Είναι ”γλυκιά” η αμοιβή- Πάνω από 215.000 Έλληνες έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή για να καταγγέλλουν «μαϊμού» αποδείξεις!

Κοινοποίηση:
φοροδιαφυγη

Mπορεί κάποιοι να βγάζουν χρήματα εις βάρος των υπόλοιπων φορολογούμενων μέσω της φοροδιαφυγής, όμως ήρθε η ώρα οι φορολογούμενοι να βγάλουν κι αυτοί χρήματα… εις βάρος της φοροδιαφυγής.

Μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε το μπόνους που μπορεί να φτάνει ακόμη και τις 3.000 ευρώ, αν κάποιος καταγγείλει περίπτωση φοροδιαφυγής, χιλιάδες ήταν οι Έλληνες που κατέβασαν την σχετική εφαρμογή. Πάνω από 215.000 Έλληνες έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή για να καταγγέλλουν «μαϊμού» αποδείξεις!

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που διαφωνούν με αυτές τις πρακτικές και χαρακτηρίζουν «ρουφιανιλίκι» τις καταγγελίες για φοροδιαφυγή.

Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν θετικά το να μπορούν μέσω της εφαρμογής My Apodixi να τσεκάρουν τις αποδείξεις και να καταγγέλλουν είτε ανώνυμα είτε επώνυμα περιστατικά φοροδιαφυγής, υπάρχουν όμως και εκείνοι που δυσκολεύονται όπως λένε να «μαρτυρήσουν» τέτοια περιστατικά.

Μπορεί όμως η νέα εφαρμογή να βάλει φρένο στη φοροδιαφυγή;

«Το μέτρο της εφαρμογής των καταγγελιών σαφώς και θα βοηθήσει στον περιορισμό αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το ταγκό της φοροδιαφυγής το χορεύουν δύο: Αυτός που δεν κόβει αποδείξεις και αυτός που δε ζητά», δηλώνει ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης.

Μάλιστα, όσοι «καρφώσουν» επώνυμα θα λάβουν μπόνους από 100 – 3.000 ευρώ, αν η εφορία καταφέρει να πιάσει τους φοροφυγάδες. Έχουν γίνει ήδη 133.000 καταγγελίες και περισσότερες από 215.000 συσκευές έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το μέτρο της καταγγελίας προσκρούει στην ελληνική κουλτούρα.

«Θεωρούμε ότι καταγγέλλοντας κάποιον λειτουργούμε ως χαφιέδες πέρα του ότι για το συγκεκριμένο ενεργούμε με υστεροβουλία. Χρειαζόμαστε ακόμα μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσουμε ως Κεντροευρωπαίοι οι οποίοι θεωρούν ευθύνη τους να συμβάλλουν στην ευημερία του κράτους και να μην υποστηρίζουν πράξεις οι οποίες βλάπτουν την κοινωνία», επισημαίνει η  Καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έφη Λαμπροπούλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. Και οι καλύτεροι πράκτορες-ρουφιάνοι στην CIA είναι Έλληνες καθόλου τυχαίο.

  2. Νομιμοποιουν και τη ρουφιανια τωρα.Οχι 215 αλλα 1025 χιλιαδες θα βρεθουν να ειπραξουν μεχρι και το τριχιλιαρο και να καθονται αραχτοι.Αφου ειναι ανικανοι να πιασουν φοροφυγαδες, σου λεει ας καλλιεργησουμε τη ρουφιανια στα προβατα.Αλλο που δε θελουν.Οπως οι δοσιλογοι στη κατοχη

    1. Ναι αλλά στη Κατοχή οι ίδιοι οι Γερμανοί τους σιχαινοντουσαν τους δοσίλογους και τους καταδότες. Όταν αποχώρησαν από την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1945 οι Γερμανοί εκτέλεσαν επί τόπου πολλούς καταδότες! Είναι αυτό που λένε ότι τη ρουφιανια τη θέλουν όλοι αλλά το ρουφιάνο κανείς!!!!!

  3. Παλια ηταν οι δωσιλογοι Τωρα αμειβεται η ρουφιανια Ας μην ειναι ανικανοι οι κυβερνωντες και ας ελεγχουν την φοροδιαφυγη Με την ρουφιανια ωραια μυνηματα δινουν στους νεους Βεβαια πολλοι απο αυτους που τοαποφασησαν Ι σως οι γονεις τους να ηταν δοσιλογοι των Γερμανων και ετσι εμαθαν πως βγαινει το χρημα ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗ

  4. ΑΜΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ !

  5. …–μαμα,μπαμπα επιτελους βρηκα δουλεια μεσα στη κριση..
    …–παιδακι μας τι χαρμοσυνη ειδηση ειναι αυτη?!!…
    …– μαμα μπαμπα τωρα θα μπορεσω να νοικιασω δικο μου σπιτι,…κατι νορμαλ,προς κηφισια,εκαλη λεω…να εχω αυτονομια ….και σιγα σιγα να παρω και κανενα αυτοκινητο…οχι μικρακι,,..καποιο μεγαλουτσικο να εχει ολα τα κονφορ…να παω και διακοπες …και….
    …—μπραβο παιδακι μας….αλλα σε ποια εταιρια πηρες διευθυντικη θεση…γιατι με τοσα αποτομα ανοιγματα χρηματικα,σιγουρα θα εχεις και ψηλο μισθο και κουραση…
    —-ποια κουραση,ποιες θεσεις,και εταιριες,και πτυχια,και συνεντευξεις,και ρουσφετια..ας ειναι καλα ο πρωθυπουργος μας που προσπαθει να καταπολεμησει την ανεργια με ηθικο τροπο οπως ειναι κι αυτος…
    —-τι καταφερε παιδι μας ο μητσοτακης….γιατι μεχρι τωρα ολο αποτυχιες εχει…
    .—-επαγγελμα με πολλα, ευκολα λεφτα…μονο που εχει πολυ περπατημα στα μαγαζια..
    —παιδακι μας πλασιε σε εταιρια θα εισαι.?
    —-οχι ρε μανα ,πατερα…ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ θα γινω της κυβερνησης.και αν ολα πανε καλα θα εκπεδευσω και τη μικρη μου αδελφη να γινει ΡΟΥΦΙΑΝΑ απο τωρα…..
    ΑΑΑΑΑΑ ΡΕ πρωθυπουργο που εχουμε….εσεις να τα βλεπετε στην ευρωπη

  6. Εννοείται ότι το κατέβασα. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι πασοκοθρεμένοι. Μπράβο στον Κυριάκο. Αυτό που ζητούσαν όλοι οι Έλληνες, το πραγματοποίησε η ΝΔ.

  7. Ο/Η Οποτε θέλουν θυμόνται ότι πρέπει να γίνουμε κεντροευρωπαίοι λέει:

    Αν θες ρε λαλάκα να γίνουμε κεντροευρωπαίοι να μας δώσετε πρώτα μισθό κεντροευρωπαίων, σύνταξη κεντροευρωπαίων, ασφαλιστική κάλυψη κεντροευρωπαίων και δικαιοσύνη κεντροευρωπαίων και μετά το συζητάμε.

  8. Η νομιμοποίηση της ρουφιανιάς με ψηφιακή κουκούλα και μετά σου λένε απαγορεύεται η αντιποίηση αρχής, αυτό δηλαδή τι είναι. Να κάνει η εφορία τη δουλειά της και οι πολίτες τη δική τους.

    1. Ρε κορόιδο τράβα πλήρωνε μόνο εσύ φόρους κι άσε τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην κόβουν αποδείξεις και πλείστα άλλα για να το παίζεις εσύ δήθεν δημοκράτης….Κορόιδοοοοοκο
      Αν δεν φοβστσι ο άλλος πως θα συμορφωθεί αφού έχει την κλεψιά στο Dna του ??? Κεφτέεεε

  9. Αλα Τσαουσεσκου “πολιτικη” ο καθενας ρουφιανος του γειτονα!
    Μπραβο Μητσοτακαρε κρατος ανυπαρκτο αλλα “καλοπληρωμενο”! Σου τελειωνουν και τα δανεικα φραγκα, εκατσε κι η στραβη με Ερντοκλαν / Ισραηλ και μαλλον το ξεπουλημα του Αιγαιου σου παει πιο πισω!

  10. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ? ΑΠΟ ΤΙΣ 3000 ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ? Η ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ?

  11. Αυτοί ρουφιάνοι…αλλά και εσείς κλέφτες.. έτσι; Ο ΦΠΑ δεν είναι εισόδημά σας, δεν σας ανήκει.

  12. Εφόσον πληρώνω το ΦΠΑ και δεν μου εκδίδει απόδειξη, θα τον καταγγείλω!

  13. 215.000 ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ δηλαδή; Αυτό είναι το ποιόν του Έλληνα ή αυτό θέλουν να μας καλλιεργήσουν; Ρε ας έδιναν και 150.000 / ρουφιανιά, ΔΕ θα το έκανα ποτέ. Και όχι, είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, ούτε ελεύθερος επαγγελματίας ούτε τίποτα τέτοιο…

  14. Από πούστηδες,νενέκους,δωσίλογους,εφιάλτες και βρωμιάρηδες και αλήτες,άλλο τίποτα στην ναζιστοχώρα.
    Καρκίνο θα βγάλουν ,όλοι αυτοί , θα βρωμίσουν και δεν θα τους βγαίνει η ψυχή.

  15. “αφου αυτοι εισαστε “

Comments are closed.