ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ 650.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΠΟΣΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Κοινοποίηση:
atm_syntaxeis-e1706699958915

Ενισχυμένο θα είναι το νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση το 2025.

Τα κριτήρια για το νέο επίδομα θα καθοριστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό και οι πληρωμές θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2024.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος
Οι δικαιούχοι του επιδόματος για το 2025 εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 650.000 συνταξιούχοι από 730.550 που πήραν το επίδομα το 2024, καθώς μετά τις αυξήσεις της επόμενης χρονιάς αναμένεται ότι 80.000 συνταξιούχοι θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά ή θα μείνουν με υπόλοιπο κάτω από 10 ευρώ, οπότε δεν θα δικαιούνται το επίδομα.

Έκτακτη εισφορά
Το επίδομα θα χρηματοδοτηθεί με 250 εκατ. ευρώ, τα οποία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, θα προέλθουν από την έκτακτη εισφορά 33% που θα επιβάλει η κυβέρνηση στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Για την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς το 2025, εξετάζονται τρία σενάρια:

Να πληρωθεί με τις ίδιες κλίμακες που πληρώθηκε το 2024, δηλαδή με 200 ευρώ για συντάξεις έως 700 ευρώ, 150 ευρώ για συντάξεις έως 1.100 ευρώ και 100 ευρώ, για συντάξεις έως 1.600 ευρώ, αλλά με διεύρυνση των δικαιούχων, ώστε να πάρουν επίδομα και συνταξιούχοι που λαμβάνουν κύρια σύνταξη ή έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων, πάνω από 1.600 ευρώ.
Να αυξηθεί το επίδομα αλλά να παραμείνουν οι ίδιες κλίμακες δικαιούχων με ποσά συντάξεων έως 1.600 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι πολύ πιθανό το επίδομα να διπλασιαστεί στα 400 ευρώ για συντάξεις έως 700 ευρώ, στα 300 ευρώ για συντάξεις έως 1.100 ευρώ και στα 200 ευρώ για συντάξεις έως 1.600 ευρώ.
Να διαμορφωθεί νέα κλίμακα συντάξεων και επιδομάτων ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι συνταξιούχοι έως τα 1.000 ευρώ σύνταξης και να πάρουν μικρότερο επίδομα όσοι έχουν άνω των 1.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το επίδομα πρώτης κλίμακας μπορεί να φτάσει στα 450 ευρώ και οι δύο επόμενες να είναι με ποσά 250 ευρώ και 150 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Τα κατοστάρικα να τα βάλετε εκεί που ξέρετε…Φέρτε πίσω τα μνημονιακά κλεμμένα, που συνεχίζετε να μας κρατάτε κάθε μήνα…

  2. Πόσο θα είναι το επίδομα για κάθε συνταξιούχο 50€ ευρώ 100 ευρώ παραπάνω δεν νομίζω είναι σκέτη κοροϊδία αυτό που κάνει για μία ακόμα φορά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό αυτό το φερέφωνο που μας κυβερνά Εκλογές εδώ και τώρα για να φύγει ο δικτάτορας Μητσοτάκης από την εξουσίας

  3. Καλυτερα θα ητανε στην χαμηλες συνταξης να της αυξησουνε τουλαχιστον 50 ευρο τον μηνα και να αφησουν τα προσωρινα επιδοματα.
    Δεν ελυσε κανενα προβλημε το επιδομα θα γινουνε αερας ενω με μονιμες αυξησεις με τον μηνα θα φανει στης τσεπες.

  4. Να δώσεις τα δώρα και να αυξήσεις τους συνταξιουχους του Ο.ΓΑ. τους αγρότες που καταστρέψατε και παίρνουν σύνταξη 380,00€ και αντί να πεις μια κουβέντα στην γυναίκα που σε πλησίασε Πρωθυπουργε της είπες να πάει στην εκκλησία….. Εσύ να πας μαζί με τους άλλους μήπως κ σωθει η ψυχή σας.
    Αντε δεν ντρέπεστε λιγάκι.

  5. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΡΝΗΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΚΑΚΡΥΤΕΡΟ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΠΑΤΖΗ.

  6. Παραμυθιασε η ΝΔ το 2019 οτι θα καταργησει τον νομο του Κατρουγκαλου περι προσωπικης διαφορας και ακομα τον διατηρει , μη δινοντας τις ψευτοαυξησεις στους συνταξιουχους που εχουν προσωπικη διαφορα , αλλα μειραζοντας …καθρεπτακια και παρ’ ολο το στραπατσο στις ευρωεκλογιες συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο!! Ξυπνιστε ραγιαδες και οταν ερθουν οι βουλευτικες εκλογιες μαυριστε τους επιτελους , αλλιως μεινετε με την μιζερια σας!! Εννοειται μακρυα απο το κλεφτοΠΑΣΟΚ και τους αρλουμπολογους του Συριζα!!

  7. Tα λεγόμενα “ψίχουλα” για να ριξουν σταχτη στα ματια των γερόντων και μετα να τους τα ξαναπαρουνε 2πλά και 3πλά….
    Αλλα δεν τους λυπαμαι,τα γερόντια τους ξαναβγάλανε,ας τους παρουνε και τις μασέλες!!

  8. εχασε ο μαλακας προβατακια και με καθρεφτακια προσπαθει να τα βαλει παλι στο μαντρι . Υπαρχουν παιδια πολλοι ηλιθιοι που θα το πιστεψουν και θα γυρισουν στο μαντρι η μαγκια ειναι να παρεις αυτο που λεει (αν το παρεις) και μετα να τον φτυσεις

  9. Ο/Η Ποτέ ξανά ΝΔ, ποτέ ξανά ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ όχι στο προδοτικό ΚΚΕ λέει:

    Μιλάμε για 650 χιλιάδες συνταξιούχους που θα μοιραστούν 300 εκατομμύριά από τα υπερκέρδη των διαλυτηρίων λέει. Εγώ θα κάνω το εξής θα διαιρέσω τα 300 εκατομμύρια και όχι 250 που λέτε για να είμαι γεναιώδωρος με τις 650 χιλιάδες. Θα κάνω την υπόθεση ότι θα πάρουν όλοι το ίδιο ποσό. Το αποτέλεσμα είναι 461,5 ευρώ. Ένα εφάπαξ ποσό λοιπόν που θα πάρουν τα Χριστούγεννα, αν το πάρουν – περιμένετε να δούμε, οι συνταξιούχοι. Δλδ αν παίρνει κανείς ένα Χ ποσό σύνταξης, το ετήσιο του είναι 12*Χ (το ποσό Χ επί 12 μήνες) συν τα 461,5. Τι θα προπληρώσετε όλοι με αυτά τα τρελά λεφτά δεν ξέρω. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Χωρίς αυτά δεν πρόκειται να ορθοποδήσουν με τπτ. Ξέρω – ξέρω θα πεταχτούν μερικοί να πουνε και που θα βρει τα λεφτά…τα 2μιση δις όμως μια χαρά τα βρίσκει για να τα στείλει στην Ουκρανία. Πληρώστε εσείς 24% ΦΠΑ για το καφέ στη καφετέρια και 13% αν το πάρετε στο χέρι και ελάτε να τα πούμε πάλι…

  10. Μας δουλεύεται;;;; Ως τα Χριστούγεννα μπορεί να μην υπάρχουμε αν πέσουν πυρηνικά . Αυτές οι εξαγγελείες αποσκοπούν στο να κρατάνε το λαό κοιμισμένο με την προσμονή ενός αντιδώρου και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα. Αντε στο δ……..λο όλοι μαζί οι έχοντες και κατέχοντες και κυρίως οι κυβερνώντες.

  11. καλά είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα πληρώσουν τα διυλιστήρια αυτό το επίδομα?
    Θα βάλουν 10 λεπτά πάνω στη βενζίνη και θα τα πάρουν από εμάς!!!

Leave a Response