Δυστυχώς! 15χρονος πλήρως εμβολιασμένος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Κοινοποίηση:
ΠΑΓΝΗ

Η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει και μπορεί τα συμπτώματά της να είναι ήπια, ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται άκρως επικίνδυνη.
Συγκεκριμένα με τη μετάλλαξη Όμικρον νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης ένα 15χρονο παιδί.

Το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο, είναι διπλά εμβολιασμένο ωστόσο παρουσίασε μυοκαρδίτιδα.

Επτά ακόμα παιδιά νοσηλεύονται στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

«Είναι 15μιση χρόνων, έχει ταυτοποιηθεί ότι έχει Covid Όμικρον », είπε, μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γεώργιος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ.
«Για λόγους περισσότερο στενής παρακολούθησης οδηγήθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αύριο μάλλον θα επιστρέψει στην απλή κλινική Covid για την αποθεραπεία. Είναι από τα σπάνια περιστατικά που συμβαίνουν. Αν δεν είχε εμβολιαστεί, η κατάστασή του θα ήταν πολύ χειρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η «Όμικρον» δείχνει τα δόντια της
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, βαριά νοσήσαντες με «Όμικρον» βρίσκονται ήδη σε ΜΕΘ των νοσοκομείων.

«Στο Αττικόν, από τα 11 δείγματα που στάλθηκαν, οι 7 ασθενείς πάσχουν από Δέλτα και οι 4 από Όμικρον. Καλούμε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην παίρνει στο χαλαρό τη μετάλλαξη Όμικρον».

Και η γενικότερη κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικόν όμως είναι ασφυκτική.

Δεκάδες κρεβάτια είναι στοιχισμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Οι γιατροί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και το παραμικρό σημείο του νοσοκομείου για να περιθάλψουν ασθενείς.

«Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, εντός των μονάδων βρίσκονται 610 ασθενείς όταν οι διασωληνωμένοι είναι 683. Με δεδομένο ότι στις ΜΕΘ υπάρχουν και ασθενείς που δεν είναι διασωληνωμένοι, 70 με 80 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ».

«Το 2021 νοσηλεύσαμε 450 διασωληνωμένους ασθενείς και ως τώρα έχουμε εισαγάγει περίπου 40. Κανένας από αυτούς δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος και ανοσολογικά επαρκής», λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, κάποιοι από τους ασθενείς ήταν πλήρως ανεμβολίαστοι, κάποιοι ήταν εμβολιασμένοι αλλά είχε περάσει καιρός από την τελευταία δόση, ενώ κάποιοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι αλλά είχαν σοβαρά ανοσολογικά ελλείμματα.

Την ίδια στιγμή, σοκάρει η δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη ότι μπορεί να κολλήσει κάποιος ξανά κορονοϊό ακόμα και 3 μήνες μετά την ανάρρωσή του.

«Θα πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι η αποστειρωτική ανοσία στον κορονοϊό δεν είναι κάτι το οποίο είναι ούτε εφικτό ούτε διαρκές. Δηλαδή μετά από 3 – 4 μήνες μπορεί κάποιος να κολλήσει ξανά αφότου έχει κολλήσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: