Από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό πως εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ ή ΜΕΤΡΟ του κέντρου της Αθήνας.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ του κέντρου της Αθήνας, προσέγγιζαν συνήθως ανά δύο άτομα τα θύματα τους.
Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης, ή με τράβηγμα αφαιρούσαν κυρίως αλυσίδες, τις οποίες τα θύματα έφεραν στο λαιμό ή στο χέρι τους και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα. Όταν δεν κατάφερναν να τα αφαιρέσουν δε δίσταζαν να κάνουν χρήση σωματικής βίας ή απειλών με αιχμηρά αντικείμενα για να επιτύχουν το σκοπό τους.
Μετά από έρευνες στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- -2- αναδιπλούμενα μαχαίρια,
- -2- τρίφτες κάνναβης,
- -4- αλυσίδες λαιμού και -2- αλυσίδες χειρός,
- -3- ρολόγια,
- το χρηματικό ποσό των -115- ευρώ,
- -11- κινητά τηλέφωνα και
- προσωπικά τους έγγραφα.
Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -12- περιπτώσεις ληστειών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
![elas](https://lawandorder.gr/wp-content/uploads/2024/04/elas.jpg)
7 ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΣΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ… ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕ
Καληνύχτα.