Δ.Καμμένος: «Τώρα είναι αργά για κλάμα Πάνο – Το έδωσες το όνομα – Οι ΑΝΕΛ έγιναν ΣΥΡΙΖΑ»

Κοινοποίηση:
dimitris

Είναι αργά πια για δάκρυα και το όνομα δόθηκε από την στιγμή που δεν έπεσε η κυβέρνηση και υπογράφτηκε η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέχρι την Δευτέρα τουλάχιστον, αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον Σκάι.

Οι ΑΝΕΛ έπρεπε να φύγουν εξ’ αρχής από την κυβέρνηση για να σώσουν τη Μακεδονία και να αναλάβει ο Τσίπρας την ευθύνη και «τώρα είναι αργά»

«Τώρα είναι αργά. Τους έχω πει νονούς, μετά τα βαφτίσια τελείωσε το κλάμα… Το δωσες το όνομα, τώρα μην κλαίμε» πρόσθεσε, σχολιάζοντας τις απειλές του Πάνου Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ρωτάει αν ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού αντιπρόεδρου Πενς.

«Θα μπορούσε να πει ο Πάνος μετά το τηλεφώνημα του Πενς να πει ‘’συγγνώμη εγώ έχω άλλη άποψη και θα ρίξω την κυβέρνηση;’’» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας δεν εννοεί ό,τι λέει. «Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο» επισήμανε.

«Το κόμμα έχει διαλυθεί, δεν υπάρχει, απλώς προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, πουλήθηκε το Σκοπιανό»

«Οι πιο πολλοί υπουργοί των ΑΝΕΛ τείνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ… Στους ΑΝΕΛ έχουν γίνει όλοι Συριζαίοι δεν μπορούν να διαφωνήσουν. Πρόκειται για το σύνδρομο της πολιτικής Στοκχόλμης»σημείωσε δηκτικά.

«Αν είχα πει εγώ ότι οι υπογραφές Τσίπρα και Κοτζιά στη συμφωνία είναι ανίσχυρες θα είχα φύγει την άλλη μέρα. Βιαίως κιόλας» ανέφερε δε, για τις δηλώσεις του κ. Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ.

Για τον Ζόραν Ζάεφ είπε ότι θα λάβει 30 δισεκ. ευρώ, τρία ΑΕΠ, σαν να έπαιρνε αναλογικά η Ελλάδα 1 τρισεκ. ευρώ σε έργα και επενδύσεις. «Έχουν κάθε κίνητρο να κρατήσουν τη χώρα τους ενωμένη, να πάρουν τα χρήματα και να μπουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» εκτίμησε.

Πρέπει να πούμε ότι ο Δ.Καμμένος έχει δίκιο για το γεγονός ότι από την στιγμή που υπογράφτηκε η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας τότε υπάρχει νομική δέσμευση για την Ελλάδα ακόμα κι αν τελικώς δεν εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα ακόμα κι αν τελικώς δεν επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή καθότι έχει ήδη νομική υπόσταση!

Έτσι λοιπόν ανεξάρτητα από την έγκριση της συμφωνίας στο κοινοβούλιο της FYROM και την αποδοχή της από το σκοπιανό λαό διαμέσου δημοψηφίσματος, έχουμε την εξής δυσάρεστη κατάσταση:

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια απεχθή για τον ελληνικό λαό συμφωνία, χωρίς την σύμπραξη της Βουλής και ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ έχουν διακηρύξει ότι δεν θα την ψηφίσουν εφόσον υπάρχει σύνθετη ονομασία με το όνομα «Μακεδονία» στην συμφωνία αυτή.

Όμως στις Πρέσπες συνήφθη μια διεθνής συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών, συνεπώς άλλο η νομική σημασία της υπογραφής και άλλο πράγμα η κύρωση από την ελληνική Βουλή.

Όπως ορίζει το Σύνταγμα μια διεθνή συνθήκη υπογράφεται από την κυβέρνηση και μετά έρεχεται προς επικύρωση από την Βουλή.

Εδώ όμως αρχίζουν τα ωραία. Η κύρωση από την Βουλή χρησιμεύει για να καταστεί η συνθήκη αυτή εσωτερικό δίκαιο και για να τεθεί προς χρήση από τους πολίτες της χώρας!

Όμως μόνο η κυβερνητική υπογραφή, ακόμα και χωρίς την κύρωση της συμφωνίας, δεσμεύει διεθνώς την χώρα και συνεπώς σε περίπτωση μη τήρησης της συμφωνίας την καθιστά υπόλογη έναντι των ξένων που ακριβώς αυτό ήθελαν από την αρχή.

Η κυβέρνηση συνεπώς έχει προχωρήσει κυριολεκτικά σε ένα πολιτικό έγκλημα καθώς δυσκολεύει όχι μόνο τις επόμενες κυβερνήσεις σε περίπτωση που δεν κυρωθεί η συμφωνία αλλά και εμποδίζει τις επιλογές του ίδιου του ελληνικού λαού που είναι κάθετα αντίθετος με τα όσα έλαβαν χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: