Από τη νέα χρονιά η έγκρισή του από τον ΕΜΑ.
Το χάπι της Merck κατά της Covid-19, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς ως ένα σημαντικό νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έλαβε σήμερα για πρώτη φορά έγκριση, από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα.
Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε ένα αντιιικό χάπι κατά της covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.
Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο αυτό, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνουπιραβίρη, να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με covid-19 και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μας, διότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον η πρώτη χώρα παγκοσμίως που εγκρίνει ένα αντιιικό φάρμακο το οποίο μπορεί να χορηγηθεί στο σπίτι κατά της covid-19», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σαζίντ Τζαβίντ σε ανακοίνωσή του.
«Αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα για τους πιο ευάλωτους και τους ανοσοκατεσταλμένους, που θα μπορούν σύντομα να λαμβάνουν μια επαναστατική θεραπεία», πρόσθεσε.
Η μολνοπιραβίρη εγκρίθηκε από την MHRA για να χορηγείται σε ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα covid-19, οι οποίοι πάσχουν από τουλάχιστον έναν επιβαρυντικό παράγοντα που αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (παχυσαρκία, ηλικία άνω των 60 ετών, διαβήτης, καρδιακά νοσήματα).
Τα αντιιικά, όπως η μολνουπιραβίρη, δρουν μειώνοντας την ικανότητα του ιού να αναπαράγεται, σταματώντας την εξέλιξη της νόσου.
Το όφελός τους είναι διπλό: προστατεύουν όσους έχουν μολυνθεί από μια ασθένεια ώστε να μην εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα, αλλά παράλληλα και όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με αυτούς να μην ασθενήσουν.
Όταν το χάπι της Merck χορηγείται τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά από ένα θετικό τεστ κορονοϊού, μειώνεται στο μισό ο κίνδυνος νοσηλείας των ασθενών, σύμφωνα με κλινική έρευνα που πραγματοποίησε η φαρμακοβιομηχανία.
Η βρετανική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων covid-19 παγκοσμίως, ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι έχει παραγγείλει 480.000 θεραπείες μολνουπιραβίρης. Επίσης έχει υπογράψει συμβόλαιο για την απόκτηση 250.000 θεραπειών με ριτοναβίρη, ένα άλλο αντιιικό φάρμακο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer το οποίο ήδη χρησιμοποιείται κατά του HIV και για το οποίο διεξάγονται κλινικές δοκιμές.
Η θεραπεία με το χάπι της Merck απευθύνεται στους πιο υψηλού κινδύνου ασθενείς, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία.
Μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης, με περισσότερους από 140.000 νεκρούς, η Βρετανία βλέπει την πίεση στα νοσοκομεία της να αυξάνεται με σχεδόν 9.000 ασθενείς με covid-19 να νοσηλεύονται αυτή την περίοδο. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με προηγούμενα κύματα της επιδημίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήδη έχουν συνάψει συμφωνία για την αγορά 1,7 εκατομμυρίων θεραπευτικών σχημάτων έναντί του ποσού των 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανεβάζοντας το κόστους κάθε θεραπευτικού σχήματος στα 700 δολάρια ανά άτομο.
Η τιμή κάθε συσκευασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κυμαίνεται στα 700-1.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε στις 25/10 ότι έχει ξεκινήσει αξιολόγηση του φαρμάκου με ταχείς ρυθμούς.
«Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) του EMA ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση του από του στόματος λαμβανόμενου αντιιικού molnupiravir (…) που έχει αναπτυχθεί από την Merck για την αντιμετώπιση της Covid-19 στους ενήλικες», γεγονός που επιτρέπει την επιτάχυνση της διαδικασίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών μελετών και κλινικών δοκιμών δείχνουν ότι «το φάρμακο μπορεί να περιορίσει την ικανότητα του SARS-CoV-2 (…) να πολλαπλασιασθεί στον οργανισμό, αποτρέποντας έτσι την ανάγκη νοσηλείας και τον θάνατο των ασθενών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του EMA.
1χρονο φωναζει ο καθ. Κουβελας για να ερθουν χαπια και να πεσει η πιεση στα νοσοκομεια.
Τωρα ξυπνησαν τα ζωα!
Φτου σας μητροπολίτες της μπιλντεμπρργκ, του χρήματος και του αντίχριστου. Ελάτε να μου κάνετε ράπιντ τεστ την κυριακή κοιλαράδες μητροπολίτες, υπηρέτες του κούλη και των φαρμακευτικών. Στο σούπερ μάρκετ και στο τζαμί ζητήσατε ράπιντ τεστ αντίχριστοι μητροπολίτες; Ξύρισμα σε όποιον πειθαρχήσει στην άθεη ηγεσία της εκκλησίας και της μίζας.
Και ποιοι θα το προωθούν..; Μα… φυσικά οι γιατρούληδες. Ταξίδια, συνέδρια.., λάπτοπς, δωράκια, γκόμενες, λεφτουδάκια και τα λοιπά…
χάπια για μια ασθένεια που γιατρεύεται 99.9997% από την ένεση των 20 εβραιώ.
χμμ… για πασοκιά βρωμάει η υπόθεση.
Πολλοί μα πάρα πολλοί αφελείς παρασύρονται από τους πονηρούς αρπαγές του χρυσιου χωρίς να γνωρίζουν τη γενοκτονία που επιτελουν.
Κύριε μου Ιησού Χριστέ ου γαρ οιδασι τι ποιουσι.
Μην τσιμπατε.αυτο θελουν,να αποκτησουμε ενδιαφερον για το χαπι κορονοιου.οταν καποιος θελει να σε ξεκανει με τα εμβολια,γιατι να μην το κανει και με χαπι;
Ανωνυμος
Μπραβο! Με καλυψες, απολυτα! Τα χαπατα ομως, θα τσιμπησουν!
φάρμακο για μία ασθένεια που δεν υπάρχει, όποιος έχει γρίπη και πνευμονία ας κάνει ό,τι θα έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, τις ίδιες μεθόδους και τα ίδια φάρμακα….
Δεν υπάρχει κορονοϊός. Επίσης δεν υπάρχει κρύο, είναι σχέδιο για να πουλήσουν μπουφάν.
ΓΙΑΓΚΟΣ
Νταξ’! Ξεθυμανες; Τραβα τωρα στην “Λαμψη”, να συνεχισεις την παρασταση!
Ε καλα τωρα το καταλαβατε οτι η πλεμπα κανει το εμβολιο και οι μεγαλοι οταν νοσουν παιρνουν τα φαρμακα?
Σε ποια ταβέρνα , θα τραπεζωθουν οι εγχώριοι γιατροί- πλασιέ για να το προωθήσουν;
Είναι νομίζω αυτό που θα φέρει η εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Για αυτό φώναζε… Του έδωσε την έγκριση ο Κούλης και για αυτό ηρέμησε.
Αμερικανικό είναι το χάπι. Δεν είναι παραγωγής της Βιανεξ.