ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΗ ΟΔΩ. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ. ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Στον ύπνο έπιασαν τον ισραηλινό στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας οι ένοπλοι της Χαμάς τα ξημερώματα του Σαββάτου, εισβάλλοντας στα ισραηλινά εδάφη από τη Λωρίδα της Γάζας και βομβαρδίζοντας με ρουκέτες – μεταξυ άλλων – την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνταν στρατιωτικούς αξιωματούχους, η απειλή της Χαμάς ήταν πλήρως υποβαθμισμένη και κανείς δεν περίμενε πως θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση, με συνέπεια η προετοιμασία τους να είναι μηδαμινή.


Την ίδια στιγμή, μεγάλος ήταν ο αιφνιδιασμός και για πολλούς Ισραηλινούς πολίτες, οι οποίοι, συγκεντρωμένοι στα κιμπούτζ του νότιου Ισραήλ, γιόρταζαν το Σιμχάτ Τορά, τη συμπλήρωση δηλαδή ενός χρόνου από την ημέρα που ξεκίνησε το διάβασμα του ιερού βιβλίου του Ιουδαϊσμού (Τορά). Αν μάλιστα, συνυπολογιστεί το γεγονός πως είχαν προηγηθεί δύο άλλες μεγάλες γιορτές για τους Ισραηλινούς, το Γιόμ Κιπούρ («Εξιλασμός» στα ελληνικά) και η εβραϊκή Πρωτοχρονια, όπου σχεδόν τα πάντα στη χώρα «νεκρώνουν», τότε μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς γιατί η Χαμάς επέλεξε το συγκεκριμένο διάστημα για να «χτυπήσει».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν παραλείψεις και λάθη τόσο στις υπηρεσίες πληροφοριών όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, σχολίασε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ρεντιότ Αχρονότ» του Ισραήλ, Βίκτωρ Ελιέζερ, μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με την επίθεση της Χαμάς.

«Υπήρξε αιφνιδιασμός, γιατί οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ ήταν απασχολημένες στα σύνορα και στη μεθόριο με τη Δυτική Όχθη. Εκεί τις τελευταίες εβδομάδες γίνονταν συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων με θύματα και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να έχει “ησυχάσει” η κατάσταση στο νότιο μέτωπο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί, σημείωσε πως «οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν τα ξημερώματα στο Ισραήλ και προχώρησαν σε δεκάδες δολοφονίες, στυγνές δολοφονίες στους δρόμους».

«Για τη Χαμάς αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία να εγκαθιδρύσει τον ηγετικό της ρόλο στην παλαιστινιακή πολιτική αρένα», σημείωσε.

«Επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα εναντίον του Ισραήλ, βάζοντας μπροστά όχι πλέον τις προσπάθειες για ειρηνευτική επίλυση του Μεσανατολικού, αλλά για την υλοποίηση του στρατηγικού στόχου των ισλαμιστών, για την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ από τον χάρτη», όπως τόνισε.

«Σκληρός πόλεμος, είναι νωρίς για διάλογο»
Για το αν υπάρχει περιθώριο διαλόγου, ο κ. Ελιέζερ σημείωσε πως «είναι νωρίς» και πρόσθεσε: «Η εκτίμηση η δική μου είναι ότι πρόκειται για πάρα πολύ σκληρό πόλεμο. Σκηνές αυτού του είδους εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά την ανεξαρτησία του κράτους του Ισραήλ και από τον πόλεμο φθοράς τον οποίο επέβαλαν τότε τα αραβικά κράτη εναντίον του νεοσύστατου κράτους».

Υπογράμμισε πως με την επίθεση «έγιναν πάρα πολλά βήματα πίσω», ενώ πρόσθεσε πως «η κατάσταση αυτή δεν θα τελειώσει σύντομα και δεν τελειώνει αναίμακτα».

Σχετικά με τη Χαμάς, ανέφερε πως «όπως εκμεταλλεύτηκε αν θέλετε την ευκαιρία για να εγκαθιδρυθεί, νομίζω ότι θα αποτελέσει μοιραίο λάθος, γιατί πλέον θα αποδυναμωθεί από την ισραηλινή αντεπίθεση».

Επιπλέον, ο κ. Ελιέζερ επεσήμανε πως «παρά τους πανηγυρισμούς διαφόρων υποστηρικτών της Χαμάς που είδαμε στους δέκτες μας, δεν είμαι βέβαιος ότι δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας συμμερίζονται αυτούς τους πανηγυρισμούς των φανατικών ισλαμιστών της Χαμάς».

Επτά οικισμοί υπό τον έλεγχο της Χαμάς
Μιλώντας για τα στοιχεία αναφορικά με τους νεκρούς και τους τραυματίες, είπε πως «ο αριθμός θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες μέρες». Υπενθύμισε ότι «επτά οικισμοί του Ισραήλ, εντός των συνόρων του 1948, βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Χαμάς».

«Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν για την απελευθέρωση και των εδαφών και κυρίως βεβαίως των ομήρων οι οποίοι κρατούνται», τόνισε, κάνοντας λόγο για «αρκετές δεκάδες ομήρων».

«Αγώνας επιβίωσης μέσα στο ίδιο τους το κράτος»
«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή οι Ισραηλινοί διεξάγουν αγώνα επιβίωσης μέσα στο ίδιο τους το κράτος, στην ίδια τους την πατρίδα», τόνισε.

Αναφερόμενος στον λόγο κράτησης ομήρων, σημείωσε πως υπάρχουν δύο λόγοι: «Ο ένας είναι οι συμβολισμοί που εκπέμπονται στην παλαιστινιακή κοινή γνώμη. Τα ισραηλινά τανκς, οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι, συμβολίζουν για την παλαιστινιακή κοινή γνώμη μια ανεπανάληπτη νίκη, όσο και εάν αυτή θεωρείται προσωρινή. Ο δεύτερος είναι ότι, δυστυχώς, η κατάληξη των Ισραηλινών αιχμαλώτων, αλλά ακόμη και των πτωμάτων συνιστούν διαπραγματευτικό χαρτί για τη Χαμάς και γι’ αυτό άλλωστε οι Ισραηλινοί προσπαθούν με τις επιχειρήσεις και τις αεροπορικές αλλά και τις χερσαίες, οι οποίες αναμένεται ότι θα διεξαχθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, να απελευθερώσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τους ομήρους αυτούς, ακριβώς διότι γνωρίζουν από την εμπειρία ότι δεν θα έχουν καλό τέλος».

Λουτρό αίματος από την Χαμάς σε μουσικό φεστιβάλ – Πάνω από 250 νεκροί

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Δώστε ΠΟΝΟ αδέρφια μας Παλαιστίνιοι στα καριολα του Predator και του Greenberg.

  2. Moνον αν ριξει πλεον μερικες πυρηνικες το Ισραηλ σε ολα τα μουσουλμανικα κρατη του κολπου ,σαραβια ,τουρκια και πακισταν που χρηματοδοτουν τα τζιχαντια της χαμας .Στην τελικη απαξ και εισαι μουσουλμανος στην ουσια εισαι κατα ενα 90% τρομοκρατης ..ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕς ..Εξω απο την πατριδα μας ολοι οι μουσπυλμανοι λαθροεισβολεις ΔΙΑ ΤΗς ΒΙΑς ΠΕΤΑΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΑΚΤΗ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ..

  3. Ο τι δίνεις παίρνεις σ αυτή τη ζωή. Οι Οβραιοι από την πολλή σιγουριά και αλαζονεία έφαγαν τα μούτρα τους!!!!!! Δεν είδα κανέναν να θλιβεται τόσα χρόνια που δολοφονουν, βιαζουν και βασανίζουν χωρίς έλεος τους Παλαιστίνιους. Εδώ σκοτωσαν τον Χριστό. Διαφεντευουν όλο τον πλανήτη!!!!!!!!! Όλες οι τράπεζες δικές τους. Ο …περιουσίος λαός. Έτσι νοιώθουν. Ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις. Και τα χαπατα τους υποστηρίζουν. Free Palestine

    1. Έχεις μπερδευτεί λιγάκι!
      Αυτοί που σε αφεντευουν δεν είναι Ισραηλινοί, αλλά Χάζαροι.

  4. Κουλη ανεμελε σιχαμα της δεξιας πως τα βλεπεις τα πρ
    αματα

  5. Μουσλιμια και Εβραιο του κωλου! Τι εχετε να μοιρασετε ρε βρωμιαρηδες και την πληρωνουνε τα γυναικοπαιδα καριολες τζιχαντιστες και σιωνιστες? Μαλλον το ραμολι προτου αφησει χρονους προκαλει το Ιραν!

  6. Να φοβάστε όλους αυτούς μουσουλμανους που κουβάλησαν εδώ και τους νομιμοποιούν θα βγουν έξω και τότε μόνο ο στρατός αν θα μπορέσει να βοηθήσει που έχει πρόβλημα οι φαντάροι να πάνε ειδικές δυνάμεις στους πεζοναύτες στο 575 έχουν έλλειψη!!!

  7. Μυρίζει προβοκάτσια της ΜΟΣΑΝΤ

  8. βαρανε και τα γκομενακια οι τουρκοψυχοι παλαιστινιοι. Αλιμονο στους αθωους τωρα που η Γαζα θα ισοπεδωθει

  9. Ο/Η Σταματήστε να τους γράφετε μαχητές, δολοφόνοι και υπάνθρωποι είναι λέει:

    πιο μεγάλη ξεφτίλα δεν υπάρχει από το να πυροβολείς, σκοτώνεις, απαγάγεις κτλ γυναίκες και παιδιά, και αυτό έκαναν οι υπάνθρωποι. Πως μπορεί κάποιος να αποκαλεί μαχητές μια ομάδα από καθάρματα που σκότωσαν νέα κορίτσια, τα ξεγύμνωσαν, ταα έβαλαν νεκρά και γυμνά σε ένα φορτηγάκι και τα περιέφεραν στους δρομους της πόλης για όλοι, ακόμη και οι άλλοι που έβλεπαν πανηγύριζαν.

    Θα υπήρχε στην ελλάδα κάποιος που θα επαινούσε τον οποιοδήποτε που θα σκότωνε, ξεγύμνωνε και περιέφερε ένα γυμνό κορίτσι? Ακόμη και οι γριες θα τους είχαν λυντσάρει, αλλά εδώ επευφημούν. Πριν 3.000 χρόνια, όταν ακόμη όλα ήταν πιο άγρια, και το ότι περιέφερε το νεκρό σώμα του ΄Έκτωρα ο Αχιλλέας θεωρήθηκε μεγάλη ύβρις, μπορείτε να φανταστείτε τον Αχιλλέα, πριν 3.000 χρόνια όχι σήμερα, να περιφέρει ένα νεκρό και γυμνό κορίτσι.

    Δεν είναι μαχητές και μην τους γράφετε έτσι, ξεφτιλισμένοι δολοφόνοι της κακιάς ώρας είναι, και το χειρότερο είναι ότι χιλιάδες φίλων τους πλέον κυκλοφορουν και στους δρόμους μας, όχι σε γκέτο, αλλά σε ομόνοια και σύνταγμα. Περιμένω να δω πότε θα κάνουν διαδηλώσεις συμπαράστασης

    1. Σωστό το σχόλιο διότι ο θύλακας βρίσκεται δίπλα στο σπίτι μας, μία ανάσα για ανάψει το φυτίλι και τότε να δούμε τους άνδρες του πληκτρολογίου πως εξαφανίζονται……
      Εκεί να δω τους τσαμπουκάδες του φραπέ και του τικ-τοκ

    2. Ναι όταν κάνουν τα ίδια οι Ισραηλινοί είναι καλά… Πως κάνετε έτσι λες και μιλάμε ότι πήγαν και την έπεσαν σε βουδιστές μοναχούς…

  10. Και στην σφαγή της Τριπολιτσάς..ήταν Εβραίοι μέσα στην Τρίπολη μαζί με τα Οθωμανά

  11. Εντάξει, τώρα θα έλθει ο λογαριασμός. Και θα είναι ασήκωτος. Η Χαμάς θα κρύβεται στις υπόγειες στοές και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν αθώοι Παλαιστίνιοι. Αυτή την φορά όμως θα τους ξετρυπώσουν και αυτούς.
    Πόσο σκατόψυχος πρέπει να είσαι για να δολοφονείς εν ψυχρώ νεότατους ανθρώπους που συμμετέχουν σε μουσικό φεστιβάλ;

    1. Ύπουλο χτύπημα, όπως κάνουν τα μουσλίμια στις γυναικούλες τους και αν φάνε ένα χαστούκι, χεζονται από φόβο!
      Τέτοια άθλια σκουπίδια της ανθρωπότητας είναι…..

Comments are closed.