ΕΛ.ΑΣ.: “ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΑΡΑ; ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ; ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗ; 

Κοινοποίηση:
ypes_0

Στο συμπέρασμα ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών κατέληξε η προανακριτική έρευνα, που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Άρα;  Ποιός το έστησε και για ποιό λόγο; Ποιό το κίνητρο; Θα μας πει η Κεραμέως, ποιος από τα υπαλληλάκια της έκανε τη βρωμοδουλειά;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «για την εξαγωγή του συμπεράσματος, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα και συγκεκριμένα:

-η εξερεύνηση και εξέταση του χώρου από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών,

-η εξέταση και ανάλυση ψηφιακών συσκευών,

-η εξέταση εργαζομένων στο Υπουργείο.»

Τέλος, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τι «είδε» η αστυνομική έρευνα

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι στην πόρτα που βρέθηκε παραβιασμένη αλλά και μέσα στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία DNA που να ανήκουν σε κάποιο σεσημασμένο άτομο γνωστό στις Αρχές. Επίσης δεν έχει καταγραφεί η είσοδος κάποιου άλλου ατόμου σύμφωνα με τo αρχείο που κρατά η ασφάλεια του κτιρίου στην οδό Ευαγγελιστρίας.

Επίσης από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστωθεί ότι δεν έγινε κλοπή αντικειμένου από το γραφείο.

Όσον αφορά στους δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την έρευνα που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε κάποια παραβίαση ηλεκτρονικών αρχείων.

Ένα άλλο στοιχείο που διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα είναι ότι κανείς από τους υπαλλήλους στον 3ο όροφο της Διεύθυνσης Εκλογών που ήταν στα γραφεία τους εκείνη την ώρα δεν άκουσαν κάτι, όταν ο άγνωστος δράστης έσπασε την πόρτα στο γραφείο του Διευθυντή.

Τι λέει το ΥΠ.ΕΣ.

Σε συνέχεια του πορίσματος που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με το οποίο δεν προκύπτει καμία διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου επισημαίνει τα εξής:

«Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους όλους όσοι, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμοδίων αρχών, έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

 Το ΥΠΕΣ είχε εξαρχής μιλήσει για «φερόμενη» διάρρηξη, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών των αρμόδιων αρχών και ενώ τα πρώτα πορίσματα ερευνών του ίδιου του Υπουργείου Εσωτερικών δεν είχαν δείξει οποιοδήποτε στοιχείο παρείσφρησης στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει εν τέλει ότι «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Αναμένουμε από τους κυρίους Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κατρίνη και τις κυρίες Πούλου και Λιακούλη, να ανακαλέσουν, γιατί προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν ευαίσθητα θέματα για κομματικά οφέλη δίχως καν να περιμένουν τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών και γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τις εκλογικές διαδικασίες που εδώ και 50 χρόνια διεξάγονται με άψογο τρόπο στη χώρα μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ναι…και να είχε γίνει διάρρηξη…θα το βρίσκατε ε?
    Εδώ πάμε στο αστυνομικό τμήμα και μας λέτε… άκουσον άκουσον…να πάρουμε το 100 !!! ρε χαιβανια…θα βρείτε και διαρρηκτες ??? Όποιος βρει….δέκα ημέρες άδεια !!!

  2. Μολις μου’ρθε φλας! Αντε μωρε! Και παιδευομουν τοσο, να βρω το “κινητρο”! “Ασκηση Ασφαλειας και Ετοιμοτητας”, ηταν! Και δεικτης επικινδυνοτητας προβλεψης “Διαρρηξεων”! Το σεναριο της ασκησης προεβλεπε, την “Διαρρηξη”! Στην ασκηση που εγινε, σε συνθηκες προσομοιωσης “Διαρρηξης”, συνεργασθηκαν αψογα το ΥΠ.ΕΣ, η ΕΛ.ΑΣ και λοιποι αρμοδιοι φορεις! Οι εμπλεκομενοι φορεις, ακολουθωντας συγκεκριμμενο σχεδιο, κινητοποιηθηκαν αμεσα, ενω ανταποκριθηκαν απολυτως και τα συστηματα Ασφαλειας! Πλεον μπορουμε να κοιμομαστε ησυχοι, αφου τα παντα δουλευουν ρολοι! Οχι τιποτε αλλο, δηλαδης! Συν τοις αλλοις, θα παψουν τα ψεκια να κανουν σεναρια συνομωσιας, περι της δηθεν νοθειας των εκλογων, κλπ.! Κλπ! Κλπ!

    * Συμπερασμα! Ολα βαινουν, καλως! Εμπιστευθειτε μας, για να καταστραφειτε! Οβερ!

  3. Απολυστε ΑΜΕΣΑ την Κεραμεως και ολη τη πρωτη σειρα ανωτερω υπαλληλων που εχουν σχεση με την υποθεση. Ολοι μας κοροιδευουν αναισχυντα και παιζουν παιγνιδια με τη χωρα. Ντροπη και αισχος!!

  4. Ζαλαδα σε πιανει απο το…επικοινωνιακο σανο αυτης της “κυβερνησης”! Σταλινικα επιδοματακια μονο, ουσια το ξεπουλημα της χωρας! Μεροκαματα, μηνιατικα και συνταξεις που πληρωνονται με το…μνημονιο 2.0!

  5. Γιατί; περιμένουμε από το κράτος να πει την οποιαδήποτε αλήθεια; αυτοί διαχείριση ψεμάτων κάνουν για να κρατάνε τον πληθυσμό κοιμισμένο.

Comments are closed.