Δικογραφία για Μητροπολίτη που έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες πιστούς και άνοιξε κανονικά τις εκκλησίες για τους πιστούς!

Κοινοποίηση:
1

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Κηθύρων να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες παρά τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης τους Κορωνοϊού.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, παρά τους νεκρούς που μετρά η Ελλάδα και τις εικόνες από τις υπόλοιπες χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία με χιλιάδες νεκρούς, αγνόησε όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμών και άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στο ναό.
Το γεγονός επιβεβαίωσε o δήμαρχος Κυθηρων, Στράτος Χαρχαλάκης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως ο Μητροπολίτης «Παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμο: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα».

Ο δήμαρχος ανέφερε τέλος πως χθες στο ναό των ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι ωστόσο στα Κύθηρα οι εκκλησίες είναι μικρές και έτσι ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Κλεισαμε τα παντα για να αποτρεψουμε τη γριπη θα πουνε καποιοι παρανο.ι.κοι(?!?!?!)αραγε…διακοψαμε τα προηγουμενα χρονια καθε οικονομικη δραστηριοτητα????για να αποτρεψουμε τη γριπη??αραγε,διακοψαμε τις θειες λειτουργιες και τη θεια κοινωνια τα προηγουμενα χρονια για να αποτρεψουμε την οποια γριπη!!!!????ΟΧΙ…
    Αρα τωρα γιατι???επειδη λενε πως μεταδιδεται γρηγορα τουτη η μεταλλαγμενη γριπη!!!οκ δεν φερω αντιρρηση!!!
    Φερνω ομως αντιρρηση και λεγω τα εξης: στο οτι η θεια κοινωνια δεν ειναι μπαμπουλας!!!ειναι φαρμακο σωματικης και ψυχικης υγειας!!!!κανενας και καμμια ΟΛΑ αυτα τα χρονια δεν αρρωστησε απο τη θεια κοινωνια…πουθενα δεν υπαρχει εστω και μια περιπτωση αρρωστιας απο τον οποιονδηποτε…..
    Και ερωτω:μηπως ο εγκλεισμος που επιβαλλεται η εξαναγκανασμενη ακινησια εξασθενησουν πιο πολυ σωματικα και ψυχικα τον πληθυσμο????
    Οσο και να διαφωνεις αγαπητε Στεφανε(διοτι ακουσαμε να λες να κλεισουν και οι εκκλησιες),η αποψη μου ειναι συμφωνη με τα περισσοτερα σχολια των διαδικτυακων φιλων της εφημεριδας μακελειο…και λεω πως ηταν ντροπη που εσυραν τον Μητροπολιτη στην εν λογω…ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    Στην συναθροιση των αλληλεγγυων δεν βλεπουμε να εθεσαν σε κινδυνο ανθρωπους ε???αυτοι ειναι πανω απο το νομο….ειπαμε:ισα μετρα και ισα σταθμα!!!δεν γινεται ο νομος και η ταξη να επιβαλλεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ…..
    Ντροπη στους Αντιχριστους..πασης φυσεως…..
    Ολοι ειναι μεσα στο κολπο!!!αλλος περισσοτερο και αλλος λιγοτερο!!!!
    Καντο θεμα σε επομενο εξωφυλλο σου, γιατι καταντησαν τον Ελληνα πολιτη να ειναι πολιτης τελευταιας κατηγοριας!!!!και γιατι ειναι ρατσιστες απεναντι στους Ελληνες γηγενεις!!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θεωριες συνωμοσιας!!!!ειναι θεμα αντιληψης!!!
    Ιησους Χριστους Νικα!!!!οσο και αν αυτο δεν αρεσει σε ορισμενους σαλτιμπαγκους!!!
    Να το παρουν αποφαση!!ο κοσμος θα εξαγριωθει οσο βλεπει κοινωνικη αδικια,θρησκευτικη απομονωση πεινα εξαθλιωση κ.ο.κ
    Δηλαδη εαν για παραδειγμα γινοταν πολεμος,τοτε ο κοσμος θα σκεφτοταν τον κορωνα.ι.ο????και το :”μενουμε σπιτι???”
    Και το :”πλυντε καλα τα χερια σας???”
    Αν θες βαλε το σχολιο μου.ΑΓΑΠΗΤΕ Στεφανε.

  2. Αίσχος αντίχρηστοι.Τόν μητροπολίτη Σεραφείμ πάτε γιά κατηγορούμενο καί τά κουμούνια φωνάζουν γιά τούς λαθροπίθηκους καί δέν τά πειράζει κανείς.Στό διάβολο λεμέδες υποκριτές.
    Γιάννης Λάκων

  3. Σήμερα στην Καβάλα ήρθε πλοίο από Κέα με λαθρομετανάστες και γέμισαν 12 πούλμαν εκεί δεν έχει μετρα ?Μήπως γιατί πρέπει να γίνουν όλα στα γρήγορα?

  4. για;τι υποχρέωσε κοσμο να πάει ??? καν τε λειτουργείες στις εκλισιες μονον μην συνωστίζονται κόσμος κοντά κοντά !!

  5. TA 1000 ATOMA ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗΛΗΝΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΚΟΥΛΗ ΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΣΟΡΟΣ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ. ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΞΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ Ο ΠΑΠΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ .

  6. Τι κρίμα να κλείσουν οι εκκλησίες και να μην πατάει άνθρωπος εκεί, ούτε για λειτουργία, ούτε καν για να προσευχηθεί !! Ούτε καν να γίνονται οι λειτουργίες έστω μόνο από τους ιερείς για να μπορεί ο κόσμος να έχει μια ελπίδα στον Θεό !!! Να μην ακούγεται η φωνή του Κυρίου παρά μόνο οι φωνασκίες των ΜΜΕ και οι αυστηρές συμβουλές των κυβερνητικών που εξαγγέλουν καταστολή και ποινές στους…απείθαρχους, να ξηλώνουν τα παγκάκια, να προαναγγέλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας, στο τέλος μήπως σκέπτονται να καρφώσουν και τις πόρτες των σπιτιών για να είναι σίγουροι οτι δεν θα βγεί κανείς έξω??!!!! Τί ζούμε πιά Θεέ μου, νέο Μεσαίωνα? , αλλά ακόμη και τότε οι άνθρωποι είχαν αποκούμπι στην προσευχή και στον Θεό!!!!! Εντάξει υπάρχει απειθαρχία από πολύ κόσμο σε σχέση με την τήρηση των μέτρων προστασίας και αποτροπής της μεταδοτικότητας του ιού, αλλά δεν πρέπει να περάσουμε και στο αντίθετο άκρο της καταστολής και της νέκρωσης των πάντων!!!!

  7. Σε ότι αφορά τις συνάξεις Ναι υα έπρεπε να ακολουθήσει τις γενικές εντολές,για τις ιεροπραξεις όμως γιατι τον κατηγορούν; Είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί την εκκλησία εστω και με κλειστές τις πόρτες για τους πιστούς,αλλά μάλλον δεν είναι ο φόβος της μετάδοσης του κορόνα που επιβάλλει το κλείσιμο των ναών

  8. Καλά έκανε ο Ιερέας. Ο κόσμος είναι ενημερωμένος. Μην τολμήσουν την Μ.Εβδομάδα να κλείσουν τις εκκλησίες. Η Ανάσταση θα γίνει κανονικά και παντού. Να ζητήσει αποζημίωση για καταπάτηση θρησκευτικών ελευθεριών μέσω αντιρατσιστικού. Η νομοθεσία δεν είναι α λά κάρτ.

  9. ΝΑΙ , Ο ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ !!! Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ Κ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ …. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤ???? Ο ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑΝ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ Κ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ , ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ………….

  10. Σιγά που έθεσε σε κίνδυνο τόσους ανθρώπους! Κοροϊδευόμαστε; Έχουμε παραφρονήσει;
    Ακριβώς τον ίδιο αριθμό ατόμων είχε και ο Φθιώτιδος στους Χαιρετισμούς που έκανε εν είδει θεάτρου. Αυτοί δεν κινδυνεύουν;
    600 λαθραίους μαζεμένους μετέφεραν στην Μακεδονία. Άλλους 200 στην Αττική. Σχεδόν 200 κατέβηκαν στην Τζιά. Εκεί γιατί δεν πέσανε μηνύσεις; Δεν θέτουν ανθρώπους σε κίνδυνο;
    Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να τραβολογάμε έναν Μητροπολίτη στα δικαστήρια και να ακολουθούμε την πολιτική που θέλουμε στο λαθρομεταναστευτικό, για το οποίο υπήρχαν τόσες αντιδράσεις πριν από την επιβολή των μέτρων;
    Αυτοί που φύγαν μαζεμένοι και πήγαν στα χωριά τους; Αυτοί δεν θέτουν κανέναν σε κίνδυνο;

  11. ρουφιανε κωλοδημαρχε…..χωρις την προσευχη και με τις εκκλησιες κλειστες τα δεινα για την χωρα μας δεν θα τελειωσουν…

Comments are closed.