Δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία: Βομβαρδισμός αφήνει πίσω του τρεις νεκρούς

Κοινοποίηση:
oukraniaZelenski3-696x400

Η πόλη Κοστιαντινίφκα, που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία, υπήρξε πρόσφατα το επίκεντρο μιας φονικής επίθεσης από τις ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Ντονέτσκ, Βαντίμ Φιλάσκιν, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Οι θύτες επιτέθηκαν σε πολυώροφο κτίριο που φιλοξενεί διοικητικές υπηρεσίες και καταστήματα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

 

Οι τρεις άνδρες που σκοτώθηκαν ήταν ηλικίας 24 έως 69 ετών. Η απώλεια αυτών των ανθρώπων προσθέτει ακόμα μία τραγική σελίδα στον ήδη βεβαρημένο κατάλογο των θυμάτων του πολέμου στην περιοχή. Επιπλέον, οι τρεις τραυματίες έλαβαν άμεση ιατρική φροντίδα για ελαφριά τραύματα, γεγονός που δείχνει την ανάγκη για γρήγορη αντίδραση στις κρίσιμες στιγμές.

Η κατάσταση στην Κοστιαντινίφκα είναι δραματική, καθώς πολλοί από τους περίπου 70.000 κατοίκους της έχουν εγκαταλείψει την πόλη λόγω της συνεχούς απειλής από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η πόλη έχει υποστεί επανειλημμένα επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες, ενώ το ρωσικό πυροβολικό έχει εντείνει τις επιθέσεις του. Αυτή η ανθρωπιστική κρίση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εναπομείναντες κατοίκους, οι οποίοι ζουν υπό καθεστώς φόβου και ανασφάλειας.

Τον Αύγουστο οι αρχές είχαν ανακοινώσει την αναγκαστική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά λόγω του κινδύνου από τη ρωσική προέλαση. Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το Καλίνοβε, ένα χωριό στην επαρχία Ντονέτσκ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response