Δόθηκε το πράσινο φως από τον EMA για 92 φάρμακα μέσα στο 2021

Κοινοποίηση:
ΕΜΑ

Αυτό αποτελεί μία αύξηση 35% συγκριτικά με τα 39 φάρμακα με νέα δραστική ουσία που εγκρίθηκαν το 2020. Ας σημειωθεί ότι ο EMA αποφάνθηκε αρνητικά σε 5 περιπτώσεις ενώ υπήρξαν 7 αιτήσεις που αποσύρθηκαν από τις εταιρείες που τις υπέβαλλαν.
Η επισκόπηση των βασικών συστάσεων το 2021 που δημοσιεύτηκε σήμερα περιλαμβάνει στοιχεία για την έγκριση φαρμάκων και μια επιλογή νέων θεραπειών που αντιπροσωπεύουν σημαντική πρόοδο στην θεραπευτικές περιοχές.

Ο COVID-19 ήταν βασική προτεραιότητα για τον EMA το 2021:

Ο Οργανισμός συνέστησε τέσσερα εμβόλια και πέντε θεραπείες για την COVID-19.
Αφιερώθηκε πολλή προσπάθεια για την κλιμάκωση της παραγωγικής ικανότητας και της προμήθειας εμβολίων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο EMA ενέκρινε 33 νέες εγκαταστάσεις παραγωγής για τα εμβόλια COVID-19, με αποτέλεσμα σημαντική αύξηση της ικανότητας παραγωγής και της προσφοράς εμβολίων.

Μόλις ένα φάρμακο εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνταγογραφηθεί σε ασθενείς, ο EMA και τα κράτη μέλη της ΕΕ παρακολουθούν συνεχώς την ποιότητα και τη σχέση οφέλους-κινδύνου του και λαμβάνουν ρυθμιστικά μέτρα όταν χρειάζεται.

Τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγή στις πληροφορίες του προϊόντος , αναστολή ή απόσυρση ενός φαρμάκου ή ανάκληση περιορισμένου αριθμού παρτίδων. Στο έγγραφο περιλαμβάνεται επίσης μια επισκόπηση ορισμένων από τις πιο αξιοσημείωτες συστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των συστάσεων ασφάλειας για τα εμβόλια COVID-19 που έτυχαν της παγκόσμιας προσοχής του κοινού.

Εγκρίθηκαν 12 νέα φάρμακα για ζώα

Ο EMA δημοσίευσε επίσης μια επισκόπηση των βασικών του συστάσεων για το 2021 σχετικά με την έγκριση και την παρακολούθηση της ασφάλειας των κτηνιατρικών φαρμάκων.

Το 2021, ο EMA συνέστησε 12 φάρμακα για άδεια κυκλοφορίας . Από αυτά, τα επτά είχαν μια νέα δραστική ουσία. Πέντε είναι εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων βιοτεχνολογικών εμβολίων.

Μια επιλογή από αυτές τις συστάσεις μπορείτε να βρείτε στο έγγραφο με τις καλύτερες στιγμές των κτηνιατρικών φαρμάκων που δημοσιεύτηκε σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: