ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΡΙΑΝΤ ΛΟΓΩ …ΚΕΜΑΛ: ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΦΙΕΣΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΑΤΟΥΡΚ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Kemal-football

Υπερμεγέθες πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ στο γήπεδο της Γαλατάσαραϊ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

Σε αναβολή οδηγήθηκε ο τελικός του Super Cup της Τουρκίας ανάμεσα στη Γαλατασαράι και τη Φενέρμπαχτσε που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής (29/12) στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, λόγω έντονης διαμάχης μεταξύ των τουρκικών συλλόγων και των σαουδαραβικών αρχών, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο τσακωμός των δύο κλαμπ με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας προέκυψε εν μέσω ισχυρισμών ότι δεν θα παιχτεί ο τουρκικός εθνικός ύμνος, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι δεν θα επέτρεπαν να φορούν οι παίκτες πριν το αγώνα μπλουζάκια με τον  Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ,  στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων απ’ την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

  • Οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει να συνδυάσουν τον αγώνα με διάφορα events, όπως πανό με μηνύματα για ειρήνη, με μηνύματα για τους θανάτους Τούρκων, μπλουζάκια στο ζέσταμα με τον Κεμάλ Ατατούρκ και ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας στο «Κινγκ Σαούντ».

Οι Σαουδάραβες, εντούτοις, απαγόρευσαν τα περισσότερα εξ αυτών κι αυτό είχε ως συνέπεια από το μεσημέρι να αρχίσουν διαπραγματεύσεις στην τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με παράγοντες των τουρκικών συλλόγων. Αν και αρχικά η TFF ενημέρωσε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά και με τα προγραμματισμένα events, όλα άλλαξαν στην πορεία.

  • Μία ώρα πριν από την έναρξη (19:45) οι αποστολές των ομάδων δεν είχαν φύγει από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν, διαμηνύοντας ότι αν δεν τους επιτραπεί να φορέσουν τα μπλουζάκια με τον Κεμάλ, δεν θα πήγαιναν στο γήπεδο.

Οι δε Σαουδάραβες έβαλαν αστυνομικούς στα αποδυτήρια, ώστε να αποτρέψουν τους παίκτες των δύο ομάδων, αν πήγαιναν στο γήπεδο, να βγουν με μπλουζάκια με τον Κεμάλ. Την ίδια ώρα, Τούρκοι φίλαθλοι είπαν ότι η αστυνομία τους έβγαλε από το γήπεδο επειδή φορούσαν φανέλες τα παραπάνω μηνύματα,

Λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του ματς οι παίκτες ενημερώθηκαν πως ο αγώνας αναβλήθηκε, ενώ φέρεται να έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του ο πρόεδρος της TFF, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

    1. Εμ; θα πηγαιναν και οι αδωνις ,Πλευρης , Βοριδης να τους κάνουν της ορντινατσες στα αποδυτήρια.

  2. Χαζοι Τουρκοι. Ελατε βρε εδω στο Ελλαδισταν να κανετε οτι θελετε. Τι πατε στη σαουδικη αραβια και μπουρδες. Θεσσαλονικη να ερθετε .Σπαστε τα και ολα και κανεις δε θα μιλησει. Σκοτωστε και καμια δεκαρια Ελληνες ετσι για μπουγιουρντι και ολα καλα. Οι Κροατες φαγανε μονον εναν . Ευκαιρια να τρωγατε καμια 10ρια και δε θα ανοιγε μυτη. Θα εμπαινε μπροστα ο Αλαφουζος τι ανησυχειτε ?

  3. Λοιπον απο χτες αυτο το θεμα παιζει στα τουρκικα μεσα και το περιεργο ειναι το ποδοσφαιρο τι σχεση
    εχει με τον ατατουρκ….αυτο ειναι αθλημα δεν εχει σχεση με τα πολιτικα και με κατακτητες.
    Για αυτο το θεμα πρεπει να επεμβει η fifa/uefa ειναι ασεβεια προς το αθλημα αυτο και πρεπει να αποκλιστει και απο το euro η τουρκια! αλλα και η δυο ομαδες απο ολες της διοργανωσεις για 2 χρονια.

  4. Μπράβο στους Άραβες. Όχι εδώ που είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και έρχονται οι ξένοι και σκοτώνουν τους έλληνες φιλάθλους.

  5. Έκτακτο Στέφανε αποκλειστικά σε εσένα ο Παναθηναικός άλλαξε όνομα.θα λέγετε παναθασπορτ

    1. Διαφωνώ? Το νέο όνομα του ΠΑΟ είναι :ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΛΑΦΟΥΣΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

  6. και οι σαουδαραβες και οι τουρκοι εναι αρχιδατοι οποτε θα τα βρουνε. Εμεις τι μπορουμε να πουμε, εχουμε μονο το βλεμμα της αγελαδας της κουλας

  7. Κανενα πρόβλημα ο τελικός θα γίνει στην Λεοφωρο στο γήπεδο της τουρκβαζελας 😁

    1. Μιλάς εσύ που δολοφόνησες τον αστυνομικό ρε σιχαμα ?

  8. Κάτι μου λέει ότι στην λεωφόρο πριν τον αγώνα θα βαζουν τουρκικά τραγούδια.θα έχουν αντί για καφέ τσάι και οι γυναίκες θα φοράνε μαντηλες

  9. να τα πουμε?να τα ξαναπουμε….οι σαουδαραβες ειναι πισω απτον ερντογαν και τη μετακινηση των ισλαμιστων στην ευρωπη…ολα τα ασυνοδευτα προσφυγοπουλα στην ελλαδα χρηματοδοτουνται απτη Σ.Α….η Σ.Α ειναι το κεντρον των μουσουλμανων για την οθωμανικη αυτοκρατορεια 2.0 που ερχεται για τα πρωτα 7 χρονια των 7 σφραγιδων…οπως εχουμε ξαναπει μεσα απτην Αγια Γραφη ο αντιχριστος ειναι ο βασιλιας/πριγκηπας της Σ.Α ο ενας και μοναδικος Μοχαμεντ Μπιν Σαλμαν(σαλαμαν-σολομον)…οταν πεσει πεινα και θανατικο στα πρωτα 3 χρονια της αποκαλυψης,τοτε θα ερθει με τα λεφτα του και την τεχνολογια του και θαχεις το διλημμα….παρεις χαραγμα και προσκυνησεις τον θηριο-μοχαμεντ μπιν σαλμαν αλλιως γινεσαι…αγιος του Χριστου!

    1. …μην πινεις πολυ αγιασμο νηστικος , σε εχει πειραξει!

    2. Μπα ο κακος βεζυρης Ισνοτγκουντ τα κανει ολα γιατί θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του Χαλιφη.

  10. Aν γινοταν εδω αυτος ο αγωνας,ο Γεραπετριτης ακομα στα 4 θα ηταν…..

  11. Αυτό σημαίνει ΚΡΑΤΟΣ και ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!!!
    (Στην Σαουδική Αραβία, δεν παίρνεις υπηκοότητα με ΤΙΠΟΤΑ, ακόμη κι αν γεννηθείς εκεί…διότι απλώς η Σαουδική Αραβία ανήκει στους Σαουδάραβες και μόνον!!!)

    1. Ναι αμέ; πως γεμάτο πακιστανια και αφγανια είναι και αυτοι ,αλλα τους έχουν σουζα ολους πεφτει βουρδουλας εκει κατω

    2. Jeddah μένω και το ξέρω. Και προφανώς δεν σηκώνουν ΜΑΛΑΚΙΕΣ οι Σαουδάραβες. Αλλά είπαμε στην δεξιά φιλελέ Ευρώπη όλα γίνονται.

  12. Οι Σαουδάραβες φαίνεται πως έχουν μεγάλα αρχίδια τελικά….

  13. Ωραιότατο κόψιμο κώλων, που για μάς, ας πούμε, μόνο σαν όνειρο θερινής νυκτός φαντάζει!

Comments are closed.