ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο – Το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη δεν μπόρεσε να ελέγξει έγκαιρα μια μικρή εστία

Κοινοποίηση:
fotia-xylokastro

Μόνο το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη θα μπορούσε να το πετύχει αυτό. Τέλος Σεπτεμβρίου, να υπάρξει μια μικρή εστία σε ένα βουνό και να μην μπορέσει παρά τα drones, παρά την ετοιμότητα που υποτίθεται πως έχουν, να την ελέγξει.

Αποτέλεσμα η πυρκαγιά να έχει καταστρέψει ένα ολόκληρο δάσος χιλιομέτρων, να έχουν πεθάνει δύο άνθρωποι, να έχουν καεί σπίτια και ζώα.

Και μετά μας λένε ότι ήταν απόλυτα έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο. Μόνο που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η περίοδος αυτή τελειώνει τον Οκτώβριο και όχι τον Σεπτέμβριο. Αλλά μάλλον κάποιοι έκαναν… διακοπές, και φυσικά δεν αναφερόμαστε στους πυροσβέστες.

fotia-xylokastro

Μάλιστα, άνθρωπος που ήταν κοντά στο σημείο, αναφέρει στη σελίδα forecast weather πως: “Όλα ξεκίνησαν από εδώ. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη 12.10. Αυτή η φωτιά έπρεπε να είχε σβηστεί. Παλευαν 2 ώρες με 2 ελικόπτερα μικρής χωρητικότητας. Μετά έφεραν αλλά 2 μεγαλύτερης χωρητικότητας και λίγο πριν νυχτώσει όταν ήταν ήδη αργά εμφανίστηκαν 2 Canadair που το πολύ να έκαναν 2 ρίψεις. Επίσης συντονισμός 0.  Στέλνανε πυροσβεστικά οχήματα με ανθρώπους που δεν είχανε καμια σχέση με την περιοχή και πήγαιναν σε λάθος σημεία..εγώ βρήκα ένα όχημα σε άκυρο σημείο και του λέω ρε φίλε που πας από εδώ και μου απάντησε θέλω να πάω εκεί με το δάκτυλο..

Το σημείο που ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά λέγεται Μοναστηράκι Ροζενών”.

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη της φωτιάς, υπάρχουν τρία τουλάχιστον μέτωπα και όχι “διάσπαρτες εστίες”. Το πρώτο είναι από Σοφιανά- Ξανθοχωρι- Φικουλαζο, που κινείται ανατολικά προς Ρεθι -Δενδρο -Πελληνη, με την βοήθεια του ανέμου.  To δεύτερο μέτωπο είναι από Σοφιανά προς Γεληνι, στα Σπαρτινέικα, το οποίο είναι και αρκετά επικίνδυνο γιατί αν ξεφύγει θα φτάσει στο πυκνό δάσος Καρυάς και Τρικάλων.

Τέλος, υπάρχει και το μέτωπο από Πύργο προς Ζάχολη, απειλείται και η Αχαϊα που είναι δίπλα.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. – ΚΙ ΟΜΩΣ 27% Η ΝΔ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΚΑΛΟΠ …ΚΑΤΙ ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ

  2. ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ,ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΝ ΑΘΛΗΤΗΣ ,ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ . Μηδέν

  3. Γιατι να την σβησουν ;;;; 75 Δις τα κερδη εαν κανουν μπαταρια της Ευρωπης το Μπουρδελισταν με ανταλλαγμα ρευμα στον Θεο κ ενα καινουργιο ΜΝΗΜΟΝΙΟ για εμας !! Ερχεται Εμφυλιος ετοιμαστειτε αλλιως εγκαταλειψτε τον Χωρο , θα γινει της Πουτανας .

    1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΤΑΝΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΙΝΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΚ ΤΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Leave a Response