ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ;; ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ – ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΔΡΕΣ

Κοινοποίηση:
7cc942de-Ekloges-Gallia

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν για την επόμενη ημέρα στη Γαλλία, ιδίως μετά την απόλυτη ανατροπή, καθώς το κόμμα του Μελανσόν κατέκτησε την πρώτη θέση αφήνοντας στην τρίτη αυτό της Μαρίν Λεπέν, ενώ δεύτερο αυτό του Εμανουέλ Μακρόν.

Τα ερωτήματα σχετίζονται με τις «συμμαχίες» που θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, απ’ την οποία θα προκύψουν οι έδρες του κάθε κόμματος στη γαλλική εθνοσυνέλευση.

Βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, την απόλυτη πλειοψηφία των 289 (από τις συνολικά 577) εδρών της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, δεν τη συγκεντρώνει ο σχηματισμός του Μελανσόν, ούτε κάποιου άλλου. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα απαιτηθεί συνεννόηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Μακρόν δεν φάνηκε να επιθυμεί να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον 28χρονο Ζορντάν Μπαρντελά, ούτε στον Ζαν Λυκ Μελανσόν. Το έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε από νωρίς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας, δηλώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξής του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν. «Το γεγονός ότι αποσύραμε πολλούς υποψηφίους ούτως ώστε να μην αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση η Ακροδεξιά δεν σημαίνει ότι σκοπεύουμε να συμμαχήσουμε με την Ανυπότακτη Γαλλία» φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Προς αυτή την κατεύθυνση και ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος επίσης διαβεβαίωσε και αυτός ότι η παράταξη του Μακρόν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει με την Ανυπότακτη Γαλλία. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο δημιουργίας, μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, μίας ευρείας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα απλώνεται από την παραδοσιακή Δεξιά ως τους οικολόγους και τους σοσιαλιστές.

Πώς κατανέμονται οι έδρες στη Γαλλία

Την ίδια ώρα, οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του κάθε κόμματος μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας Ifop για λογαριασμό του TF1-LCI με βάση τα αποτελέσματα κάθε κόμματος:

Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν – 85 έως 94 έδρες

Κομμουνιστικό Κόμμα – 8 έως 10 έδρες
Σοσιαλιστικό Κόμμα – 55 έως 65 έδρες
Το κόμμα των Πρασίνων – 32 έως 36 έδρες
Αναγέννηση του Εμανουέλ Μακρόν – 107 έως 115 έδρες

MoDem – 21 έως 22 έδρες
Horizons – 23 έως 34 έδρες
Λοιποί από το προεδρικό στρατόπεδο – 13 έδρες
Ρεπουμπλικάνοι, λοιπά δεξιά κόμματα – 60 έως 63 έδρες

Οι Ρεπουμπλικάνοι (αντι-Ciotti) – 10 έως 15 έδρες
Εθνική Συσπείρωση του Ζορντάν Μπερντελά – 120 έως 130 έδρες
Λοιποί – 5 έδρες

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. η ιστορια επαναλαμβανεται πανε να κανουν τα ιδια με την γλλικη επανασταση του 1789 οι παγκοσμιοποιητες.

  2. Σάκης και εάν τα αφεντικά τους είπαν να μην συνεργαστούν για να υπάρξει ακυβερνησία ;
    Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι αυτά τα σκύβαλα παίρνουν την οποιαδήποτε απόφαση ;
    Ακόμη και πόσα θα κλέψουν από τους λαούς τους , κατόπιν άδειας το πράττουν .
    Για όσους δε πιστεύουν ότι οι λαοί θα λευτερωθούνε με εκλογές ….τρία πουλάκια κάθονται …
    Το λιγότερο ηλίθιος είναι οποίος κάθεται να παίξει σε τραπέζι με σημαδεμένη τράπουλα και να προσδοκά να κερδίσει .

  3. Τι κακό πια με αυτή την καημένη τη Λεπέν πανηγυρίζει στον πρώτο γύρο και μετά την αφήνουν στα κρύα του λουτρού όχι τίποτα πανηγυρίζουν και άλλη μαζί τις

  4. Αν υπαρξει ακυβερνησια τοτε το συνταγμα θελει αλλαγη. Ειναι ενα παραξενο συνταγμα κομμενο και ραμμενο στα μετρα του δημιουργου του (Ντε-Γκωλ). Μπορει να ηταν λειτουργικο για την εποχη του, ομως οι καιροι εχουν αλλαξει Ευκαιρια η Γαλλια να αποκτησει ενα συνταγμα που να υπηρετει τον λαο και οχι την ολιγαρχια.Στην πραγματικη δημοκρατια δεν υπαρχουν εκλογικοι νομοι, υπερτατος νομος ειναι, η απολυπτος πλειοψηφια κυβερνα και η μειοψηφια ελεγχει.

  5. Αυτές οι υποθέσεις είναι για Ελληναράδικες καταστάσεις!
    Κι όπου υπάρχει Ελληνικό DNA, υπάρχει χάος: Όπως στην Ιταλία!
    Είναι η Αρχαία κατάρα…
    Χωρίς να θελω να μπω σε θέματα Μοριακής Βιολογίας,.. ή κάθε φυλή- ethnicity- έχει κάποια ελαττώματα, κάποια κακή ροπή, κάποια κλίση.
    Η κλίση τού Έλληνα είναι το χάος! Σαν το ατίθασο άλογο.. Θέλει ικανό αναβάτη!!

  6. Δεν θα τους δώσει διερευνητικές εντολές ο γεροντολάγνος;

  7. Τα εχουμε ξαναπει, δεν εχει σημασια τι ψηφιζετε θα βγει το κομμα που θελουν. Οι εκλογες ειναι για να ξεθυμαινει η μαζα. Εκτος αν ειναι μαιμου ακροδεξια σαν της μελονι ή πουληθει καποια στιγμη η λεπεν θα βγει κυβερνηση αλλιως μηδεν πιθανοτητες. Ξυπνατε χαιβανια ειδικα εσεις που κατηγορειτε την αποχη οι δικτατοριες δεν πεφτουν με ψηφο

  8. Σιγά μην δεν τα βρουν οι νεοταξίτες μεταξύ τους και χάσουν την κουτάλα. Και δω έτοιμη την έχουν τη συγκυβέρνηση, αν κι όποτε ο Κούλης ορίσει διάδοχο.

Comments are closed.