Διώξτε αποτελεσματικά το στρες και αποφορτιστείτε – Έτσι θα το πετύχετε

Κοινοποίηση:
stress

Εάν το στρες που σας διακατέχει έχει βγει εκτός ελέγχου, δοκιμάστε να βρείτε καταφύγιο ακολουθώντας κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές.
Σίγουρα μπορούν να σας προσφέρουν μία δόση ηρεμίας και γαλήνης.

Δραστηριοποιηθείτε

Σχεδόν κάθε μορφή σωματικής άσκησης μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει τις ενδορφίνες, ορμόνες της χαράς, και άλλες χημικές ενώσεις που κρατούν το κλειδί της αίσθησης ευεξίας. Η άσκηση, μπορεί επίσης να επικεντρώσει το μυαλό στις κινήσεις του σώματος.

Φάτε υγιεινά
Η υγιεινή διατροφή αποτελεί σημαντικό σκέλος της φροντίδας του εαυτού μας. Βάλτε στόχο να καταναλώνετε συχνά μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, καθώς και δημητριακών ολικής άλεσης.

Αποφύγετε επιβλαβείς συνήθειες

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το στρες πίνοντας πολύ καφέ ή αλκοόλ, καπνίζοντας και τρώγοντας υπερβολικά. Αυτές οι συνήθειες όμως, βλάπτουν την υγεία και πρέπει να μείνετε μακριά τους.

Δοκιμάστε το διαλογισμό
Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, εστιάζεται η προσοχή και καταλαγιάζει η ροή των ταραγμένων σκέψεων που μπορεί να κατακλύζουν το μυαλό και να προκαλούν άγχος.

Γελάτε περισσότερο

Μία γερή αίσθηση χιούμορ, μπορεί να μην μπορεί να θεραπεύσει κάθε ασθένεια, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, ακόμη και εάν επιστρατεύσετε μετά δυσκολίας ένα ψεύτικο χαμόγελο.

Δοκιμάστε τη γιόγκα

Με τις στάσεις και τις ασκήσεις ελεγχόμενης αναπνοής που περιλαμβάνει, η γιόγκα είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος καταπολέμησης του άγχους. Συνενώνει σωματικούς και πνευματικούς κανόνες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ηρεμία του σώματος και του νου.

Κοιμηθείτε αρκετά

Το στρες μπορεί να προκαλέσει διαταραχές ύπνου. Όταν έχετε πολλά να κάνετε και πάρα πολλά να σκεφτείτε, ο ύπνος σας μπορεί να είναι το θύμα. Όμως, αυτή είναι η στιγμή κατά την οποία ο εγκέφαλος και το σώμα επαναφορτίζονται, και η ποιότητα και ποσότητα του ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή, το επίπεδο ενέργειας, τη συγκέντρωση και τη συνολική λειτουργία του οργανισμού.

Κρατήστε ημερολόγιο

Η καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων σας μπορεί να αποτελέσει μία καλή δίοδο απελευθέρωσης για διαφορετικά συναισθήματα.

Μουσική και χόμπι

Η ακρόαση ή η αναπαραγωγή μουσικής, είναι ένα καλό αγχολυτικό επειδή μπορεί να προσφέρει ψυχική απόσπαση της προσοχής, να μειώσει την ένταση των μυών, καθώς και τις ορμόνες του στρες. Ανεβάστε την ένταση και αφεθείτε στη μουσική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: