ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ

Κοινοποίηση:
693efe14ac6ef7962d435f8faf720bbd

Μία ακόμη αρνητική πρωτιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καταγράφει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ευρωβαρόμετρου για τη στάση των πολιτών έναντι της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το Ευρωβαρόμετρο η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, ήτοι το 97% απάντησε ότι θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους. Σε επίπεδο ΕΕ, το 70% των πολιτών θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στο κράτος μέλος τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όλα και περισσότεροι είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η διαφθορά είναι απαράδεκτη. Ειδικότερα, το 64% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η διαφθορά είναι απαράδεκτη, ενώ αντίθετα το 27% πιστεύει ότι είναι αποδεκτό να δώσει κάποιος ένα δώρο ή να κάνει μια χάρη (26%) για να πάρει κάτι από μια δημόσια διοίκηση ή μια δημόσια υπηρεσία, ενώ το 16% πιστεύει ότι είναι αποδεκτό να δώσει χρήματα για αυτόν τον λόγο.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι το 60% πιστεύει ότι η διαφθορά είναι μέρος της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα τους, ενώ το 57% συμφωνεί ότι στη χώρα τους ο μόνος τρόπος για να πετύχουν στις επιχειρήσεις είναι να έχουν πολιτικές διασυνδέσεις.

Μάλιστα, το 54% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πού να καταγγείλει τη διαφθορά εάν την βιώσει ή την παρατηρήσει: οι ερωτηθέντες είναι πιθανότερο να γνωρίζουν πού να καταγγείλουν μια υπόθεση διαφθοράς στη Μάλτα (63%) και τη Σλοβενία (62%) και λιγότερο πιθανό στην Πολωνία (32%) και την Ουγγαρία (33%). Το 47% δηλώνει ότι η δυσκολία απόδειξης της διαφθοράς είναι ένας σημαντικός λόγος που οι άνθρωποι δεν την καταγγέλλουν. Τρεις στους δέκα λένε ότι η καταγγελία θα ήταν άσκοπη επειδή οι υπεύθυνοι δεν θα τιμωρηθούν, ενώ σχεδόν άλλοι τόσοι (28%) λένε ότι δεν υπάρχει προστασία για όσους καταγγέλλουν διαφθορά.

Οι ερωτηθέντες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο είναι απαισιόδοξοι σχετικά με τις εθνικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Μόνο μια μειοψηφία πιστεύει ότι τα μέτρα κατά της διαφθοράς εφαρμόζονται αμερόληπτα και χωρίς υστεροβουλία (35%), ότι υπάρχουν αρκετές επιτυχείς διώξεις για να αποτρέψουν τους ανθρώπους από πρακτικές διαφθοράς (32%), ότι οι προσπάθειες της εθνικής τους κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αποτελεσματικές (30%) ή ότι υπάρχει επαρκής διαφάνεια και εποπτεία της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων στη χώρα τους (29%).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ [ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ] ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!

  2. ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!ΓΙΑΤΙ???ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΥΤΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ!!!

  3. Μιτσοτακιστάν/Τουρκμενιστάν και Τσιπριστάν/Σκοπιανιστάν, για καινούργιο το ‘χετε. Σιγά το νέο.
    Ελλάδα χώρα των μαφιόζων. Ποια Σικελία, εδώ ελάτε.

  4. μη χειροκροτατε τους βοηθους σκουλικιων οπου καταντησαν τριτοκοσμικη τη χωρα σας μουτζωστε τον εαυτο σας οπου ξεπουλησατε το ενα και μοναδικο δικαιωμα του οικογενειακου ασυλου με ευεργετες τους υποκλοπεις μας…

  5. Προτεινω να μετονομαστει η χωρα απο Ελλάδα,σε Λαμογιάδα,ή ακομα καλυτερα Μαλακιάδα συμφωνα με τους κατοικους που την κατοικούν…..

  6. Ακριβώς όπως τα λέω εδώ και μερικά χρόνια και πολλοί αντιδρούν. Το 70% είναι μια χαρά και οι ίδιοι αν τους ρωτήσεις για την διαφθορά θα σου πουν ότι έτσι είναι και γιατί να μην βάλουμε το χέρι στο μέλι αφού μπορούμε. Τώρα μάλιστα που υπάρχει και ο αρχηγός πρύτανης της μίζας, διαφθοράς και μαφίας το ποσοστό του μαύρου κέρδους θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Ένα 30% πληρώνει το μάρμαρο συνέχεια. Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιουχοι, δανειολήπτες και όσοι δεν μπορούν να μετακυλειουν το κόστος στον κόσμο. Απλά πράγματα. Ο Κούλης και οι συνεργάτες του θα κάνουν δουλειές με μίζες και θα λαδωνουν τους συνήθως ύποπτους και ο ραγιάς θα παίρνει το επίδομα του για να μην μιλάει και να διαμαρτύρεται. Μπράβο γίδια τέτοιους τύπους θέλετε και εσείς που τον ψηφίσατε χωρίς όφελος είστε και ηλίθιοι.

  7. αντε βρε εντο στο ελλαντα ?ποτες

  8. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ η ΕΛΛΆΔΑ.
    Τα ΣΚΟΥΛΉΚΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΚΌΜΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ.

  9. Τι περιμενει κανεις απο κρατος Γκιαουρηδων που οποιος πηγε να κανει το καλο τον εξορησαν ,τον φυλακισαν η τον σκοτωσαν ? Μην ανατρεχεται στην ιστορια 3000 ετων πριν γιατι δεν καταγομαστε απο αυτους αλλα στα προσφατα 200 μονο χρονια που καποιοι κατοικοι θελησαν να αλλαξουν λιγο τα πραγματα .Διαβαστε τι παθανε και ποια λαμογια τα καταφεραν απο κει και περα. Ευκολα συμπερασματα θα βγαλετε δε χρειαζεται εξυπναδα.

  10. Αυτήν την τετραετία πρώτη μας δέσμευση είναι να σπάσουμε όλα τα κοντέρ Παγκοσμίως.

  11. Ευτυχως που αποκαλυφθηκε το Qatar Gate για να ξυπνησει ο κοσμος.
    Ας καταλαβουν οι Ελληνες οτι η διαφθορα μπορει να καταπολεμηθει, διοτι ευτυχως υπαρχουν και τα μαγνητοφωνα, που μπορουν να βγουν προς το Ελληνικο κοινο απο αλλες χωρες της ΕΕ.
    Υπαρχουν εφημεριδες και αλλα μεσα, ωστε να μην μπορει να κρυφτει η Ελληνικη Κρατικη διαφθορα.
    Η Ελληνικη διαφθορα απλωθηκε παντου στην Ελληνικη Κοινωνια επι Σημιτη.
    Με 63 μελη της Κυβερνησης του Κουλη, εγινε ακριβως για να συγκαλυπτεται η διαφθορα, αλλα και για να μην “παραπονιουνται” και να υποχρεωνονται σε ψηφιση οποια σαβουρα φερνει ο αρχηγος στη Βουλη.
    Ποια ψηφιοποιηση του Δημοσιου?
    Αστεια πραγματα την στιγμη που υπαρχουν 600.000 Δημοσιοι Υπαλληλοι και θα παρουν κι αυξηση!
    Η ΕΕ ειναι διεφθαρμενη και η τεραστια γραφειοκρατια παρεα με τις ΜΚΟ, κανουν τις βρωμοδουλειες τους, μικρες και μεγαλες.
    Υπο οψη οτι το Qatar Gate, δεν εξαρθρωθηκε απο την ΕΕ, αλλα απο την Εισαγγελια του Βελγιου.

  12. Ο τιτλος αναφερει 7 στους 10 αλλα αυτο αφορα τον μεσο ορο στην Ευρωπη, στην Ελλάδα το ποσοστο είναι 97% άρα σχεδόν 10 στους 10!

    1. Οι τρεις που δεν βλεπουν διαφθορά μη κάθονται στον ήλιο που καίει. Σε συνδυασμό με το μπολι ρίχνει την αντίληψη.

  13. Ποια Ελλάδα; η σημαία που δείχνετε είναι της Κολομβίας των Βαλκανίων! λολ

  14. Μα σας παρακαλω πως εκφραζεστε ετσι για τη….λαμογια στην Ελλαδα! ?

Comments are closed.