ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΣΥΡΘΕΙ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ TAURUS – Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η… ΠΑΓΩΜΑΡΑ ΤΟΥ ΣΟΛΤΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Κοινοποίηση:
ΞΔΦΣΑ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Sputnik) – Η Γερμανία θα συρθεί στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου εάν μεταφέρει τους πυραύλους Taurus της στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο Tino Chrupalla, συμπρόεδρος του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Οι στρατηγοί της Μπούντεσβερ φέρεται να είπαν ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα μπορούσε να δεχθεί επίθεση με τους γερμανικούς πυραύλους Taurus. Αυτή η συμβολική πράξη θα έσυρε τη Γερμανία στον πόλεμο. Όχι στις μεταφορές του Ταύρου», έγραψε ο Chrupalla στο X μετά από αναφορές για μια συνομιλία μεταξύ ανώτερων γερμανών στρατιωτικών αξιωματούχων που συζητούσαν θέματα ασφαλείας σχετικά με τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Την 1η Μαρτίου, η Margarita Simonyan, η αρχισυντάκτρια του RT και της Rossiya Segodnya, του μητρικού ομίλου μέσων ενημέρωσης του Sputnik, δημοσίευσε το κείμενο μιας συνομιλίας μεταξύ τεσσάρων εκπροσώπων της Bundeswehr που συζητούσαν μια πιθανή επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας με πυραύλους Taurus. Στην ομιλία, η οποία έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, συμμετείχε ο επιθεωρητής της γερμανικής αεροπορίας Ingo Gerhartz, Ταξίαρχος. Ο στρατηγός Frank Graefe, επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων στη διοίκηση της πολεμικής αεροπορίας στο Βερολίνο, και δύο υπάλληλοι του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Διαστημικής Διοίκησης της Bundeswehr. Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στο Sputnik ότι δεν σχολιάζει την υποτιθέμενη ηχογράφηση των στρατιωτών του να συζητούν για ένα χτύπημα στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Το πρακτορείο ειδήσεων T-online μετέδωσε, επικαλούμενο το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, ότι η γερμανική αντικατασκοπεία επαληθεύει την αναφορά για πιθανή υποκλοπή συνομιλίας μεταξύ δύο Γερμανών αξιωματικών.

Η Γερμανία θα διερευνήσει μετά τη διαρροή ηχογράφησης από μυστικές συνομιλίες του στρατού για την Ουκρανία

Η Γερμανία λέει ότι θα διερευνήσει μετά τη διαρροή ηχογράφησης μιας συνομιλίας μεταξύ αρκετών υψηλότερων Γερμανών αξιωματικών σχετικά με την πολεμική στρατηγική της χώρας στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την επικεφαλής του ρωσικού κρατικού καναλιού RT, Margarita Simonyan, αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας συζητούν την πιθανή παράδοση οπλικών συστημάτων Taurus στην Ουκρανία καθώς και την πιθανή στόχευση της Γέφυρας Κερτς, η οποία συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας στην ηπειρωτική Ρωσία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε τη διαρροή «πολύ σοβαρή υπόθεση».

«Θα διερευνηθεί τώρα πολύ προσεκτικά, πολύ εντατικά και πολύ γρήγορα», υποβλήθηκε ο Scholz κατά την επίσκεψή του στη Ρώμη το Σάββατο.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε στο CNN ότι η ηχογράφηση ήταν αυθεντική.

«Σύμφωνα με την έκθεσή μας, μια συνομιλία στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας έχει υποκλαπεί. Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να πούμε με βεβαιότητα εάν έχουν γίνει αλλαγές στην ηχογραφημένη ή γραπτή έκδοση που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα».

Η ηχητική συζήτηση επικεντρώνεται στην παροχή υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας για την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus καθώς και στο πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα συστήματα από την Ουκρανία, με έναν αξιωματικό να μιλάει για «μακριά» και «σύμφωνα με την εφαρμογή».

Η γέφυρα του Κερτς ήταν στόχος της Ουκρανίας καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Ακούγονται αξιωματικοί να συζητούν την πιθανή στόχευση της γέφυρας του Κερτς χρησιμοποιώντας πυραύλους Taurus, με έναν να αναφέρει ότι το Taurus έχει τη δυνατότητα να φτάσει στη γέφυρα παρόλο που είναι δύσκολος στόχος, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών.

Η Μόσχα είπε ότι αναζητούσε απαντήσεις σχετικά με την ηχογράφηση.

«Ζητάμε εξηγήσεις από τη Γερμανία. Το επίσημο Βερολίνο πρέπει να τα παράσχει αμέσως. Οποιεσδήποτε προσπάθειες αποφυγής απαντήσεων σε ερωτήσεις θα θεωρηθούν ως παραδοχή ενοχής», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram την Παρασκευή.

Ο ήχος έχει προκαλέσει ανησυχία στους Γερμανούς πολιτικούς.

Ο Roberich Kiesewetter της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) είπε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι «μια σειρά από άλλες συνομιλίες θα έχουν σίγουρα υποκλαπεί» και θα μπορούσαν να διαρρεύσουν αργότερα, ανέφερε η Deutsche Welle.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και θα ενημερωθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Λοιπόν εδώ θα λέμε αλήθειες που πονάνε… Ο όρος Ναζί τον εφάρμοσαν οι δηθεν νικητές του β’ παγκόσμιου πολέμου οι αμερικλανοι Άγγλοι Γάλλοι.. Για να μπορέσουν μετά να πάνε μετανάστες στην Γερμανία και να υπάρχει οι δικαιολογία ότι Να τώρα η Γερμανία είναι μια χαρά άνθρωποι απλά βρέθηκε μια ομάδα που ήταν ναζί και έκαναν αυτά τα κακά στον κόσμο, μπούρδες, Ο Χίτλερ και η κυβέρνηση του ήταν ΓΕΡΜΑΝΟΊ ΑΠΌ ΜΗΤΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΊΔΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ, και ότι δεν υπηρχαν ΝΑΖΊ όπως θέλουν να μας περάσουν οι Σύμμαχοί τους διαψεύδουν ντοκιμαντέρ εκείνης της εποχής που έχω δει και δεν αναφέρουν πουθενά τον όρο ΝΑΖΊ αντιθέτος μιλάνε για Γερμανούς… Και οι μεγαλητερη απόδειξη το ηχιντικο ντοκουμέντο το ελληνικό που λεει: ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΕ ΛΊΓΗ ΏΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ ΡΑΔΙΟΦΟΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ, δεν λέει ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ αλλά Γερμανικός! Δυστυχώς για εσάς μάγκες που θέλετε να πιστέψουμε ότι τότε δηθεν ηπηρξε μια ομάδα και καλά που ήταν ναζιστες και έκαναν τα κακά στον κόσμο, το ξανά λέω ΜΠΟΥΡΔΕΣ, απλά έβαλαν την ταμπέλα αυτή οι ΣΥΜΑΧΟΙ για να πάνε μετανάστες στην Γερμανία με το τέλος του πολέμου, για να μην νιώθουν τύψεις…Οι Γερμανοί είναι έτσι ως λαός, ανέκαθεν ήταν, ΕΔΩ θα λέμε αλήθειες τέλος. Μακελιο περάσετε το μπας και ξυπνήσουν κάποιοι.

  2. Mα οι Γερμανοί ποτέ δεν έχουν απαλλαγεί από το σύνδρομο του Ναζισμού, γιατί είναι γραμμένο στο DNA τους.Επόμενο λοιπόν να θέλουν να βοηθήσουν τους Ουκρανούς , τά άλλα ναζίδια, που στο Β’ Πόλεμο κατέδιδαν με ευκολία τους γείτονες και φίλους τους Εβραίους στους Γερμανούς, προκειμένου αυτοί να εφαρμόσουν τη γνωστή . Αυτά είναι καταγεγραμμένα στην Ιστορία.

  3. Rafale f4-f5…. Μήπως έχεις και εσύ συγγενείς στην γαμω Γερμανία σας και Αμερικής;;; Η κατάντια της χώρας άρχισε όταν το 55 10 χρόνια μετά την λήξη του Β’ παγκόσμιου πολέμου οι ελληνες πήγαν μετανάστες στα εργοστάσια της Μπος, μερσεντες, μπεμβε, που ακόμη είχαν διοίκησείς χιτλερικες, ξεχνοντας στο Δίστομο και κομμένο που πετούσαν τα μωρά στον αέρα και τα καρφωναν με την ξιφολογχη….. Θα το λέω και θα το ξανά λέω οι τότε Έλληνες είναι προδότες που έφυγαν για Γερμανία… Από εκει άρχισε το κακό και με τα χρόνια φτάσαμε σήμερα να μην νοιαζόμαστε για την Πατρίδα μας. Πουτιν ξέσκισε τους… ΜΑΚΕΛΙΟ παρακαλώ να περάσει το μηνυμα

  4. Τριτη και φαρμακερη τους των Ναζι πραμα που εχει δει ο Γαλλος ζιγκολο και γλυφει τους αμερικλανους να αναλαβει νεος πρεσβευτης τους στας Ευρωπας!

  5. ΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ…..ΣΒΗΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ…..ΚΑΝΤΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ…ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΒΟΡΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ……
    ΠΟΥΤΙΝ…..ΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ….

    1. Ναι αλλά ο ηγέτης του κωλοχανειου σου είναι δηλωμένος εχθρός του κράτους του κοντοπιθαρου.Αρα τζάμπα του ζητάς χάρη.

  6. Και τι έχει να φοβάται η δυνατή… σταλινορωσία από τους taurus; Μήπως τις deep strike δυνατότητες (ανάλογες των γαλλοβρετανοϊταλοσουηδοελληνικών scalp); Χάχαχαχαχαχαχα ρωσάκια, θα φάτε καλά!

    1. Mέχρι να ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους θα έχουν γίνει λίπασμα σε όλη την επικράτειά τους τα ναζίζια,αμφιβάλεις?

Comments are closed.