ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Έτσι φάνηκε η έκλειψη σελήνης από το Ναύπλιο τα ξημερώματα της Δευτέρας 16/5

Κοινοποίηση:
Το ''ματωμένο ''φεγγάρι ,όπως φαίνεται στην πόλη του Ναυπλίου μετά την μερική έκλειψη της Σελήνης, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. Η πανσέληνος  του Μαΐου αποκαλείται από τους αστρονόμους ως «Ματωμένο Φεγγάρι», λόγω της ολικής έκλειψης  της Σελήνης που πραγματοποιήθηκε . Πιο συγκεκριμένα, η έκλειψη αυτή συμβαίνει όταν η πανσέληνος κινείται προς τη σκιά της Γης, η οποία στη συνέχεια θα καλύψει το φεγγάρι, με αποτέλεσμα το φως του πλανήτη μας να διαθλαστεί στις γωνίες της ατμόσφαιράς μας και να καταλήξει στην επιφάνεια της Σελήνης. Με πιο απλά λόγια, η Γη μπαίνει ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο και, έτσι, το φεγγάρι θα πάρει μια ελαφρώς πιο σκούρα, κοκκινωπή απόχρωση, η οποία ευθύνεται και για την ονομασία «Ματωμένη Σελήνη». Στη συγκεκριμένη περίπτωση η έκλειψη θα συμβεί περίπου μιάμιση μέρα προτού το φεγγάρι φτάσει στο περίγειο του, δηλαδή στο σημείο της τροχιά του που είναι το πιο κοντινό στον πλανήτη μας. Η έκλειψη ήταν ορατή  από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς επίσης, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, από διάφορα μέρη της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας. Στην Ελλάδα υπήρξε μερική σεληνιακή έκλειψη που διήρκησε  περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, ξεκινώντας γύρω στις 04:30 της 16ης Μαΐου, με κορύφωση περίπου στις 06:15 π.μ.

Το ”ματωμένο ”φεγγάρι αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός από την πόλη του Ναυπλίου νωρίς το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου κατά την μερική έκλειψη της Σελήνης.
 Η φετινή πανσέληνος του Μαΐου αποκαλείται από τους αστρονόμους ως «Ματωμένο Φεγγάρι», λόγω της ολικής έκλειψης της Σελήνης που πραγματοποιήθηκε, ενώ από την Ελλάδα φάνηκε ως μερική.

Πιο συγκεκριμένα, η έκλειψη αυτή συμβαίνει όταν η πανσέληνος κινείται προς τη σκιά της Γης, η οποία στη συνέχεια καλύπτει το φεγγάρι, με αποτέλεσμα το φως του πλανήτη μας να διαθλαστεί στις γωνίες της ατμόσφαιράς μας και να καταλήξει στην επιφάνεια της Σελήνης.

Με πιο απλά λόγια, η Γη μπαίνει ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο και, έτσι, το φεγγάρι παίρνει μια ελαφρώς πιο σκούρα, κοκκινωπή απόχρωση, η οποία ευθύνεται και για την ονομασία «Ματωμένη Σελήνη».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η έκλειψη συνέβη περίπου μιάμιση μέρα προτού το φεγγάρι φτάσει στο περίγειο του, δηλαδή στο σημείο της τροχιά του που είναι το πιο κοντινό στον πλανήτη μας.

Η ολική έκλειψη ήταν ορατή από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς επίσης, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, από διάφορα μέρη της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας.

Στην Ελλάδα υπήρξε μερική σεληνιακή έκλειψη που διήρκησε περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, ξεκινώντας γύρω στις 04:30 της 16ης Μαΐου, με κορύφωση περίπου στις 06:15 π.μ.
argolikeseidhseis.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: