ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΟΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΧΕΡΙ (ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ) – ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ EUROSTAT

Κοινοποίηση:
portofoli

Το 2023, το 21% του πληθυσμού της ΕΕ και το 26% της Ελλάδας ζούσε στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και δύο στους δέκα στην ΕΕ ζουν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2023 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το 2023, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ (21% του πληθυσμού) διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας. Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών μειώθηκε ελαφρά το 2023 σε σύγκριση με το 2022 (95,3 εκατομμύρια, 22% του πληθυσμού).

Τα ποσοστά των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό διέφεραν μεταξύ των χωρών της ΕΕ το 2023. Οι υψηλότερες τιμές αναφέρθηκαν στη Ρουμανία (32%), τη Βουλγαρία (30%), την Ισπανία (27%) και την Ελλάδα (26%). Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (12%), τη Σλοβενία (14%), τη Φινλανδία και την Πολωνία (αμφότερες από 16%).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. To 51% των Ελλήνων άνω των 16 ετών δεν έκανε τις βασικές ετήσιες διακοπές μιας εβδομάδας το 2018 λόγω έλλειψης χρημάτων.
    Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία της Eurostat, επισημαίνοντας ότι το 28% των Ευρωπαίων δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τις ετήσιες διακοπές μία εβδομάδας. Το ίδιο συμβαίνει καί τά προηγούμενα χρόνια, απλά πολλοί καί ιδίως οι νέοι κάνουν τό σκ@το τους παξιμάδι για νά πάνε λίγες μέρες διακοπές μέσω κοινωνικού τουρισμού ή πολλοί πάνε σε σπίτια φίλων καί συγγενών. Όσο για τά διόδια peter μήπως κοιτάς τίς πινακίδες γιατί έρχονται κάτι εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Για τις ταβέρνες καί τά ψητοπωλεία πού αναφέρεις ξεχνάς ότι πολλοί πλέον δεν ξέρουν ή δεν μαγειρεύουν σπίτι καί πάντα τρώνε έξω.
    Σίγουρα ένα 20% ζεί πλουσιοπάροχα, ένα 50% όμως είναι στα όρια ή καί κάτω από τά όρια τής φτωχιας.

  2. 65 δις μαύρο χρήμα κυκλοφορεί κάθε χρόνο. Ποια φτώχεια ? Εκτός αν εννοείς εμάς, που δεν έχουμε δυστυχώς μαύρο χρήμα.

  3. Πρέπει να γεμίσουμε όλο το διαδίκτυο με δύο μόνο λέξεις Μητσοτάκη παραιτήσου

  4. Ο λογος που μειωσε τα επιτοκια κατα 25 μοναδες η ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα μια εβδομαδα πριν της ευροεκλογες προφανος κατι εβλεπαν που δεν το εβλεπαν η πολιτικοι σε ολη την ευρωπη…φυσικα εμεις εδω περναμε πιο δυσκολα γιατι περασαν μνημονια απο το κεφαλι μας κοπηκαν μισθοι,συνταξης,δωρα.

  5. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ 1 ΣΤΑ 3 ΕΥΡΩ ΜΑΥΡΟ ….
    ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ 30 + ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ….
    3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ι.Χ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ …
    ΤΕΛΟΣ

  6. Ο Έλληνας δυστυχώς δεν πάει για δουλειά έχω μαγαζί στον κλάδο της εστίασης και δεν μπορώ να βρω προσωπικό ΔΕΝ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΌΙ ΕΛΛΗΝΊΔΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΆ για κουζίνα και αναγκάζομαι να παίρνω αλλοδαπές δυστυχώς επομένως ποια φτώχεια ;;;;;έχουμε μάθει να ζούμε με τα επιδόματα . Αυτό έχει καταφέρει ο Κούλης να κάνει μια χώρα τεμπέληδων που ζουν με επιδόματα και πολλές κυρίες με χορηγούς …..

    1. Να πλήρωνες και να μην τους έβγαζες την πίστη να ερχόντουσαν. Είχαν καταστραφει τα πόδια της αδερφής μου νέα κοπέλα 25 χρονων από την ορθοστασία σε μαγαζιά εστίασης για μερικά ψωροευρώ. Κ’ατσε με τις αλλοδαπές “Πατριώτη” να σου παίρνουν και καμία πίπα αμα λάχει.

    2. και εγω πηγα τις προαλλες σε εναν οδοντιατρο για καθαρισμο. του λεω να σου δωσω 15€; μιση ωρα θα κανεις. οχι μου λεει. ηθελε 40€.
      παω το παπακι για αλλαγη τσιμουχας στο πηρουνι. λεω στο μαστορα να σου φερω τα ανταλλακτικα +10€ για τον κοπο σου; οχι μου λεει. ηθελε 30€.
      παω στον τοπογραφο για μια αδεια για περιφραξη τα ιδια.
      και οι τρεις βαραγαν μυγες. ειδες τι τεμπεληδες που ειναι; και επειδη μαλλον εισαι και λιγο μπουφος ειρωνικο ηταν το σχολιο

  7. ο Nikos εχει δικιο ποια φτωχια / ειναι για ορισμενους η φτωχια και εγω ειδα το πασχα ουρες στα διοδια η βενζινη πανω τα διοδια ακριβα στο λιμανι γινοτανε της ποπης τα εισιτηρια στα υψη αλλα τα καραβια γεματα το ιδιο και οι ταβερνες και τα ψητοπωλεια λιγοι ειμαστε οι μπατηρηδες

  8. εγώ βλέπω καινούργια αυτοκίνητα στον δρόμο, ποια φτώχεια, εγώ έχω ενα αμάξι 20 ετών και προσπαθώ με τον μισθό μου να το συντηρήσω. ποια φτώχεια ?

  9. Αυτος ηταν ο στοχος οταν ορισμενα Ευρωπαικα κεντρα σχεδιασαν και ξεκινησαν την οικονομικη κριση στην χωρα μας.Γιατι ενας εξουθενωμενος οικονομικα λαος δεν αντιδρα στα σχεδια τους, ετσι αλωνεται μια χωρα και γινεται προτεκτορατο δηλαδη σχεδον υποδουλη, η συνταγη ειναι παλια αλλα επιτυχημενη.

Leave a Response