Διορισμοί εκπαιδευτικών 2024: Τι ισχύει για αποσπάσεις – Πώς οι αιτήσεις στο ΟΠΣΥΔ

Κοινοποίηση:
202408072046245402

Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η διαδικτυακή πύλη μέσα από την οποία οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης για τη σχολική χρονιά 2024 – 2025.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης από 28 Αυγούστου 2024 μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου 2024, στη διαδικτυακή πύλη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση απόσπασης

Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε είναι: Αιτήσεις -> Γενική Αίτηση Απόσπασης -> Στοιχεία Αίτησης Απόσπασης -> Τύπος Αίτησης -> Απόσπαση σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή Απόσπαση σε ΕΑΕ (ανάλογα με την επιθυμία του εκπαιδευτικού)

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ79.01 (πρώην ΠΕ16.02) που διορίστηκαν σε Μουσικά Σχολεία και δεν μπορούν να μετακινηθούν βάσει του διορισμού τους σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης, δύνανται να υποβάλουν αίτηση απόσπασης μόνο για άλλο Μουσικό Σχολείο και μόνο εφόσον εντάσσονται στις κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις απόσπασης της ανωτέρω διάταξης. Ωστόσο, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί αποσπώνται σε υπάρχοντα λειτουργικά κενά κατόπιν συγκρίσεως των προσόντων τους με τα αντίστοιχα των συνυποψηφίων τους και εφόσον υπερτερούν αυτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: