Η ειδική πλειοψηφία των πρεσβευτών της ΕΕ ενέκρινε την προσωρινή συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο μεταξύ της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το Σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο. Η συμφωνία, η οποία τελειοποιήθηκε και εγκρίθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, βρίσκει έντονες αντιδράσεις από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, καθώς ουσιαστικά επιχειρεί να “διαχειριστεί -και όχι να σταματήσει- τη μετανάστευση, αναγκάζοντας τα κράτη μέλη να δέχονται ανεπιθύμητους μετανάστες ή να πληρώνουν πρόστιμο.
“Εμείς οι Σλοβάκοι, οι Ούγγροι και οι Πολωνοί, ψηφίσαμε κατά των νομοθετικών πράξεων που μιλούν για τη λεγόμενη αλληλεγγύη. Δυστυχώς, υπερψηφιστήκαμε από αρκετά κράτη μέλη”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας Matúš Šutaj Eštok σχετικά με τη συμφωνία που περιλαμβάνει έναν “υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης” -που αναγκάζει τις χώρες να επιλέξουν μεταξύ της αποδοχής μεταναστών ή της καταβολής υψηλών ποσών σε ένα κοινό ταμείο.
Σύμφωνα με το σύμφωνο, 30.000 αιτούντες άσυλο θα κατανέμονται ετησίως σε ολόκληρο το μπλοκ και τα κράτη μέλη θα πρέπει να καταβάλλουν αποζημίωση 20.000 ευρώ για κάθε μετανάστη που απορρίπτουν. Στην περίπτωση της Σλοβακίας, αυτό θα σήμαινε 285 μετανάστες ή 5,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Σε περίπτωση κρίσης, τα κράτη μέλη θα καλούνταν να υποδεχθούν έναν επιπλέον αριθμό μεταναστών, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να πληρώσουν πρόστιμο αντί να υποδεχθούν τους μετανάστες. Επικρίνοντας τη συμφωνία, ο György Bakondi, επικεφαλής σύμβουλος του Ούγγρου πρωθυπουργού για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, δήλωσε στα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης:
Πρόκειται για μια σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας μας: η επιλογή του ποιους θέλουμε να δεχτούμε δεν θα αποφασίζεται ούτε από τις ουγγρικές αρχές, ούτε από την ουγγρική νομοθεσία, αλλά από τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ.
Τόσο η Σλοβακία όσο και η Ουγγαρία επέκριναν το γεγονός ότι, σε περίπτωση κρίσης, ορισμένες διαδικασίες ασύλου θα μεταφέρονται μακριά από τις χώρες της πρώτης γραμμής, προκειμένου να ελαφρυνθεί το βάρος τους, αναγκάζοντας άλλα κράτη να φιλοξενήσουν τους μετανάστες και να εξετάσουν τις αιτήσεις ασύλου τους. “Οι διαδικασίες ασύλου θα μεταφερθούν στη Σλοβακία, πράγμα που θα σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι οι ενδιαφερόμενοι μετανάστες δεν θα φύγουν ποτέ ξανά από τη Σλοβακία”, κατήγγειλε ο Matúš Šutaj Eštok.
Η Πολωνία αντιτίθεται επίσης στο σύμφωνο, λέγοντας ότι “δεν επιτυγχάνει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης και, ως εκ τούτου, μπορεί δυνητικά να αποτελέσει πεδίο διαμάχης μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των κρατών μελών στο μέλλον”. Ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα αρνηθεί να δεχτεί οποιονδήποτε μετεγκατεστημένο αιτούντα άσυλο βάσει του συμφώνου, αν και μπορεί να είναι πρόθυμη να καταβάλει τα ποσά που ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με βουλευτή της αντιπολίτευσης.
Ο Τσέχος πρέσβης απείχε από την ψηφοφορία της Πέμπτης, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο. Η αλλαγή στάσης μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η τσεχική αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Andrej Babiš, επέκρινε το σύμφωνο, περιγράφοντάς το ως “πρόσκληση σε εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη”, και κάλεσε την Πράγα να ακολουθήσει τα βήματα της Βουδαπέστης και της Βαρσοβίας. Η κεντροδεξιά-φιλελεύθερη κυβέρνηση ενδέχεται να σκληρύνει τη στάση της ενόψει των φετινών ευρωεκλογών, όπου το μεταναστευτικό θα αποτελέσει καυτό θέμα.
Οι νέοι κανόνες περιέχουν μια προσπάθεια για τη διενέργεια αποτελεσματικότερων ελέγχων στους μετανάστες, καθώς και έναν στόχο για την ταχύτερη επιστροφή των μη εγκεκριμένων αιτούντων άσυλο στις χώρες καταγωγής τους. Τα άτομα των οποίων οι αιτήσεις ασύλου είναι απίθανο να εγκριθούν θα εμποδίζονται να εισέλθουν στο μπλοκ και θα κρατούνται σε κέντρα κράτησης στα σύνορα, όπως και τα άτομα που θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια. Καθώς το σύμφωνο προβλέπει ότι οι αιτήσεις ασύλου θα αξιολογούνται εντός έξι μηνών το πολύ, οι μετανάστες θα μπορούσαν να παραμείνουν σε κέντρα κράτησης για αυτό το χρονικό διάστημα -κάτι για το οποίο δεν είναι ικανοποιημένες οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για να εγκριθεί οριστικά το σύμφωνο, τα μέτρα πρέπει να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (κράτη μέλη). Η έγκριση στο Συμβούλιο θα γίνει με ειδική πλειοψηφία, πράγμα που σημαίνει ότι μεμονωμένες χώρες δεν θα μπορούν να ασκήσουν βέτο.
Για να μην γίνει πραγματικότητα αυτή η απειλή κατά της Εθνικής κυριαρχίας, ψηφίστε Πατριωτικά Κόμματα. ΑΛΛΑΞΤΕ τους συσχετισμούς στην ΕυρωΒουλή.
Οι Κούληδες & λοιποί αλλόφρονες σαχλαμάρηδες, θα φέρουν τόσους Λαθραίους, που στο τέλος καμμία χώρα δεν θα αντέξει το οικονομικό βάρος, την εγκληματικότητα & τις ασθένειες που κουβαλούν μαζί τους, κι έτσι υπάρχει μία μικρή ελπίδα να διαλυθεί η αλαζονική ΕΕ.
Το Οικονομικό βάρος των Λαθραίων είναι εξαιρετικά μεγάλο, αν σκεφτείτε την Παιδεία & τα Νοσοκομεία στην Ελλάδα.
Οι Λαθραίοι δεν πληρώνουν τίποτα στα ήδη “γυμνά” Νοσοκομεία.
Δείτε τι γίνεται στα Μαιευτικά των Δημόσιων Νοσοκομείων & ίσως καταλάβετε τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος των Ελλήνων.
Ακόμα & οι ΛΟΑΤΚΙ+, ας σκεφτούν το μέλλον τους, με τους Μουσουλμάνους οι οποίοι μαζεύονται στην Ελλάδα & κανείς, μα κανείς δεν τολμάει να πει το παραμικρό εναντίον τους.
Διαλέξτε προσεκτικά & ψηφίστε ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Εκανε …επενδυση η Ουρσουλαρα ! Οποιος δεν δεχεται τα κεφαλιατικα για το λαθροπαζαρο,θα τα σκαει τα εικοσι χιλιαρικακια! Τι να κλασει ο μακαριστος Σομπλε! Τα φραγκα θα πανε κατα… γοβα μερια η μαλλον το ΕΕ ταμειον ειναι μειον?
η κατασταση ειναι νοσηρη αν οχι ξεπουλημενη και στον λεγομενο ευρωπαικο πατριωτικο χωρο. τα κομματα που πραγματικα θελουν να διωξουν τους αλλοδαπους βρισκονται η σε φυλακες η στην αφανεια και το περιθωριο αλλα παραλληλα δεν σκεφτονται με ορους διεθνιστικου εθνικισμου. οι υπολοιποι “πατριωτες” ειναι στην πραξη ακραιοι φιλελεδες που κοροιδευουν τον κοσμο γιατι οι τραπεζες και οι επιχειρηματιες θα τους τραβηξουν το αυτι αν διωξουν τους αλλοδαπους
Εμείς οι Ελληνόψυχοι κλαίγαμε όταν μας έβαλε ο μπινές κωλο εθνάρχης στην εοκ .
Θρηνούσαμε όταν ο αλλόφυλλος Σημίτης μας κατάργησε την αιώνια δραχμή μας και σεις γραικυλοι χειροκροτούσατε που σας έκανε εβροπαιους .
Την Ελλάδα θελουμε και ας τρώμε πέτρες .
Οταν τοτε φωναζα μακριαααά απο την ΕΕ ποιος με ακουγε ;;; Να τωρα ο βοθρος !!!!
Ψηφίζουμε μόνο πατριωτικά κόμματα που είναι κατά της λαθρομετανάστευσης ‘ολα τα άλλα είναι για νάχουμε να λέμε.
Στον αγυριστο αυτη η ΕΕ των ανωμαλων!! Καθε χωρα με την δικη της Εθνικη κυριαρχια και οχι σ’ αυτα που αποφασιζουν ανωμαλοι και ηλιθιοι γραφειοκρατες στις Βρυξελλες!!
Ευρωπη αμερικα θελατε μαλακισμενε λαε τωρα φατε την δυση της κουλαςτης κολαρας. Σας πειραζε η ρωσια ηλιθιοι τωρα ξυστε τα απο αυτα σας αν εχετε κιολας γιατι ισως ειστε και λοατκι σαν του κρητικους εχουν παρει το προβαδισμα οι σαταναδες ρεεεεεεεε ουυυυυυυυυυσσσσσττ
Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε κάθε πατριωτικο κομμα που είναι κατά της ΕΕ…μόνο έτσι θα αλλάξει η Ευρώπη…
Υπάρχει λύση κύριοι, βγαίνετε έξω απ’την στάνη της ευρωπαϊκής δικτατορίας
Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ θΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ
Οι αφροασιάτες δεν έχουν θέση στην Ευρώπη.
Τα εκατομμύρια που έχουν εισβάλει πρέπει να απελαθούν, αφού πρώτα στειρωθούν.
Η ΕΟΚ νυν Ε.Ε ιδρύθηκε το 1956 με πρωτοβουλία των Εβραίων και δη των Ρότσιλντ
Αυτός που συνέταξε το καταστατικό κατά το συνέδριο έξι κρατών στην Ρώμη ήταν ο Ρόμπερτ Ρότσιλντ της γνωστής οικογενείας, επαγγελματίας διπλωμάτης του τεχνητού βελγικού κράτους, εβραϊκού προτεκτοράτου.
Η τελευταία θέση του πρέσβυς στο Παρίσι, μετά εγκατάσταση στο Λονδίνο, κοντά στους συγγενείς του.
Η ευρωπη ειναι η ηπειρος των ηλιθιων και των πανηλιθιων και μαζεψε ολη τη σαβουρα του κοσμου
Πολυβόλα σε χερσαία κ θαλλασια σύνορα…να δεις εάν πατήσουν πάλι…..αντ αυτού φως νερό τηλέφωνο τσάμπα………..βλέπε Σουηδία, γαλλια τι έρχεται κ τι θα πάθουμε…..
Διαλύστε το το μπουρδελο! Αρκετά με την EU-SSR. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το τριτοκοσμικό ναζιστικό μπουρδελο