Δύσκολες συνθήκες στις Κάννες με μεγάλες πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές (Βίντεο)

Κοινοποίηση:

Καταγγελίες από τον δήμαρχο των Καννών για έλλειψη ενημέρωσης ενόψει των καταρρακτωδών βροχών.

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τις Κάννες το πρωί της Δευτέρας. Οι πρωτοφανείς εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν αυτοκίνητα να παρασύρονται από τα νερά την ώρα που οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Η Γαλλική Ριβιέρα δεν θυμίζει σε τίποτα τις λαμπερές εικόνες τις ημέρες του διάσημου φεστιβάλ και η περιοχή έχει τεθεί σε ύψιστο κίνδυνο, καθώς οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν και το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ενώ το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να κατευθυνθεί προς τα ανατολικά.

Ο δήμαρχος της πόλης, David Lisnard μίλησε στο BFM TV και ζήτησε εξηγήσεις για καθυστέρηση τω αρχών να ενημερώσουν. Όπως είπε ενημερώθηκαν για το κύμα κακοκαιρίας μόλις μία ώρα πριν ξεσπάσει η καταιγίδα.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι το απόγευμα αναμένεται νέα καταιγίδα στις Κάννες. Ήδη στην Ευρώπη από την κακοκαιρία Boris έχουν πεθάνει 17 άνθρωποι, από τη Ρουμανία ως την Πολωνία, στις χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει την κεντρική Ευρώπη τις τελευταίες 2 δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη κακοκαιρία του 2015 στην νότια Γαλλία, είχαν πεθάνει 19 άνθρωποι ενώ εκατοντάδες είχαν μείνει χωρίς ρεύμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response