Δικηγόροι: Σε θέση μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Κοινοποίηση:
ΦΟΡΟΙ

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν στα σχέδια της κυβέρνησης για φορολογική επιβάρυνση σε πάνω από 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες είναι οι δικηγόροι όλης της χώρας.

Έκτακτη σύγκληση της συντονιστικής επιτροπής αύριο Πέμπτη ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, με ανάρτησή του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση όσα ειπώθηκαν χθες τόσο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη κατά τη διάρκεια της επακόλουθης συνέντευξης Τύπου, καθιερώνεται ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες ίσο με 14 φορές τον κατώτατο μισθό ή στο ύψος των 10.920 ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Μάλιστα, το ποσό αυτό προσαυξάνεται τόσο στην πάροδο των ετών λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ήτοι ανά τριετία συν 10% με εξαίρεση τα τρία πρώτα χρόνια και έως τρεις τριετίες, αλλά και σε συνάρτηση με τις αμοιβές του προσωπικού που απασχολούν, όπως επίσης και με τον μέσο όρο τζίρο του ΚΑΔ του κλάδου της προηγούμενης χρονιάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: