ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ – “ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΗΡΧΕ ΟΣΜΗ ΘΑΝΑΤΟΥ!”

Κοινοποίηση:
ματι

Με τις καταθέσεις έξι ακόμα μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εθνική τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

«Καθόμασταν σπίτι και δεν καταλάβαμε. Είχε αρχίσει να λιώνει ο υπολογιστής. Εγώ δεν είχα όσφρηση και δεν κατάλαβα τη μυρωδιά… Το παιδί άρχισε να ουρλιάζει και φώναζε “τώρααα καιγόμαστεεε” πήρα δυο πράγματα, τα χάπια της μαμάς, μια ζακέτα, δεν ξέραμε τι να κάνουμε… Βγήκαμε έξω, τρέξαμε. Ήταν 93χρονων η μαμά μου και μας πρόλαβε η φωτιά στη σκάλα πριν την παραλία, εκεί είδαμε το κοριτσάκι της Φύτρου να πηδάει στα βράχια, γιατί δεν έβλεπε από τους καπνούς» κατέθεσε κάτοικος της περιοχής, που έχασε τη μητέρα της στη θάλασσα.

«Το παιδί μου ούρλιαζε βοήθεια, αλλά η γιαγιά της έφυγε στα χέρια της. Τότε ξεκίνησε να κολυμπάει, αλλά δεν ήξερε προς τα που έπρεπε να κολυμπήσει. Μέσα στη νύχτα πήγαινε προς Κέα και συμπτωματικά περνούσαν Αιγύπτιοι ψαράδες, τελείως τυχαία και με το φακό τη βρήκαν από τις φωνές της» είπε η μάρτυρας.

Μια εικόνα κόλασης μετέφερε στο δικαστήριο ο Κωνσταντίνος Τουρναβίτης. «Οσμή θανάτου υπήρχε στην περιοχή. Δεν μπορούσες να σταματήσεις με το όχημα γιατί κινδύνευαν να καούν τα λάστιχα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Τα καμένα οχήματα ήταν παντού και δεν μπορούσες να περάσεις… Είναι αδιανόητο γιατί πήραν πυροσβεστικά από μια δασική περιοχή οικιστική για να τα πάνε στην Κινέτα!» εξήγησε ο μάρτυρας, του οποίου ο αδελφός βρέθηκε απανθρακωμένος στο οικόπεδο Φράγκου.

Βολές έριξαν οι μάρτυρες και κατά της αστυνομίας για την κατεύθυνση που έστελνε τον κόσμο κατά τη διάρκεια της φωτιάς. «Δεν ήξερε η αστυνομία που να στείλει τον κόσμο, δεν ήξεραν πως να τον κατευθύνουν και έστελναν μέσα από το Μάτι τον κόσμο. Μάζεψαν τη σπονδυλική στήλη της μητέρας μου και ένα κομμάτι του θώρακα του πατέρα μου. Αυτό έκαναν μόνο. Δεν υπήρχε κράτος, αστυνομία, πυροσβεστική. Καθόντουσαν στη Μαραθώνος και κάπνιζαν. Υπήρχαν άνθρωποι που έβλεπαν τα σπίτια τους εσωτερικά να καίγονται και τα κοιτούσαν. Κανείς δεν νοιαζόταν για κανέναν…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δυστυχως ουτε τουτη τη φορα στο Εφετειο, με αφησαν να καταθεσω! Εκανε μπαμ απο μακρυα, οτι ημουν το “Κοκκινο Πανι” για δαυτους!
    Εν πασει περιπτωσει! Προλαβα να πω οτι ταυτιζομαι με την γενικη κατακραυγη, περι της απουσιας οποιουδηποτε σωστικου μεσου! Αλλωστε τα ιδια ειχα περιγραψει και εγω στην μηνυση μου, χωρις καν να ειμαι παρουσα και παθουσα! Εκεινη την Τραγικη ημερα ξενυχτησα και συνελεξα πληθος πληροφοριων απο την ιστοσελιδα του Δημου Αθηναιων! Διαβασα πανω απο 1.000 σχολια! Προλαβα να πω επισης, οτι καποιοι δεν ειδοποιηθηκαν καθολου ενω καποιοι αλλοι π.χ. Οι Κατασκηνωσεις του Στρατου ειχαν ειδοποιηθει απο της 17.00 ενω η φωτια υποτιθεται οτι ξεκινησε 16.45′! Προλαβα να πω μετ’ εμποδιων και βασανων και για τους 8 Τουρκους Αξιωματικους, που ευρισκοντο σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο εντος του Στρατοπεδου! Μονον σηκωτη, που δεν με πηραν! Γιατι με επνιξε το αδικο και συνεχισα φορτισμενη να ερωτω:”Μηπως γι’ αυτο εκλεισαν την Λ.Μαραθωνος”;;; Εκει με περικυκλωσαν δυο μπατσονακια και εβαλαν τελος στο σκηνικο! Παρα τα οσα λιγα ηχηρα προλαβα να ξεστομισω, δεν κουνηθηκε φυλλο στην αιθουσα! Μονον βγαινοντας απο την αιθουσα με πλησιασαν δυο αγνωστες προς εμε κυριες και με ρωτησαν τι εγινε, γιατι κατι ειχαν μαθει! Στην πορεια διαπιστωσα, οτι ανηκαν στο συνεργειο της ΕΡΤ!
    Τελος να επισημανω, τα εξης: Απο τις τοτε δηλωσεις τους, αφηναν να εννοηθει οτι καιγοταν και η Πεντελη και ο Διονυσος! Εαν αληθευει, τοτε πως χρησιμοποιηθηκαν αυτοι οι δυο δρομοι, απο τα 15 πουλμαν που νοικιασε ο Καμινης και καταφερε να σωσει τα 400 λαθρομεταναστακια και τους 100 βοηθους, του Πολυπολιτισμικου Δημου Αθηναιων! Συν 350 Προσκοπακια! Με την συνοδεια της Δημοτικης Αστυνομιας, περιπολικα και υδροφορες! Και στο καπακι, να και η ειδικη εναλλακτικη διαδρομη στην Λ.Μαραθωνος! Τελικα ουτε η αληθεια θα μαθευτει, ουτε το Εφετειο θα σταθει στο υψος του!

  2. Δεν υπήρχαν εδώ που μένω στο Μάτι πυροσβεστικά οχήματα. Ούτε πέταξαν αεροπλάνα της πυροσβεστικής. Σκοτάδι παντού μετα τη φωτιά λογω διακοπής ρεύματος. Ασυνεννοησία άγνοια του ανάγλυφου της περιοχης , αδιαφορία οι ξερόλες δημόσιοι υπαλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για τετοιες πυρκαγιές και για την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση τους. Μόνο άμεση και έγκαιρη δεν ήταν. Άμεσος ομως ήταν ο μαρτυρικός θάνατος αθωων Πως κοιμούνται. Η συνείδηση τους απλά δεν υπάρχει. Και μετά κάνουν το σταυρό τους…! πηγαίνουν στην εκκλησία…!! λένε ότι είναι χριστιανοί ..! και οτι πιστεύουν στο Θεό ….
    Η κόλαση περιμένει όσους έφταιξαν… και που εξαιτιας τους καηκαν μαρτυρικά 104…!!!! Αθώοι συνάνθρωποι μας

  3. αρκεί να έρχεται ο μισθός τους τα άλλα στα παπαρια τους

Comments are closed.