“ΕΣΠΑΣΕ” ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤ; ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ “ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ” ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ;

Κοινοποίηση:
συνταξεις

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ;

 Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ;

Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Διαβάστε μερικές από τις καταγγελίες που έφτασαν στα ηλεκτρονικά συρτάρια του “Makeleio.gr” για τις ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ συντάξεις του ΝΑΤ:

κ. Κοσμάς, Πασαλιμάνι

Είμαι 81 ετών, καρκινοπαθής και έχω ξεμείνει από χρήματα. Μας είχαν πεί ότι οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ θα πληρωνόμασταν από την Δευτέρα. Μαζευτήκαμε ουρά στην Alpha Bank αλλά τίποτα. Είμαι αναγνώστης σας και βρήκα το τηλέφωνο στην εφημερίδα για να σας πάρω να παραπονεθώ. Σας έχουμε ανάγκη, δεν έχουμε πουθενά στήριγμα. Πιστέψτε με σας υποστηρίζουμε και σας ευχαριστούμε για όσα γράφετε και λέει ο κ. Χίος στο κανάλι Αλέρτ.

 Κυρία Ματίνα, Σαλαμίνα

Την Τρίτη 26/9 το πρωί επικοινώνησα με τον ΕΦΚΑ Πειραιά ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος να μου απαντήσει για το πότε θα λάβουμε τη σύνταξη του ΝΑΤ καθώς υπήρξε ενημέρωση από διάφορα ΜΜΕ ότι θα πληρωνόμασταν από το βράδυ της προηγούμενης μέρας, δηλαδή την Δευτέρα,  κάτι όμως που δεν έγινε. Τα βοθροκάναλα στα πρωινάδικα δεν είπαν τίποτα για τον κόσμο που  στήθηκε αδίκως για να πάρει λεφτά.  Μου είπαν ότι από 27 του μηνός το βράδυ θα μπορούμε  να κάνουμε ανάληψη με κάρτα είτε στις 28/9 να πάμε στο ταμείο της Τραπέζης Πειραιώς που εξυπηρετούμεθα . Τον Μέγα Ευεργέτη κ. Μητσοτάκη όλα τα παραπάνω βέβαια δεν τον πτοούν αν και κάποτε ο ίδιος δήλωσε ότι δεν μπορεί να ζήσει με 800 ευρώ το μήνα. Εμείς όμως, γιατί περνάμε και με λιγότερα κ. Πρωθυπουργέ; Μας ρωτάς πως τα βολεύουμε;

 κ. Απόστολος Τσεκούρας, Σεπόλια

Από τις 18:00 το απόγευμα την Δευτέρα περίμενα να πάρω την σύνταξη μου από το ΝΑΤ. Είμαι συμβεβλημένος με την Τράπεζα Eurobank.

 κ. Καραπιπέρης Γιάννης, Πειραιάς

Περιμένουμε την σύνταξη του ΝΑΤ αλλά δεν έχει κατατεθεί. Έχω λογαριασμό στην Alpha Bank.

 Βενετσάνου Φιλιππία για τον πατέρα της Νικόλαο, Ζωγράφου

Δεν έγινε η καταβολή της συντάξεως του πατέρα μας που είναι στο ΝΑΤ. Είχε προαναγγελθεί  ότι θα πληρωθούν.

 κ. Δημοσθένης, Ιωάννινα

Είμαι συνταξιούχος του ΝΑΤ και ενώ περιμέναμε να πληρωθούμε αυτό δεν συνέβη. Τα χρήματα ασφαλώς τα έχουμε ανάγκη γιατί καλύπτουμε πάγια έξοδα και όλες τις φορές συμβαίνει στο τέλος του μήνα ήδη να μην έχουμε να περάσουμε. Με τα πεπραγμένα της η κυβέρνηση μας προσβάλλει.

Γεια σας παιδια.

Οι συνταξεις του ΝΑΤ δεν μπηκαν ουτε χθες το βραδυ (οπως συνηθως), ουτε
σημερα μεχρι τωρα 11 το πρωι.

Ευχαριστω – Κώστας 

Συντάξεις Οκτωβρίου 2023: Ποιους αφορούν οι πρώτες πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Αλλάζουν από αυτόν το μήνα οι ημερομηνίες πληρωμών στους συνταξιούχους.

Τι ορίζει ο Νόμος

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αλλαγές από τις συντάξεις Οκτωβρίου
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 – πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια:

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/09/2023, ημέρα Τρίτη, για δε τους μισθωτούς στις 28/09/2023, ημέρα Πέμπτη.
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη, για δε τους μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.
Συντάξεις Οκτωβρίου 2023
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους τους μη μισθωτούς την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους τους μισθωτούς την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΘΩΝΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ 41 ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ

  2. αυτοι που διαμαρτυρονται μαλλον θα ειναι ψηφοφοροι του 41τακατο.Μια μερα καθυστερηση πληρωμων επι εκατομμυρια δικαιουχων αποφερει εκατομμυρια απο τοκους στο δημοσιο

  3. 41 ΤΑΚΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΔ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΔ ΠΑΙΡΝΕΤΕ

  4. Δυστυχώς τα τμήματα συντάξεων παρά το ότι ακούγεται στα κανάλια υπολειτουργούν Το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί και επιπλέον στις 30/09 λήγουν 81 συμβάσεις έργου στον ΕΦΚΑ που έτρεχαν μεγάλο μέρος του έργου των απονομών συντάξεων. Αντι να τους παρακαλάνε να μείνουν μετά από τέτοια εξειδίκευση που έχουν και να φέρουν κι άλλα άτομα προτιμούν να τους διώξουν.

  5. ΚΑΙ οι συνταξεις του ΟΑΕΕ δεν πληρωθηκαν ακομα!

  6. Οταν είχαμε εκλογές δεν πήγαν να ψηφίσουν …60% αποχή και αναισθησίας …!! ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ . Το ευχαριστιέμαι όσο δεν πάει ….. Να σηκωνόσασταν να πηγαίνατε να ψηφίσετε ρε μούλες του συστήματος.! Τώρα σας πηδάει το <>.!

  7. * Η λογικη του παραλογου! Δωστε βαση!

    Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) γι’ αυτον τον λογο, επανηλθε η προτερα κατασταση!
    Κι’ αυτο την στιγμη, που οι “ειδικοι” λοιμωξιοκωλοι, παρελαυνουν ξανα στα καναλοχανεια και κανουν λογο, για εναν νεο “αορατο εχθρο-ιο”, που οσονουπω θα μας επισκεφθει! Παρααααλογοοοο;;;
    Βεβαια δεν αποκλειω, το να εχουν κατα νου, να χρησιμοποιησουν τον συνωστισμο, που αναποφευκτα θα επελθει, ως αιτια για την αυξηση -και καλα- των κρουσματων, με ολα τα παρελκομενα! Μεταξυ αυτων και την επαναφορα των μετρων, που τωρα καταργουν! Απο την αλλη, εχω την αισθηση οτι οι Τραπεζες, μαλλον προετοιμαζονται για τα νεα δεδομενα της ψηφιακης εποχης!

    Υ.γ. 1ο.Προσωπικα, διαβαζοντας την ανακοινωση του ΕΦΚΑ, μπερδευτηκα! Και θεωρησα, οτι συμφωνα με τα γραφομενα τους, θα πληρωνομουν εχθες! Εχω ομως την παγια συνηθεια, να επικοινωνω με τους πρωην συναδελφους, μια μερα πριν απο την οριζομενη ημερομηνια, για να το επιβεβαιωσω! Η μονη φορα, που επικοινωνησα αυθημερον, ηταν η χθεσινη! Και μου ειπαν, οτι θα πληρωθω (ασφαλιση ΙΚΑ), την Πεμπτη! Εκτος τουτου, με ενημερωσαν οτι αυτη την στιγμη που μιλαμε, εχει προβλημα το συστημα και οτι προσπαθουν να το επαναφερουν!
    Και κατι, τελευταιο! Το Ταμειο μου, με το οποιο επικοινωνω, οταν υπαρχει καποιο προβλημα, με διαβεβαιωνει καθε φορα, οτι υπευθυνες ειναι οι Τραπεζες!

    Υ.γ.2ο. Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

    α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

    β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

    * Οπερ σημαινει, οτι ο ενδιαφερομενος/η, θα πρεπει να ανατρεξει σε ημερολογιο, για να πληροφορηθει, ειτε την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ειτε την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα! Κολουαχατα!

  8. Οι τραπεζες φταινε κρατανε τα λεφτα….θα πουνε οτι ειχαμε προβλημα στο συστημα οπως παντα βγαινουνε λαδι.

  9. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΧΥΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ????

  10. Είναι βράδυ 23:00 ώρα ακόμα δεν μπήκε η σύνταξη μου ΝΑΤ ούτε η σύνταξη του πρώην ΟΓΑ…

  11. Από το 74 και μετά;;;;; είναι άσχημο να ξεμένεις από λεφτά! Για εμάς τους νέους, αυτό είναι καθημερινότητα…

  12. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ?

  13. Όταν ξενοπηδ@γανε οι γερο-ναυτικοί σε όλα τα λιμάνια, καλά ήταν; Τί τα έκαναν τόσα λεφτά;

    1. Καλά κάναν και ξενοπηδαγαν να ξενοπηδαγες και εσυ αν ήσουν μάγκας.τα λεφτά τους θέλουν τα έχουν πληρώσει .τα ΑΚΟΥΣ.

    2. Βρε Αρχιμαλάκα Πελασγέ δεν είχαν κρατήσεις οι ναυτικοί παλιομαλάκα ρουφιάνε του αρχικερατά….

    3. Πελασγε ποτέ. Επιτέλους θα πεις ένα καλό λόγο,??? Οι άνθρωποι θέλουν τη σύνταξή τους.

    4. Παλιομπάσταρδε πελασγε ξύλο πού χρειάζεσαι….
      Σε βολεψανε νά σκουπίζεις δρόμους ύστερα από τό γλείψιμο δεκαετιών πού τούς έκανες καί νομίζεις ότι βγαίνεις από την υποχρέωση με τό νά γράφεις κάθε μέρα τά ξερατά σου.

  14. 41, 41, 41, φατε 41, 41,41, τρεξατε σαν τα ζωα να τον ψηφισετε, φατε 41 τωρα, 41,41,41….

  15. Αν ήσασταν εσείς ξανακάντε το να ησυχάσω.
    Δε με νοιάζει δηλαδή και πολύ άλλωστε δεν έχω και τίποτα να κρύψω εκτός από τα μούτρα μου που δε βγαίνουν τόσο όμορφα όσο είναι και θέλω στο κινητό και λίγα λεφτά για να ζήσω
    Αλλά σίγουρα δεν είναι ωραίο να ξέρεις ότι σε παρακολουθούν άσχετα αν σε παρακολουθουσαν τόσο καιρό αλλά δε το ήξερες.
    Μπορεί να με παρακολουθουν πολλοί μαζί και να μου κάνουν πλάκα
    Ο άντρας μου λέει αστους να σε παρακολουθούν
    Παρακολουθα τους κι εσύ
    Αυτό βγήκε από ένα παλιό έργο κινηματογραφικο με έναν εκ των πρωταγωνιστών τον Τζο Πεσι ο οποίος υποδυόταν ένα πράκτορα που τον παρακολουθουσε το FBI.
    Όταν λοιπόν του το είπαν ότι το FBI τον παρακολουθεί
    Απάντησε
    NEVER MIND ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΙ ΕΓΩ

  16. Σιγα σιγα δανεικα παπαλα γι αυτο στη Χαγη μπας και μοσχοπουλησουμε το Αιγαιο και βρουμε κανα φραγκο!

Comments are closed.