Σήμα έκτακτης ανάγκης εξέπεμψε το υπερσύγχρονο αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-4C Triton που επιχειρούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Το αμερικανικό drone επιχειρούσε κοντά στην Κριμαία και το Νοβοροσίσκ και είχε το διακριτικό κλήσης BLKCAT6.
Οι Αμερικανοί έστειλαν χτες για πρώτη φορά το MQ-4C Triton της Northrop Grumman στην Μαύρη Θάλασσα. Το MQ-4C Triton είναι μια εξέλιξη του γνωστού drone RQ-4 Global Hawk.
Οι Ρώσοι εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στο πρόβλημα έκτακτης ανάγκης που εμφανίστηκε στο MQ-4C Triton, πιθανότατα με ηλεκτρονικό πόλεμο. Αν δει κανείς τα συστήματα του, θα καταλάβει γιατί οι Ρώσοι δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την αποστολή του.
Όπως είχε αποκαλύψει εδώ και ημέρες το War News 24/7, οι Ρώσοι ειδικοί είχαν ζητήσει την άμεση κατάρριψη-αναχαίτιση των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών UAV που πετούν στη Μαύρη Θάλασσα καθώς μεταδίδουν πληροφορίες και συντεταγμένες στον ουκρανικό Στρατό. Στη συνέχεια ξεκινούν οι ουκρανικές επιθέσεις εναντίον της Κριμαίας.
Σήμα έκτακτης ανάγκης εξέπεμψε το MQ-4C Triton
Το αμερικανικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-4C Triton, το οποίο εκτελούσε αναγνωριστικές επιχειρήσεις στα ανοιχτά της Κριμαίας, στη συνέχεια «χάθηκε» για αρκετές ώρες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Το αμερικανικό UAV εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης μέσω του αναμεταδότη. Το σήμα είχε κωδικό 7700, που σύμφωνα με το πρότυπο του ICAO σημαίνει έκτακτη ανάγκη επί του σκάφους.
Υπάρχουν δύο ακόμη τύποι σημάτων έκτακτης ανάγκης: 7600 (απώλεια επικοινωνίας) και 7500 (πειρατεία αεροσκάφους).
Το σήμα έκτακτης ανάγκης έχει επιβεβαιωθεί από τα Flight Emergency Alerts και SquawkAlert.
Λίγο μετά την αποστολή του μηνύματος έκτακτης ανάγκης, το UAV προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Sigonella.
Η προσγείωση του έγινε χθες περίπου στις επτά το βράδυ.
Το κύριο χαρακτηριστικό του αναγνωριστικού drone MQ-4C Triton που βρίσκεται σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είναι η μεγάλη του εμβέλεια.
Νωρίτερα, στο Διαδίκτυο εμφανίστηκαν αναφορές για την απώλεια επαφής με το MQ-4C Triton και την εξαφάνισή του κάπου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα
Τα χαρακτηριστικά του MQ-4C Triton
Το MQ-4 C μπορεί να παραμείνει στον αέρα για περισσότερες από 30 ώρες σε υψόμετρο έως και 17 χιλιάδες μέτρα και ταχύτητες έως και 610 χιλιόμετρα την ώρα.
Χάρη στους προηγμένους αισθητήρες και ραντάρ που διαθέτει, το MQ-4C Triton μπορεί να επιβλέπει την κατάσταση στο πεδίο επιχειρήσεων και μέσω αυτού οι φίλιες δυνάμεις να έχουν επίγνωση της κατάστασης των εχθρικών δυνάμεων.
Επίσης, η ικανότητα του να λειτουργεί και να επιχειρεί σε υψόμετρο πάνω από τα 50.000 πόδια και με επιχειρησιακή αυτονομία 24 ωρών, επιτρέπει στο MQ-4C Triton να παρέχει αδιάλειπτη ροή πληροφοριών στις συμμαχικές δυνάμεις, αξιοποιώντας τους αισθητήρες μεγάλης εμβέλειας για να ανιχνεύει και να παρακολουθεί εχθρικές ναυτικές δυνάμεις σε απόσταση που το ίδιο δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον εχθρό.
Είναι ενδεικτικό ότι σε μια 24ωρη αποστολή, το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να ερευνήσει τέσσερα εκατομμύρια ναυτικά μίλια.
Το κύριο ραντάρ του – AN/ZPY-3 Multi-Function Active Sensor (MFAS) – λειτουργεί στη ζώνη X και βασίζεται στο AFAR. Μπορεί να εκτελέσει σάρωση 360 μοιρών κατά μήκος της διαδρομής, σαρώνοντας 5,2 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα σε έναν κύκλο.
Το drone έχει μια ειδική λειτουργία η οποία επιτρέπει στο ραντάρ να αναγνωρίζει στόχους σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να ταξινομεί στόχους χωρίς την παρέμβαση χειριστή.
Το drone χρησιμοποιεί σύγχρονα συστήματα πλοήγησης. Οι χειριστές δεν χρειάζεται να του δίνουν άμεσες εντολές πιλότου – αρκεί να καθορίσουν την περιοχή πτήσης, την ταχύτητα, το ύψος και τον στόχο.
Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με το RQ-4 Global Hawk, το MQ-4C Triton έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει υπόψη την πιθανότητα απότομης πτώσης του υψομέτρου – αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διαθέτει ενισχυμένο σύνολο ισχύος ικανό να αντέξει το χαλάζι, τα χτυπήματα πτηνών. Διαθέτει σύστημα αντιπαγοποίησης και σύστημα αντικεραυνικής προστασίας.
Σε χαμηλά υψόμετρα, το MQ-4C Triton χρησιμοποιεί το πολυφασματικό ηλεκτρο-οπτικό και υπέρυθρο σύστημα Raytheon MTS-B. Το οπτικό του σύστημα μπορεί να μεταδώσει βίντεο σε επίγειες δυνάμεις σε πραγματικό χρόνο.
ΠΗΓΗ: warnews247.gr
αααααα…… καλααααα… εδω και 2-3 χρονια το warfare σε components εχει προαναγγειλει ιδαιτερες εξελιξεις και πολεμοχαρεις……
Παγκόσμιο πόλεμο έχουμε και είμαστε ένα κλικ πριν το μεγάλο μπαμ, να γίνουμε όλοι ακτινογραφιες.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ