Δραματική κατάσταση – Σε αντίσκηνα και γήπεδα οι πλημμυροπαθείς, σε αποσύνθεση η Ελλάς

Κοινοποίηση:
ΑΝΤΙΣΚΟΙΝΑ

Ολόκληρη η Θεσσαλία σε αποσύνθεση μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, με τους κατοίκους να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της επόμενης μέρας πριν καλά – καλά υποχωρήσει το νερό από τις περιοχές τους.

Πρόκειται για μια απελπιστική συνθήκη, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική εξαιτίας των δεκάδων χιλιάδων νεκρών ζώων που βρίσκονται εκεί.

Ταυτόχρονα, χτυπάει «κόκκινο» η ανησυχία για την δημόσια υγεία, αφού από τις μολύνσεις των υδάτων έχουν ήδη εκδηλωθεί ασθένειες, όπως γαστρεντερίτιδα.

Ο Παλαμάς Καρδίτσας, μια από τις περιοχές που επλήγη περισσότερο από την κακοκαιρία, αντικρίζει την επόμενη μέρα εν μέσω απελπισίας. Πολλοί κάτοικοι έχουν πλέον μείνει άστεγοι, αδειάζοντας τώρα τα υπάρχοντά τους από τα βουλιαγμένα σπίτια τους. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, τα φαρμακεία δεν έχουν φάρμακα.

Στο Ψαθοχώρι, ένα χωριό 200 κατοίκων, οι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καταρρέουν ενώπιον των ορμητικών υδάτων που κατέκλυσαν την περιοχή. Παραμένουν για 6η συνεχόμενη μέρα χωρίς νερό και ρεύμα, με τα σημάδια να είναι δυσοίωνα καθώς όπως λένε, οι αρμόδιοι τους είπαν ότι οι βλάβες θα αποκατασταθούν σε δύο εβδομάδες.

Καταγγελίες των κατοίκων αναφέρουν πως το μήνυμα του 112 που θα τους προειδοποιούσε για την κακοκαιρία δεν ήρθε ποτέ και χρειάστηκε να χτυπήσει η καμπάνα του χωριού για να γίνει γνωστή η επερχόμενη καταστροφή.

Περιουσίες θαμμένες στην λάσπη και στα Καλογριανά. Μεγάλες οι ζημιές στις κτηνοτροφικές μονάδες της Αγίας Τριάδας. Γύρω από το χωριό, ακόμα και μέσα στις αυλές των σπιτιών βρίσκονται εκατοντάδες νεκρά ζώα.

Εικόνα παρακμής και από την Φαρκαδόνα Τρικάλων, όπου οι κάτοικοι αναγκάζονται να ζουν σε αντίσκηνα του στρατού, αλλά και σε δομές της περιοχής.

Αν και έπεσε η στάθμη, η περιοχή παραμένει πλημμυρισμένη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Φανταστείτε να γινόταν αυτή η καταστροφή επι κορωνοιού τι θα γινόταν στα νοσοκομεία .

Comments are closed.