ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ – LIVE

Κοινοποίηση:
MITSOTAKIS-3

Επίθεση στον πρωθυπουργό για όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο του NATO Public Forum εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη σημερινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς δεν υπακούμε στους ξένους, ούτε σε πρεσβείες».

Συγκεκριμένα, ο κ.Βελόπουλος σημείωσε: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Ενοχλήθηκα που κανείς από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός. Και ρωτώ: Πώς θα αποκαλούσατε έναν πρωθυπουργό που, σε συνέντευξή του, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κενά στην άμυνα της χώρας;».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: «Η πρώην αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Νάντια Σάντλοου, μιλώντας με τον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι “η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς”. Ο πρωθυπουργός, τότε, προέβη σε μια πρωτοφανή ομολογία λέγοντας: “Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά, που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες”». Και προσέθεσε: «Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ότι στείλαμε πυραύλους και πυρομαχικά, αλλά δημιουργήσαμε κενά στην δική μας αμυντική ικανότητα. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Αυτό θυμίζει τον Ιωαννίδη, που το 1974 απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο. Καταθέτω στα πρακτικά το κείμενο μαζί με το βίντεο, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού».

Παράλληλα, ο κ.Βελόπουλος είπε ότι «ο κ.Μητσοτάκης είναι δουλικός στα αμερικανικά συμφέροντα – και ομολόγησε ότι αυτή η δουλοπρέπεια έχει δημιουργήσει κενά στην άμυνα της χώρας στο Αιγαίο» και προσέθεσε: «Το περίεργο, δε, είναι ότι όποιος επιχείρησε να ανεβάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Facebook, τα βίντεο αμέσως κατέβαιναν. Βέβαια. Γιατί εσείς έχετε την ομάδα των hoaxes. Όσο όμως και αν θέλετε να βάζετε κουκούλα στις ειδήσεις, εμείς θα σας ξεκουκουλώνουμε. Κύριε Μητσοτάκη, σας κατηγορώ για εσχάτη προδοσία. Κύριοι βουλευτές της ΝΔ, κύριοι υπουργοί, όσο τον στηρίζετε είστε συναυτουργοί σε αυτή την προδοσία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με τονίζοντας: «Εμείς δεν υπακούμε στους ξένους ούτε σε πρεσβείες. Εμείς βαδίζουμε στα βήματα του Καποδίστρια που είπε “Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την καρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης”».

Το γάντι από πλευράς κυβέρνησης σήκωσε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν αναφερόταν σε κενά στην άμυνα της Ελλάδας αλλά της Ευρώπης και ότι αντίθετα με όσα αναφέρει η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση ενισχύει την αμυντική ικανότητα της χώρας.

«Βεβαίως κανένα κενό δεν έχει δημιουργηθεί στην άμυνα και τα λέτε εσείς που έχετε καταψηφίσει κάθε αμυντική δαπάνη, που δεν έχετε στηρίξει τις αγορές των Ραφάλ», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας καλώντας την αντιπολίτευση να αφήσει την υποκριτική στάση και να πει ξεκάθαρα ότι συντάσσεται με τα ρωσικά συμφέροντα.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Κυριάκος Βελόπουλος που επανήλθε. «Να δεχτώ την άποψη της κυβέρνησης ότι μιλούσε εκ μέρους των ευρωπαίων. Είναι πρωθυπουργός της Ευρώπης και μιλάει εξ ονόματος ευρωπαϊκών χωρών; Φαντάζομαι πως όχι», τόνισε, σημειώνοντας απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη ότι οι εξοπλισμοί για τους οποίους κομπάζει η κυβέρνηση αγοράζονται με χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

«Όλη η συζήτηση γίνεται γιατί ακριβώς η εισβολή της Ρωσίας γεννά συγκεκριμένες ανάγκες γεωπολιτικές. Οποιοσδήποτε ελάχιστα καλόπιστος, δεν μπορεί να παρεξηγήσει αυτό που λέει ο πρωθυπουργός. Και μου λέτε ως τι μιλάει; Μιλάει ως ευρωπαίος ηγέτης και καταθέτει τη θέση του για την ευρωπαϊκή άμυνα. Τι δεν καταλαβαίνετε;», απάντησε εκ νέου ο υπουργός Επικρατείας.

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση τη συζήτηση στη Βουλή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΩΜΟ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΟ ΣΥΡΙΖΑ .

  2. Συμφωνούμε είναι προδότης και πρέπει να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία. Όμως εξίσου συνένοχοι για να μη πω προδότες σε αυτό είναι και η στρατιωτική ηγεσια της χώρας γιατί δε τα έδωσε μόνος του ο Μητσοτάκης. Γενικό συμπέρασμα… καλό βιολί Βαράνε όλοι σε αυτή τη μπανανία. Οι μεν κυβερνώντες είναι αποδεδειγμένα εφιάλτες για το έθνος και οι δε στρατιωτικοί-κυβερνώντες και όλα τα καρακολια του ες που έπονται αυτών είναι εφιάλτες επι χρημασι

  3. Στειλτε τον φουστη να πολεμησει στην Ουκρανια, μαζι με τον γοβατο γ@μια του…

  4. Εδώ όμως ταϊζαν σανό τα γίδια, λέγοντας ότι αυτά που έστελναν στην Ουκρανία ήταν πλεονάζον υλικό από τα αποθέματα …

  5. Το σύνθημα των λοατκι (“Η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς! ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η ΠΑΤΡΙΣ) νόμιζα πως είναι αρκετό για να κηρυχθούν παράνομοι!!!…

  6. Κρεμάστε τούς προδότες και δοσίλογους στην πλατεία Συντάγματος.
    Τι περιμένετε να σας πουλήσει και τα σωβρακα ο εφιάλτης για να ξυπνήσετε?

  7. Ποιος θα τον βάλει στο σκαμνί δλδ;;;;;
    Υπάρχει κάποιος;;;

  8. ΜΗΝΕΣ έμειναν για να φορέσετε όλοι το σχοινί.
    Θα δικαστούν και οι δικαστές. Και ο Τσαουσέσκου νόμιζε ότι είναι αθάνατος και ΘΕΟΣ αλλά είχε το τέλος που είχε.

  9. Κούλη δεν περιμέναμε να το πεις εσύ στους πολίτες το στρατιωτικό υλικό που έφυγε είναι τόσο τεράστιο που οι Τούρκοι και με νεροπίστολα να έρθουν σε μόλις δύο ώρες θα γονατίσεις την Ελλάδα.Αν υπήρχαν Εισαγγελείς έπρεπε ήδη να είναι στην κρεμάλα αλλά και αυτοί το ίδιο με τον δρακουμελ προδότες είναι.

  10. Δηλαδή, ο άλλος ο Κυριάκος, ο Βελόπουλος, δε θα έκανε ότι του πουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι; Μη κλάσω. Τα ίδια θα έκανε ο οποιοσδήποτε. Και όπλα θα έστελνε, και στρατό αν ζητηθεί, και κ@λο να δώσουμε και οτιδήποτε. Ένα μικρό, φτωχό και καταχρεωμένο κράτος, χωρίς δικό του νόμισμα, χωρίς δικιά του βιομηχανία όπλων, χωρίς δικιά του ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, (όπως είναι η Ελλάδα) δε μιλάει. Το βουλώνει, γιατί αλλιώς σου αναγνωρίζουν ( «οι φίλοι μας») μειονότητα τσάμιδων, στην Ήπειρο, σλαβόφωνων στην Μακεδονία και Τούρκων στη Θράκη…. και χορεύεις. Και ας λέγεσαι, Μητσοτάκης, Βελόπουλος, Μητρόπουλος και Παπαρόπουλος μαζί. Χαιρετίσματα.

    ΥΣ. Όσο για τη Κύπρο και τον Ιωαννίδη, δεν πιστεύω πως σήμερα υπάρχει ένας λογικός άνθρωπος, που νομίζει πως όλα δε γίνανε με εντολές Αμερικανών, Άγγλων κλπ. ;

    1. αρα και εσύ τα ίδια θα έκανες μάλιστα δε μας κανετε αντε γεια

  11. Τόν έδωσε στυγνά η Αμερικάνα είπε αυτό πού όλοι οι Έλληνες ξέρουμε ή υποπτευομαστε ότι ξεβρακώνει την άμυνα τής χώρας για χάρη τής Ουκρανίας, καί αυτός στην χαρά του θεωρώντας τιμητικό τό “είστε από τά κορυφαία κράτη στη παροχή πυραύλων καί πυρομαχικών” ομολόγησε ότι διέπραξε εσχάτη προδοσία, ότι αφήνει κενά στην άμυνα τής Ελλάδος εν μέσω μάλιστα συνεχών απειλών καί διεκδικήσεων από την Τουρκία.
    Κρεμάλα στον τουρκόπουστα τόν συνεργάτη τού Ερντογάν καί τών μουσουλμάνων. Ένας ό εφιάλτης καί ένας αυτός θά μείνουν στην ιστορία για την προδοσία τους.

  12. Αλήτη Κούλη προδότη..οι λοχίες τι κάνουν..δε θα αναλάβει κάποιος να τον κρεμασει για εσχάτη προδοσία..το όνειρο μου είναι να ηγηθώ εκτελεστικού αποσπάσματος για τους προδότες τις χώρας μου…

  13. Στο σκαμνι;;;;😂😂😂😂 πριν κατσει ο τακουλας στο σκαμνι ο ηλιoς θα βγει απο την δυση…..

  14. Δηλαδή έλεγε ψέματα όταν έλεγε στην αρχή ότι δεν υπάρχει θέμα άμυνας. Λες και δεν το ξέραμε.

    1. Μολύβι για τους γενίτσαρους πρώτα που θα προσπαθήσουν να μας σταματήσουν.

  15. ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ O ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΡΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

Comments are closed.