Δυστυχώς το κόστος θα πάει στα υπόλοιπα προϊόντα – Θύμα των ανατιμήσεων το ηλιέλαιο: Βγάζουν από το μενού τηγανητές πατάτες, καλαμαράκια και κολοκυθάκια

Κοινοποίηση:
πατατες

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εστίασης στη Χαλκιδική με το ηλιέλαιο, καθώς η τιμή του έχει φτάσει στα ύψη.

«Φτάσαμε να αγοράσουμε 32,5 ευρώ το δεκάλιτρο το ηλιέλαιο που το αγοράζαμε 14,5 ευρώ», είπε επιχειρηματίας της εστίασης στην ΕΡΤ, σύμφωνα με τον οποίο το πρώτο «θύμα» θα είναι το σουβλάκι από το οποίο «οι περισσότεροι συνάδελφοι θέλουν να βγάλουν τις πατάτες».

Δεύτερο «θύμα» λόγω των αυξημένων τιμών στο ηλιέλαιο, είναι πιθανόν να είναι τα τηγανητά καλαμαράκια και τα τηγανητά κολοκυθάκια, καθώς το τηγάνισμα φαίνεται πως θα γίνει η πιο ακριβή διαδικασία σε μια κουζίνα.

«Έχει γίνει απαγορευτικό το ηλιέλαιο. Ή πρέπει να πέσουν οι τιμές ή να βρούμε εναλλακτικές. Εμείς να ανεβάσουμε (τις τιμές) αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει», σχολιάζουν άλλοι επιχειρηματίες της εστίασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ειδικά στα μαγαζιά (όχι σε όλα) στα 100 τα 3 δεν το παρακάνουν με την απανωτή χρήση του λαδιού στην φριτέζα. Δηλαδή το αλλάζουν και μετά από 2-3 χρίσεις γιατί είναι καρκινογόνο. Άρα με 35€ τα δέκα λίτρα θα βγάλει το μαγαζί μια εβδομάδα και παραπάνω αν ρίχνει και το παλιόλαδο από τις σαλάτες κλπ.
    Ο απλός πολίτης είναι το θέμα πως θα επιβιώσει με την ακρίβεια και ο μαγαζάτορας … έχει πεθάνει και δεν το ξέρει.

Comments are closed.