ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΟΥΘΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ “CHIOS LION”! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ DRONE ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΤΑΝΚΕΡ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!

Κοινοποίηση:
χουθι

Βίντεο στα social media δημοσίευσαν το βράδυ της Τρίτης οι Χούθι, στο οποίο διακρίνεται καρέ καρέ η επίθεση με ναυτικό drone στο τάνκερ ελληνικών συμφερόντων «MT Chios Lion» στην Ερυθρά Θάλασσα. Το δεξαμενόπλοιο υπέστη μικρές ζημιές και το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Oι φιλο-ιρανοί αντάρτες της Υεμένης επιτέθηκαν στο πλοίο με σημαία της Λιβερίας, ιδιοκτησίας των Νήσων Μάρσαλ και ελληνικής εκμετάλλευσης με μη επανδρωμένο σκάφος.

Δείτε το βίντεο

Τι λέει η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ
Για νέες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν, Χούθι σε βάρος δεξαμενοπλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανάμεσά τους κι ένα ελληνικής εκμετάλλευσης κάνει λόγο η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Όπως αναφέρει με ανάρτησή της στο Χ, η CENTCOM, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν στο MT Chios Lion, ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Λιβερίας, ιδιοκτησίας των Νήσων Μάρσαλ και ελληνικής εκμετάλλευσης, με ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) στην Ερυθρά Θάλασσα. Το USV προκάλεσε ζημιές, αλλά το MT Chios Lion δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σε ένα άλλο περιστατικό οι Χούθι εξαπέλυσαν πολλαπλές επιθέσεις κατά του MT Bentley I, ενός δεξαμενόπλοιου με σημαία Παναμά, ιδιοκτησίας Ισραήλ και εκμετάλλευσης Μονακό, στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο μετέφερε φυτικά έλαια από τη Ρωσία στην Κίνα.

Οι Χούθι σύμφωνα με τη CENTCOM χρησιμοποίησαν τρία σκάφη επιφανείας σε αυτή την επίθεση, ένα USV και δύο μικρά σκάφη. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Αργότερα, οι Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) από περιοχή της Υεμένης προς το MT Bentley I. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Επίσης σύμφωνα με τη CENTCOM, τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ κατέστρεψαν με επιτυχία πέντε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) των Χούθι, τρία πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα και δύο πάνω από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι.

«Διαπιστώθηκε ότι αυτά τα UAV αποτελούσαν άμεση απειλή για τις ΗΠΑ, τις δυνάμεις του συνασπισμού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή. Οι ενέργειες αυτές έγιναν για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και για να καταστούν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα», προσθέτει η CENTCOM.

«Αυτή η συνεχιζόμενη απερίσκεπτη συμπεριφορά των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ναυτικών στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν. Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι ενεργούν για λογαριασμό των Παλαιστινίων στη Γάζα και όμως στοχοποιούν και απειλούν τις ζωές υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν καμία σχέση με τη σύγκρουση στη Γάζα. Η CENTCOM θα συνεχίσει να ενεργεί με τους εταίρους της για να καταστήσει τους Χούθι υπόλογους και να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές τους δυνατότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι Σάρια, τα πλοία επελέγησαν επειδή οι πλοιοκτήτριες εταιρείες χρησιμοποιούν «ισραηλινά λιμάνια».

Ειδικά το Bentley I, που σύμφωνα με τη CENTCOM είναι ισραηλινής ιδιοκτησίας, υπέστη «πολλαπλές» επιθέσεις, κατά τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και βρετανικό φορέα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, τον UKMTO. Στην πρώτη επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τρία πλοία επιφανείας, στα δύο από οποία επέβαιναν από τρεις άνθρωποι και το τρίτο ήταν τηλεκατευθυνόμενο· κατόπιν, εκτοξεύθηκε αντιπλοϊκός βαλλιστικός πύραυλος, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό. Παρά τις επιθέσεις, το πλήρωμα είναι σώο, το σκάφος δεν υπέστη ζημιές και συνεχίζει προς τον επόμενο σταθμό του. Το UKMTO ανέφερε πως το πλήρωμα ενημέρωσε για εκρήξεις τριών πυραύλων σε μικρή απόσταση από το πλοίο, που πάντως δεν το έπληξαν. Η βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση στο Bentley I, χωρίς να το κατονομάσει. Σημείωσε πως στο πλοίο επιβαίνει ομάδα οπλισμένων ιδιωτικών φρουρών.

Το Σάββατο, ο κ. Σάρια διεμήνυε πως οι Χούθι «δεν θα διστάσουν να επεκτείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους» αν ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας συνεχιστεί.

Το υεμενίτικο κίνημα Ανσάρ Αλλάχ, πιο γνωστό με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, των Χούθι, άρχισε τον Νοέμβριο να εξαπολύει επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον εμπορικών και πολεμικών πλοίων στις θαλάσσιες οδούς της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη, ερειπωμένη Λωρίδα της Γάζας. Στις δεκάδες επιθέσεις τους, οι Χούθι βύθισαν δυο εμπορικά πλοία, συνέλαβαν τρίτο και σκότωσαν τουλάχιστον τρεις ναυτικούς.

Η εκστρατεία των ανταρτών, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, είχε συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ασφάλισης των πλοίων που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα προς τη Διώρυγα του Σουέζ· ανάγκασε εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών να στέλνουν τα πλοία τους να κάνουν τον γύρο της Αφρικής, εκτελώντας δρομολόγια πολύ πιο χρονοβόρα και δαπανηρά.

Οι ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο, συγκρότησαν τον Δεκέμβριο διεθνή δύναμη για την προστασία της ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή στρατηγικής σημασίας. Άλλη ναυτική δύναμη, ονόματι Ασπίδες, αναπτύχθηκε φέτος από την ΕΕ. Και, από τον Ιανουάριο, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, σε αρκετές περιπτώσεις μαζί με αυτές της Βρετανίας, διεξάγουν πλήγματα στο έδαφος της Υεμένης με σκοπό να μειώσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ανταρτών, που πρόσκεινται στο Ιράν, χωρίς όμως αυτό να έχει σταματήσει τις επιθέσεις τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Ο άξονας της αντίστασης είναι συνασπισμός υπό την ηγεσία του Ιράν αυτοί απειλούν μέχρι και την Κύπρο… Οπότε είναι η λάθος πλευρά της ιστορίας από την μία είναι τα αλλόθρησκα ζώα και από την άλλη αυτοί που ελέγχουν τον πλανήτη άρα δεν στηρίζουμε κανέναν…

  2. …..ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΙ ΠΑΝΤΟΦΛΑΚΗΔΕΣ….ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΜΟΝΑΔΕΣ ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΥΣ…..

    1. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΦΟΦΛΙΣΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ… ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΟΛΑ…

  3. Σκατοφαρα Χουθι αν βουλιάξει ένα τέτοια θα καταστραφούν οι θάλασσες βρε καραγκιοζηδες.

  4. Οι κρυφαδερφες μονο για pride ειναι.
    Τη “σωστη πλευρα της ιστοριας” θα τους τη μαθει Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που ειναι ΠΑΝΤΟΥ

  5. Ποιος αρχιμλκς σπαμάρει συνέχεια δόξα τους Χούθι εδώ πήγαν οι φρεγάτες το μόνο εύκολο είναι να στείλουμε και τα Rafale για να τα τινάξουν όλα στον αέρα… Πόσες π@π@ριές θα γράψεις ακόμα ψεκασμένε ούτε οι αλβανοί δεν τα γράφουν αυτά…

  6. ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ…Δεν χορταινετε ρε;;; Λαθρεμποροι ΟΛΟΙ σας…Οπλα,ναρκωτικά, Ρωσικό πετρέλαιο…ντηλ με το κράτος δολοφόνο το Ισραήλ…Τιμή κ δόξα στους Χουθι!!!!

    1. ΟΤΑΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ… ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟ… ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ… ΨΟΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΘΙ!!!!

  7. Πρώτη φορά βλέπω κάποιον να γράφει δόξα τους Χούθι, αυτά τα αλλόθρησκα ζώα χτυπάνε όποιον βρουν και εσύ τους στηρίζεις… Ποια κωλοκάραβα στόκε αυτά δεν μεταφέρουν ηρωίνη όπως το noor 1 και μετά έχουν πάνω Έλληνες ναυτικούς, όταν τα μπερδεύεις όλα το αποτέλεσμα είναι να γράφεις π@π@ριες… Ο Θεός πρέπει να ρίξει φωτιά να τους κάψει με αυτά που κάνουν ενώ είναι μια φλέβα από τα @@ μας, όποτε θέλουμε στέλνουμε εκτός από φρεγάτες και υποβρύχια μαζί με τα Rafale για να τους ξεσκίσουν όλους…

    1. οι χουθι κειτονται μακραν φλιπαρισμενε!καλα να παθουν τα ελληνοφωνα μισθοφορικα σκουληκια του κουλη…μακαρι να μη γυρισει κανεις απο δαυτους ζωντανους και να βουλιαξουν οτιδηποτε εχει ελληνικη σημαια…πληρωνονται και πανε ρε ζωο,δν πηγαν γτ αγαπανε την ελλαδα ουτε την προστατευουν…ισα ισα που μας βαζουν σε πολεμικες συγκρουσεις με λαους που δν εχουμε σχεσεις/προβληματα…γτ?για τα λεφτα τα εφοπλιστων…ε τοτε να ψοφησουν φυσικα!ο Θεος μισει το αδικο…και τους εξυπνακηδες αρα μακαρι να ευλογησει τους χουθι!

    2. Εκεί δεν πάνε άσχετε σε όλα μόνο μισθοφόροι εκτός από τους ανειδίκευτους ναυτικούς υπάρχουν και μηχανικοί… Ούτε την Ελληνική σημαία δεν σέβεσαι όρθιο ζώο, αν κλείσει η ερυθρά θάλασσα όλοι θα έχουν προβλήματα… Τα έχεις μπερδέψει όλα επειδή έχεις σκατά στο κεφάλι σου και οι αξιωματικοί βγάζουν λεφτά για να βρίσκονται εκεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βουλιάξουν αυτοί φυλάνε την πατρίδα επειδή την αγαπάνε… Άλλη φορά θα σέβεσαι τον πιο μάχιμο λαό τιυ πλανήτη και θα μισείς τα αλλόθρησκα ζώα που ζουν στον κόσμο τους…

  8. Τρωει πεπονι…λεει ο σοφος λαος μας…..τα πλοία με αμερικανική σημαίακ αμερικανικο πληρωμα συνοδεύονται πάντα από πολεμικα us κ δεν παθαίνουν τίποτα. Τα δικά μας θαλασσοδερνονται ……στην υγεία του ντεντια….

  9. Διαλυστε τα Κωλοκαραβα των Μεγαλυτερων Ανθελληνων – Καθαρματων – Απατεωνων – Εγκληματιων του Πλανητη Γη , Ελληνων Εφοπλιστων !! Ο Θεος να εχει καλα τους Χουθι που εχουν κατι αρχιδια ΝΑ , ακριβως το αντιθετο μεγεθος απο τον πιο ξεφτιλισμενο λαο του Πλανητη τους Νεοελληνες . Δοξα στους Χουθι λοιπον κ στην Μεγαλη Ρωσια του Βλαδιμηρου Πουτιν που τα βαζουν στα ισια με τις Δυναμεις του Σκοτους !!!

Comments are closed.