ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ!! Ο Κούλης φέρνει ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ στην Ελλάδα – Πως θα σπουδάσει το παιδί του ο μεροκαματιάρης ρε αχρείε;;;

Κοινοποίηση:
6050042

Για ένα προϋπολογισμό με κοινωνικό πρόσωπο και για “πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή διμέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.

Προανήγγειλε ότι στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας θα έρθει το νομοσχέδιο που ανοίγει το πρώτο “παράθυρο” για ιδιωτικά ΑΕΙ παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος μέσω της συνεργασίας δημοσίων πανεπιστημίων με ιδρύματα του εξωτερικού, ώστε να ψηφιστεί τον Ιανουάριο.

“Εντός του 2024 έχει έρθει επιτέλους η ώρα να κάνουμε πράξη μία μεγάλη αλλαγή, για την οποία έχω πολλές φορές δεσμευτεί, την απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, δήλωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός. Ανέφερε ότι στόχος είναι “τα δημόσια πανεπιστήμια να κάνουν πιο εύκολα συμπράξεις με πανεπιστήμια του εξωτερικού, να απελευθερώσουμε από τη μεγάλη γραφειοκρατία το διδακτικό και ερευνητικό έργο, να εισάγουμε και στην Ελλάδα τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων”.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε μάλιστα ότι κατά τη δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου θα εκφράσουν το ενδιαφέρον τους τα ίδια τα δημόσια πανεπιστήμια για συμπράξεις με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού. Ενώ υποστήριξε αναφερόμενος στην αποκλειστικά δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση ότι: “Αυτή η μοναδικότητα, εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει ούτε στη Βόρεια Κορέα”.

Βέβαια αν κρίνουμε από τον υπόλοιπο προυπολογισμό, είναι να αναρωτιέται κανείς πως ο μεροκαματιάρης θα βρει τα λεφτά για να σπουδάσει το παιδί του. Κάτι που φυσικά δεν απασχολεί τον Πρωθυπουργό μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. το πιο σωστο ειναι να καταργηθουν οι πανελλαδικες και ο καθενας να σπουδαζει αυτο που θελει με ταυτοχρονη επαναφορα της σοβαρης τεχνικης εκπαιδευσης. λες και τωρα δεν σπουδαζουν τα πλουσιοπαιδα. μονο ενα τετοιο μπορει να εχει φροντιστηρια, ιδιαιτερα, μεταπτυχιακα, ενοικια και διατροφη σε μια ξενη πολη.

  2. Εδώ τα γαμήδια δεν σέβονται το εθνικό μας σύμβολο και ανέχονται τους κωλομπαράδες να λοιδορείται η σημαία μας ως κατασκευασμένη από κουρελόπανα. Θα χαμπαριάσει το ψοφίμι αν έχει ο κάθε χριστιανός να σπουδάσει το παιδί του; Το μαρούλι να πέφτει κι όλοι οι άλλοι να πά να γαμηθούνε.

  3. Έξυπνα παιδιά,μεροκαματιάρηδων ανθρωπων να μην μπορούν να σπουδάσουν.ανεληξη σε πόστα και δοιηκιτικες και κυβερνητικές θέσεις τα βαρεμενα των πλουσίων με πληρωμένα πτυχία στο Χάρβαρντ.Αυτο και αν δεν είναι ρατσισμός

  4. Τα έξοδα για να σπουδάσουν τα παιδιά μας θα τα πληρώνει ο Κούλης από δικούς του λογαριασμούς η της Μαρέβας η του Κωστάκη λεφτά υπάρχουν αλλά βρίσκονται εις τας Βρυξέλας, όσο για εδώ έχουμε τους φόρους.

  5. Μοναδικότητα ή μη, το γράφει το Σύνταγμα και χωρίς καμία επιφύλαξη. Ο,τιδήποτε αλλά παραβιάζει το Σύνταγμα.

  6. ΚΥΡΙΕ ΓΗΙΝΕ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΦΟΡΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ(?) ΤΡΙΤΙΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!

  7. Εδω εχετε αδικο ολοι .Πιστευω οτι το μονο καλο που μπορει να κανει ειναι να αφησει να γινουν ιδιωτικα πανεπιστημια. Πρωτον να μη φευγουν τα ελληνοπουλα στο εξωτερικο που το 70% πλεον δεν ξαναγυριζουν .Δευτερον να ερχονται και απο τριτες χωρες να σπουδαζουν αν αξιζει τον κοπο φυσικα και αν το πανεπιστημιο ειναι στα αγγλικα ,τριτον να κλεισουν τα φροντιστηρια που στην τελικη ξοδευονται πιο πολλα χρηματα απο οτι στο ιδιωτικο πανεπιστημιο και τεταρτον να γινουν ιδιωτικα πανεπιστημια σε καθε πολη οποτε οι νεοι να μη φευγουν απο τον τοπο τους οπως γινεται τωρα.

Comments are closed.