ΕΚΤΑΚΤΟ – Επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ της Γερμανίας – Δεκάδες θύματα

Κοινοποίηση:
maxairi11-flynews

Σοκ και θλίψη προκάλεσε η βίαιη επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Σόλινγκεν της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 650ή επέτειο της πόλης. Ένας άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιτέθηκε σε πλήθος πολιτών με μαχαίρι, προκαλώντας πανικό και αναστάτωση.

 

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί άμεσα στο σημείο του συμβάντος, όπου δεκάδες διασώστες εργάζονται για να παρέχουν βοήθεια στους τραυματίες. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον εννέα άτομα που έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ υπάρχουν αναφορές και για θανάτους.

Μάρτυρες της επίθεσης περιγράφουν τον δράστη ως έναν άνδρα μελαμψό, ο οποίος επιτέθηκε αδιακρίτως σε περαστικούς. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς ο ύποπτος είναι ακόμα ασύλληπτος και οι αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον εντοπίσουν.

Η κοινότητα της Σόλινγκεν βρίσκεται σε κατάσταση σοκ καθώς οι πολίτες προσπαθούν να κατανοήσουν το μέγεθος αυτής της τραγωδίας. Οι εορτασμοί είχαν προγραμματιστεί να είναι μια ευχάριστη γιορτή της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης, αλλά η βία έχει επισκιάσει αυτές τις στιγμές χαράς.

 

Τα δημοσιεύματα επικαλέστηκαν τον Φίλιπ Μούλερ, συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ Διαφορετικότητας, για να προσθέσει ότι η εκδήλωση ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά λίγο μετά τις 10 το βράδυ τοπική ώρα. Ο ίδιος ανακοίνωσε στη σκηνή ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονταν για να σώσουν τη ζωή εννέα ανθρώπων που τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

 

 

Η πόλη είναι διάσημη για τα μαχαίρια

Η τοπική εφημερίδα Solinger Tagblatt ανέφερε ότι οι αρχές κάλεσαν τον κόσμο να εγκαταλείψει το κέντρο του Σόλινγκεν και ότι ένας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, ο Φίλιπ Μούλερ δήλωσε στην σκηνή ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έδιναν μάχη για τη ζωή εννέα ανθρώπων.

Το φεστιβάλ για την 650ή επέτειο της πόλης ξεκίνησε την Παρασκευή και επρόκειτο να διαρκέσει έως την Κυριακή.

Το Ζόλινγκεν έχει περίπου 160.000 κατοίκους και βρίσκεται κοντά στις μεγαλύτερες πόλεις της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ. Είναι μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Γερμανίας για την παραγωγή λεπίδων και την κατασκευή μαχαιριών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: