ΕΕ: Υπέγραψε σύμβαση για 40 εκατ. δόσεις εμβολίων για την γρίπη των πτηνών

Κοινοποίηση:
MAK

Τα πρώτα εμβόλια θα πάνε στην Φινλανδία

Η ΕΕ υπέγραψε σήμερα σύμβαση για να εξασφαλίσει πάνω από 40 εκατομμύρια δόσεις ενός προληπτικού εμβολίου για τη γρίπη των πτηνών για 15 χώρες με τις πρώτες αποστολές να κατευθύνονται στη Φινλανδία, δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ.
Η συμφωνία εξασφαλίζει έως και 665.000 δόσεις από τον κατασκευαστή εμβολίων CSL Seqirus και περιλαμβάνει μια επιλογή για άλλα 40 εκατομμύρια εμβόλια για μέγιστο διάστημα τεσσάρων ετών.

Τα εμβόλια θα προμηθεύονται από κοινού από τον κλάδο έκτακτης ανάγκης υγείας της Επιτροπής HERA και 15 χώρες στην ΕΕ και στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Οι δόσεις προορίζονται για όσους είναι πιο εκτεθειμένοι στον ιό, όπως οι εργαζόμενοι σε πτηνοτροφεία και οι κτηνίατροι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Βρετανία βρίσκονται επίσης στη διαδικασία εξασφάλισης προληπτικών δόσεων εμβολίων.

«Όσον αφορά τη γρίπη των πτηνών, παρακολουθούμε συνεχώς και ενεργά την κατάσταση…και αύριο, με τα κράτη μέλη μας, διασφαλίζουμε την πρόσβαση σε περισσότερες από 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της γρίπης των πτηνών για την προστασία των πιο εκτεθειμένων. Παραδόσεις σε χώρες που έχουν άμεσες ανάγκες βρίσκονται ήδη στο δρόμο τους», δήλωσε στο Reuters η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response