ΕΙΔΗΣΗ “ΒΟΜΒΑ”! Η ΟΥΕΦΑ απειλεί να πάρει τον τελικό του EURO 2020 από την Βρετανία και να τον πάει στην Ουγγαρία της κανονικότητας

Κοινοποίηση:
123065

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 19 Ιουλίου που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αλλάζουν τα σχέδια της UEFA για το EURO 2020. 

Έτσι, ενώ ήταν προγραμματισμένο να γίνει το final 4 στο Γουέμπλεϊ, είναι αρκετά πιθανόν τελικά αυτό να διεξαχθεί στο «Puskás Aréna» στην Βουδαπέστη!

Οι λόγοι… προφανείς!

Τα ματς στα οποία γίνονται στην Βουδαπέστη είναι τα μοναδικά στα οποία τα γήπεδα είναι γεμάτα, αντιθέτως στα υπόλοιπα παιχνίδια τα γήπεδα είναι γεμάτα κατά 20-30% (σε μερικά και λίγο παραπάνω). Έτσι η UEFA σκέφτεται σοβαρά να μεταφέρει το final 4 του EURO στην Ουγγαρία.

Χθες είδαμε την αναμέτρηση της Ουγγαρίας με την Γαλλία σε ένα γεμάτο γήπεδο, το ίδιο είχε γίνει και στο ματς των Ούγγρων με τους Πορτογάλους. Εικόνες κανονικότητας που δεν άφησαν ασυγκίνητη ούτε την UEFA η οποία με αυτό τον τρόπο επιβραβεύει την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί την πανδημία.

Tι ζητούν οι Βρετανοί υπουργοί

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Times» και της «Daily Mail», οι Βρετανοί υπουργοί συζητούν τη δυνατότητα εξαίρεσης αξιωματούχων, πολιτικών, χορηγών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων της UEFA και της FIFA από την υποχρεωτική απομόνωση, προκειμένου οι αγώνες που θα κρίνουν τον πρωταθλητή Ευρώπης να διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι αναμετρήσεις θα φιλοξενηθούν στη Βουδαπέστη, όπου οι περιορισμοί είναι πολύ πιο χαλαροί.

Οι επίσημες αποφάσεις θα παρθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τι έκανε η Ουγγαρία και τι δεν έκανε η Ελλάδα

Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν, δύο βίοι αντίθετοι.

Οι εικόνες που είδαμε στα πρόσφατα παιχνίδια της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία και την Γαλλία για το EURO 2020 φαίνονται σε εμάς τους Έλληνες τόσο… μακρινές. Περίπου 68.000 οπαδοί γέμισαν το γήπεδο «Puskás Aréna», χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, χωρίς τίποτα.

Εικόνες που θύμισαν προ-Covid περίοδο και που δεν έχουμε δει σε καμία άλλη (σχεδόν) χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίθετα την ίδια ώρα στην Ελλάδα παραμένει η υποχρεωτική μασκοφορία ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, και είναι άγνωστο το πότε (και αν) θα αρθεί για τους μη εμβολιασμένους.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα υπήρχε απαγόρευση για μουσική (!) στην εστίαση μέχρι και πριν λίγες ημέρες (επίσης η εστίαση έμεινε κλειστή για πολλούς μήνες), ενώ μέχρι και σήμερα απαγορεύεται ο χορός. Παράλληλα στην Ελλάδα τα κλειστά καταστήματα εστίασης (κλαμπ κτλ.) παραμένουν κλειστά και η κυβέρνηση διαρρέει ότι αυτά θα ανοίξουν μόνο για εμβολιασμένους ή μόνο για όσους έχουν τεστ (αυτό θα γίνει πρώτα για τους κλειστούς κινηματογράφους).

Όσο λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γυρνούσε την ΕΕ και ζητούσε να υιοθετηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο τελικά έγινε πιστοποιητικό COVID, ο Βίκτορ Όρμπαν προμηθεύτηκε φάρμακα για τους πολίτες, αλλά και όλα τα εμβόλια, αδιαφορώντας για τις ιδεοληψίες της ΕΕ.

Η Ελλάδα λοιπόν εμφανίστηκε ως ο παρίας της Ευρώπης (το είχε παραδεχθεί ο πρωθυπουργός όταν σε συνέντευξη του είχε πει πως «είμαστε μία μικρή χώρα και δεν μπορούμε να αγοράσουμε μόνοι μας εμβόλια») και πήρε τα εμβόλια που ξεστόκαραν οι Γερμανοί, αυτή της AstraZenenca.

Και όταν τελικά τα περιστατικά παρενεργειών ήταν τόσα πολλά… η Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε (καθυστερημένα) να σταματήσει τη χορήγηση τους σε πολίτες κάτω των 60 ετών, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες. Με την Ελλάδα να ξεστοκάρει αυτή με τη σειρά της τα συγκεκριμένα εμβόλια πλέον σε Σκόπια και Αλβανία.

Να σημειώσουμε εδώ πως η κυβέρνηση πήρε τα εμβόλια της AstraZeneca ως «αντάλλαγμα» γι’ αυτά της Moderna που δάνεισε (χάρισε) στην Γερμανία.

Από την άλλη η Ουγγαρία εμβολίασε τον πληθυσμό τόσο με το Sputnik V, όσο και με το κινεζικό Sinofarm.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν την Ουγγαρία στο να έχει εμβολιάσει μέχρι σήμερα το 44% με δύο δόσεις, ενώ η Ελλάδα περίπου το 33%. Παράλληλα παρατηρούμε πως στην Ουγγαρία έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που θεωρείται ευάλωτο. 73,5% των άνω 80 ετών (στην Ελλάδα 68,2%), 84,6% των 70-79 ετών (στην Ελλάδα 76,6%) και το 75,4% των 60-69 ετών (70,5% στην Ελλάδα).

Φυσικά ούτε η Ουγγαρία θεωρείται ως «πρωταθλήτρια» στους εμβολιασμούς, όμως έχει πετάξει από τον Μάιο τις μάσκες και το lockdown και με τη βοήθεια των φαρμάκων έχει καταφέρει να «τελειώσει» την πανδημία. 

Η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, εμφανής. 

Την ίδια ώρα εμφανής είναι η διαφορά και στη ζωή των πολιτών και θα φέρουμε ξανά ως παράδειγμα το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα ο τελικός έγινε σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, μεταξύ συγγενών και φίλων και στην Ουγγαρία έγιναν αγώνες με 68.000 οπαδούς. 

Ενώ και για τη νέα σεζόν η διοργανώτρια αρχή ζητεί (!) να γεμίζουν με το 30% τα γήπεδα (και αυτό μόνο με εμβολιασμένους), αυτό είναι το μέγιστο δηλαδή, η «μπάλα» στους «ειδικούς» που θα αποφασίσουν για κατά πόσο θα «ψαλιδίσουν» αυτό το ποσοστό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: