ΕΕ: Αλλάζουν όλα σε Messenger και WhatsApp

Κοινοποίηση:

Μέσα στους τελευταίους μήνες έχουμε δει αλλαγές που κάποτε θα έμοιαζαν επιστημονική φαντασία, όπως για παράδειγμα η άφιξη τρίτων app stores στα iPhone. Αυτή, όπως και πολλές άλλες εξελίξεις έρχονται έπειτα από το νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές αγορές (DMA) που έχει φέρει τα πάνω κάτω για τις Big Tech εταιρείες, αναγκάζοντας τες να αναθεωρήσουν τις υπηρεσίες τους για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, ο νόμος αναγκάζει τώρα και τη Meta να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων της, το WhatsApp και το Messenger.

Η εταιρεία του Mark Zuckerberg έχει θεωρηθεί “digital gatekeeper” βάσει του DMA και έτσι υποχρεούται να καταστήσει τις υπηρεσίες της διαλειτουργικές με εφαρμογές μηνυμάτων τρίτων εταιριώνΤι σημαίνει αυτό;

Σύντομα το WhatsApp και το Messenger θα μπορούν να δεχτούν και να στείλουν μηνύματα από και πρός άλλες πλατφόρμες μηνυμάτων. Έτσι, δεν θα είναι υποχρεωτικό κάποιος να έχει Messenger για να μιλήσει για παράδειγμα με κάποιον φίλο ή συγγενή του που χρησιμοποιεί αποκλειστικά την συγκεκριμένη πλατφόρμα, αφού θα μπορεί να το κάνει, ας πούμε, μέσω του Telegram.

Η Meta έχει ξεκινήσει ήδη να εργάζεται πάνω στη δυνατότητα ενσωμάτωσης συνομιλιών τρίτων apps απευθείας στο WhatsApp και το Messenger και τώρα μοιράστηκε τις πρώτες πληροφορίες για το πώς ακριβώς θα λειτουργεί όλο αυτό. Οι χρήστες εντός ΕΕ θα μπορούν διαχειρίζονται μηνύματα από άλλες εφαρμογές, όπως το iMessage, το Telegram και το Signal, μέσα στα ίδια εισερχόμενα ή θα μπορούν να τα διατηρούν ξεχωριστά. Για να γίνει όσο πιο εύκολη αυτή η διαδικασία, οι χρήστες θα λάβουν ειδικές ειδοποιήσεις τόσο στο WhatsApp όσο και στο Messenger όταν θα αρχίσουν να υποστηρίζονται οι εφαρμογές τρίτων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια ενδεικτική εικόνα αυτών των ειδοποιήσεων που μοιράστηκε η εταιρεία:

Πέρα από τις βασικές απαιτήσεις διαλειτουργικότητας του νόμου, η Meta σκοπεύει να προσθέσει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως οι αντιδράσεις, οι ενδείξεις πληκτρολόγησης και τα αποδεικτικά ανάγνωσης για να βελτιώσει όσο το δυνατόν την εμπειρία των χρηστών. Το επόμενο έτος, η εταιρεία σχεδιάζει να επιτρέψει και τη δημιουργία ομαδικών συνομιλιών που θα μπορούν να περιλαμβάνουν συμμετέχοντες από διαφορετικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Τέλος, το 2027 θα προστεθεί και η δυνατότητα φωνητικών και βίντεο κλήσεων με τρίτες εφαρμογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response