Δραματική προειδοποίση από τη Ρωσία – «Ο Μπάιντεν ωθεί τον πλανήτη στην πυρηνική καταστροφή»

Κοινοποίηση:
4c4145adc30d17328ca96ad300b12d09_XL

Η κυβέρνηση του Joe Biden στις ΗΠΑ ωθεί τον κόσμο προς μια πυρηνική καταστροφή, προειδοποίησε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Anatoly Antonov, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Big Game του ρωσικού Channel One.
«Έχω πει στους Αμερικανούς, έχω πει στους συναδέλφους μου στον Λευκό Οίκο και στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι σπρώχνετε τον κόσμο προς μια πυρηνική καταστροφή», δήλωσε ο διπλωμάτης.
«Εννοώ την ουκρανική κρίση και τις τρέχουσες πολιτικές των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Υποστηρίζουν το ένα μέρος της σύγκρουσης και αυτό δεν είναι αρωγός για την ειρήνη», πρόσθεσε.

Αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας

Ο Anatoly Antonov ανέφερε επίσης ότι προσπάθησε να εξηγήσει την ουσία των προτεινόμενων τροποποιήσεων του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του State Department.
«Το θέμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, διότι, στην ουσία, οι Αμερικανοί διεξάγουν τον πόλεμο εναντίον μας, αλλά με τα χέρια των Ουκρανών», δήλωσε ο πρέσβης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε τις επικείμενες προσαρμογές στο πυρηνικό δόγμα στις 25 Σεπτεμβρίου σε μόνιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Μεταξύ των προτεινόμενων τροποποιήσεων είναι η ερμηνεία ως επίθεση της υποστήριξης οποιασδήποτε πυρηνικής δύναμης προς μια μη πυρηνική χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία και οι εγγυήσεις πυρηνικής απάντησης σε μια επίθεση κατά της συμμάχου της Ρωσίας Λευκορωσίας.
Ο κατάλογος των χωρών και των στρατιωτικών συμμαχιών και των στρατιωτικών απειλών στις οποίες εφαρμόζεται η πυρηνική αποτροπή πρόκειται να διευρυνθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response