Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση με drones στο Ιράκ

Κοινοποίηση:
Iran-Attack-on-Israel

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων (IDF), δύο στρατιώτες του Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους και 24 άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με ιρακινό drone σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν.

 

 

Η επίθεση περιλάμβανε δύο drones που ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά και εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ένα από τα drones καταρρίφθηκε από την ισραηλινή αεράμυνα, ενώ το δεύτερο κατάφερε να πλήξει τη στρατιωτική βάση, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και θανάτους.

Οι δύο νεκροί στρατιώτες ήταν μόλις 19 ετών. Από τους 24 τραυματίες, οι δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, γεγονός που υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της επίθεσης και τις επιπτώσεις της στην ισραηλινή στρατιωτική δύναμη.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έχει πλήξει πάνω από 2.000 στόχους στο νότιο Λίβανο. Αυτές οι επιθέσεις περιλαμβάνουν υποδομές και εξοπλισμούς που σχετίζονται με την Χεζμπολάχ, στο πλαίσιο της χερσαίας εισβολής που έχει ξεκινήσει στον νότο της γειτονικής χώρας.

«Περισσότεροι από 2.000 στρατιωτικοί στόχοι επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατών, υποδομών, στρατιωτικών κτιρίων, αποθηκών όπλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Παράλληλα ο στρατός είπε ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response