Δυτικές πηγές: στις 12-13 Αυγούστου θα επιτεθεί το Ιράν στο Ισραήλ

Κοινοποίηση:
Israel-Gaza-War-Iron-Dome

Τι φέρεται να αποκαλύπτεται

 Δυτικές πηγές πληροφοριών φέρονται να μίλησαν στο Sky News Arabia τις τελευταίες ώρες για την πιθανότητα το Ιράν και η Χεζμπολάχ να επιλέξουν «την πιο θλιβερή μέρα στο εβραϊκό ημερολόγιο» για να απαντήσουν στο Ισραήλ.

Οι πηγές ανέφεραν ότι δεν είναι απίθανο το Ιράν και οι σύμμαχοί του να επιλέξουν το «Tisha B’Av», ή την επέτειο της «Καταστροφής του Ναού», που πέφτει στις 12-13 Αυγούστου, για να απαντήσουν στη δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, και του διοικητή του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Αλ-Κασάμ Μοχάμεντ Ντέιφ.

Η Tisha B’Av είναι μια ετήσια ημέρα νηστείας στην εβραϊκή θρησκεία και τιμά μια σειρά από καταστροφές στην εβραϊκή ιστορία, κυρίως την καταστροφή του ναού του Σολομώντα από τη Νεο-Βαβυλωνιακή Αυτοκρατορία και του Δεύτερου Ναού από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην Ιερουσαλήμ.

Ανώτερος Ιρανός στρατιωτικός διοικητής δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ιράν και οι συμμαχικές του πολιτοφυλακές συζητούν πώς να εκδικηθούν τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, έχει αναπτυχθεί υπό την ηγεσία του Ιράν συμμαχία με Συρία, Ιράκ και Υεμένη, η οποία εξετάζει την πραγματοποίηση χτυπήματος μέσα στο έδαφος του Ισραήλσε στρατιωτικούς στόχους!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: