Δραματική επίθεση με drone στο Ιράκ: Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα ανήλικο παιδί

Κοινοποίηση:

Σήμερα, στο Ιράκ, τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που πραγματοποιήθηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ο στόχος της επίθεσης ήταν ένα φορτηγάκι στην περιοχή του Κουρδιστάν. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε τοπικός αξιωματούχος της βόρειας αυτής περιοχής, όπου ο τουρκικός στρατός διεξάγει τακτικούς βομβαρδισμούς εναντίον Κούρδων μαχητών του PKK.

 

Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται μία ημέρα μετά από παρόμοιο βομβαρδισμό, κατά τον οποίο τρεις άνθρωποι από μια πόλη του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν σκοτώθηκαν. Ανάμεσα τους ήταν ένας πατέρας και τα δύο παιδιά του, ηλικίας 14 και 18 ετών. Αυτές τις πληροφορίες παρέθεσε ο Καμαράν Οσμάν από την μη κυβερνητική οργάνωση Community Peacemakers Teams (CPT), η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει κατά περιόδους τα πλήγματά της στο ιρακινό έδαφος, όπου συνεχίζει μια στρατιωτική εκστρατεία με χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της.

«Σήμερα το απόγευμα, μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε σε ένα μικρό φορτηγό, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων ένα παιδί», δήλωσε ο Οσμάν Ανουάρ, κυβερνήτης της περιοχής Σουάρτα, όπου σημειώθηκε ο βομβαρδισμός, κοντά στο χωριό Χαρμέλε.

Ο οδηγός του βαν ήταν ένας «απλός πολίτης, ένας χωρικός», δήλωσε ο αξιωματούχος μετά την ταυτοποίηση του θύματος.

Διεξάγοντας ένοπλο αγώνα κατά των τουρκικών αρχών από το 1984, οι μαχητές του PKK διαθέτουν ορμητήρια στην αυτόνομη περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν, στα σύνορα με την Τουρκία. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν επίσης τα τελευταία 25 χρόνια δεκάδες τουρκικές στρατιωτικές βάσεις.

Η Τουρκία διεξήγαγε τη Δευτέρα αεροπορικά πλήγματα εναντίον μαχητών του PKK στα βουνά του βορείου Ιράκ, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δηλώνοντας ότι τα πλήγματα αυτά κατέστρεψαν “20 στόχους τους οποίους αποτελούσαν σπηλιές, καταφύγια, αποθήκες και εγκαταστάσεις” που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response