ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ! Στείλαμε τους Patriot στη Σαουδική Αραβία για να προστατεύουν όχι τους Σαουδάραβες αλλά την Aramco;

Κοινοποίηση:
patriot

Είχε πραγματική ανάγκη η Σαουδική Αραβία του προϋπολογισμού των 100 δισ. το χρόνο για την παρουσία των ελληνικών Patriot στο Βασίλειο ή τελικά οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία για να προστατέψουν τις εγκαταστάσεις της Aramco;

Αυτό διερωτήθηκε ο βουλευτής Λάρισας και αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Γεώργιος Ρούντας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, με φόντο τα σχέδια νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την «Κύρωση της Συμφωνίας Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας» καθώς και την «Κύρωση της Διευθέτησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με το καθεστώς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας».

Να σημειωθεί πως η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε αδικαιολόγητα για τρία χρόνια να φέρει πρός κύρωση στην ελληνική Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα, τις δύο διεθνείς συνθήκες για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας, τις οποίες υπέγραψε.

«Αντί να στηρίξουμε την αμυντική ικανότητα της Κύπρου, η οποία δεν έχει καθόλου αεράμυνα και η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την παράνομη πολεμική εισβολή και κατοχή της Τουρκίας, εμείς στέλνουμε πολεμικό υλικό για να στηρίξουμε τη Σαουδική Αραβία», σημείωσε ο βουλευτής Λάρισας με τη ΝΙΚΗ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response