ΕΦΙΑΛΤΗΣ! Αρχηγός πολωνικού Στρατού: «Ετοιμαζόμαστε για ολοκληρωτικό πόλεμο»

Κοινοποίηση:
ΩΣΔΩΣΔΩΣΔ

«Η Πολωνία οφείλει να ετοιμάσει τους στρατιώτες της για μια πλήρη σύγκρουση» δήλωσε σήμερα με έμφαση ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, καθώς η χώρα αυξάνει τον αριθμό των στρατευμάτων της στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Οι σχέσεις της Πολωνίας με τη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία έχουν επιδεινωθεί απότομα από το 2022 και τα γεγονότα της Ουκρανίας.

 «Σήμερα πρέπει να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για μια πλήρους κλίμακας σύγκρουση, όχι για μια ασύμμετρου τύπου σύγκρουση» δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου στρατηγός Βίσλαου Κούκουλα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Αυτό μας αναγκάζει να βρούμε μια καλή ισορροπία μεταξύ της συνοριακής αποστολής και της διατήρησης της έντασης της εκπαίδευσης στο Στρατό» δήλωσε.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάβελ Μπέιτζντα δήλωσε ότι από τον Αύγουστο, ο αριθμός των στρατευμάτων που φρουρούν τα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας θα αυξηθεί σε 8.000 από 6.000 που είναι σήμερα, ενώ μια πρόσθετη οπισθοφυλακή 9.000 ατόμων θα μπορεί να ενισχυθεί εντός 48 ωρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

Comments are closed.