόμβα, με αποτέλεσμα δύο άτομα να τραυματιστούν.

 

 

Γύρω στις 8:35 π.μ., ο δράστης μπήκε στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει ότι η FDA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) δηλητηριάζει 900.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Αμέσως μετά, έριξε το αντικείμενο και τράπηκε σε φυγή. Το αντικείμενο αυτό ανεφλέγη, προκαλώντας καπνό που βγήκε από την ανοιχτή πόρτα της αίθουσας.

Η κατάσταση έγινε χαοτική καθώς οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, φωνάζοντας ότι πρόκειται για βόμβα. Ο δικηγόρος Μπιλ Όσμαν, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ανέφερε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου αντέδρασαν γρήγορα και συνέλαβαν τον ύποπτο, απομακρύνοντάς τον από την αίθουσα.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στα δικαστήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για να διαπιστώσουν τα κίνητρα πίσω από αυτή την πράξη και εάν υπάρχει κάποια ευρύτερη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Η αντίδραση των υπηρεσιών ασφαλείας υπήρξε άμεση και αποτελεσματική, γεγονός που βοήθησε στην αποτροπή περαιτέρω ζημιών ή τραυματισμών.

 

Το δικαστήριο είναι επί του παρόντος κλειστό και συνεχίζονται οι έρευνες στον χώρο. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response