Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε βάρος ενός απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και για ψευδή δήλωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ εντόπισαν τον κατηγορούμενο τη Δευτέρα να κινείται με το όχημά του σε περιοχή των βορείων προαστίων και προχώρησαν σε έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες με 23 φυσίγγια, χειροπέδες, μαχαίρι και υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιούσε αναζητούνταν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας.
Στη συνέχεια, ο απόστρατος αστυνομικός οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου το όχημα κατασχέθηκε καθώς αναζητούνταν με σχετική διάταξη ανακριτή για την υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην είσπραξη, διαχείριση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες λέσχες και οίκους ανοχής.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος πριν αποστρατευτεί, είχε δηλώσει ψευδώς απώλεια του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητάς του, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε, στην οικία του βρέθηκαν επιπλέον 261 φυσίγγια και πολεμικό τυφέκιο.
Τα ανευρεθέντα στην κατοχή του κατηγορούμενου κατασχέθηκαν, ενώ μετά την προσαγωγή του στον αρμόδιο εισαγγελέα παραπέμφθηκε σε ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην μέλος της Ομάδας Ζ, έχοντας φύγει από εκεί, επικαλούμενος λόγους υγείας.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε και αναζητούσε η Αστυνομία, μάρκας Porsche Cayenne, φέρεται να ήταν του “Νώντα της Συγγρού” ή “Θείου”. Του το είχε παραχωρήσει και με αυτό κυκλοφορούσε η σύζυγος του απόστρατου αστυνομικού.