ΕΛ.ΑΣ: Φόβοι για επίθεση με drones ενόψει Πολυτεχνείου

Κοινοποίηση:
2015-11-25t133235z_2079706051_gf20000073311_rtrmadp_3_scitech-year-ender-2015

Το δρομολόγιο… Εξάρχεια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο κάνει με εξοντωτικούς ρυθμούς η Ελληνική Αστυνομία από τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου, έπειτα από τα γεγονότα του Σαββατοκύριακο και ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, υπό τον φόβο ενός εντυπωσιακού χτυπήματος αντεκδίκησης προς τους ένστολους.

Οι συλλήψεις των τριών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η ανακάλυψη του άντρου με τον ειδικό εξοπλισμό για συμμετοχή σε συγκρούσεις με την αστυνομία στο υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και οι δηλωμένες προθέσεις ανθρώπων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου για «εξαγωγή» των επιθέσεων σε εκτός των Εξαρχείων περιοχές, έχουν ανεβάσει στο κόκκινο τους δείκτες της επαγρύπνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περίπου 6.000 αστυνομικοί που θα ξεχυθούν στους δρόμους κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα πρέπει να έχουν μάτια ακόμα και πάνω από τα… κράνη τους καθώς οι οδηγίες που έχουν λάβει αναφέρονται με σαφήνεια ακόμα και στον κίνδυνο να σημειωθεί επίθεση εναντίον τους ακόμα και με …Drones.

Επικίνδυνο τοπίο μετά το θερμό Σαββατοκύριακο

Η αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στο Καβούρι ότι κάποιοι επιθυμούσαν να υπάρξει «νέος Γρηγορόπουλος» σε συνδυασμό με το σχόλιο του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Λευτέρη Χαρδαλιά, «ευτυχώς προλάβαμε», διαγράφει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο τοπίο. Ενδεικτικά είναι και τα επεισόδια το μεσημέρι της Δευτέρας (11 Νοεμβρίου), μία ημέρα μετά το «θερμό» Σαββατοκύριακο, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ενώ η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε ανακοινώσει ήδη από την Κυριακή ότι το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την ολοκλήρωση του εορτασμού της επετείου.

Οι φόβοι των επιτελικών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν και «πολιτική» αιτιολόγηση πέραν της πάγιας, «παραδοσιακά συγκρουσιακής σχέσης» των κρανοφόρων με την αστυνομία και μάλιστα με επετειακό χαρακτήρα. Το βασικό επιχείρημα που αποπειράται να αιτιολογήσει την πιθανότητα ενός χτυπήματος σε αστυνομικό στόχο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και μετά την κατάργηση του ασύλου, έγινε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο πανεπιστημιακού ιδρύματος και μάλιστα με τέτοια αποτελέσματα. Αποτελέσματα που δικαιώνουν το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για την κατάργηση του ασύλου.

Πολύ πιθανή μια καταδρομική επίθεση

Με δεδομένες τις πληροφορίες ότι είναι ιδιαιτέρως πιθανή μια καταδρομική επιχείρηση εναντίον αστυνομικού στόχου, ο επιτελικός σχεδιασμός αναφορικά με τους ελέγχους και την αυξημένη προσοχή, εστιάζει ακόμα και σε σταθμευμένα ΙΧ, ιδιωτικά ή υπηρεσιακά, τα οποία βρίσκονται συνήθως δίπλα σε αστυνομικές εγκαταστάσεις και πιθανώς να έχουν παγιδευτεί. Καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης είχε κάνει η ομάδα «Μηδενιστικής Ταξιαρχία», στις 12 Οκτωβρίου με βόμβες μολότοφ. Στις 4 Νοεμβρίου η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεσης. Ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η επίθεση αυτή δεν έγινε συμβολικά ή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ως μια πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: