«Είστε η ντροπή της Αριστεράς»: Ένταση και φωνές μετά τη λήξη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ [ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΣΔΑΣΔ

Σκηνές έντασης επικράτησαν, το βράδυ του Σαββάτου (12/10), στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κ.Ε. του κόμματος, που αποφάσισε τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καβγάδισαν λεκτικά με μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζοντας: «Ντροπή να έχει δικαιώμα ο Γκλέτσος και να μην έχει δικαιώμα ο πρόεδρος, είστε η ντροπή της Αριστεράς».

Ένταση και κατά τη διάρκεια της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Από την αρχή φάνηκαν οι διαθέσεις σύγκρουσης μεταξύ των «φυλών» του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν ραντεβού, το Σάββατο (12/10), ώστε να λήξουν τους «λογαριασμούς» τους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κρίσιμη συνεδρίαση ξεκίνησε με σχεδόν 3 ώρες καθυστέρηση, καθώς κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, δεν είχε διαπιστωθεί ακόμα απαρτία στο όργανο. Οι συνεχείς παρατάσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας προκάλεσαν τις αντιδράσεις της ομάδας Κασσελάκη, η οποία έκανε λόγο για μεθοδεύσεις.

Παράλληλα, εντός της αίθουσας καταγράφηκε κόντρα μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και της Θεοδώρας Τζάκρη, όταν η δεύτερη ήθελε να πάρει τον λόγο, κάτι που η πλειοψηφία αρνήθηκε καθώς δεν είχε γραφτεί ως παρούσα. «Αν θέλει η συντρόφισσα Τζάκρη να πάρει τον λόγο να πάρει κάρτα και να διαπιστευτεί», είπε η κ. Γεροβασίλη.

 Κι ενώ μέσα στη συνεδρίαση συγκρούονταν οι δύο πλευρές, έξω από την αίθουσα το κλίμα δεν διέφερε σε τίποτα. Καυγάδες, προσβλητικές εκφράσεις και γενικότερα αρκετά στιγμές έντασης κατέγραψε ο φακός, όπως θα δείτε παρακάτω.

 

Η απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της πολιτικής απόφασης θα έχει ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο του κόμματος και θα αναφέρεται σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με υποψηφιότητα. Ειδικότερα, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την απόφαση στην οποία διαπιστεύθηκαν ως παρόντες, 151 μέλη του οργάνου. Η πολιτική απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα και στην συνέχεια έγινε ψηφοφορία για την τροπολογία επί της πρότασης Μουζάλα για απόρριψη της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Η τροπολογία είχε ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, κάτι το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς δεν έγινε επίσημη καταμέτρηση όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ενώ για 138 υπέρ κάνουν λόγο ανεπίσημες πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί πως με την ονομαστική αναφορά διαφώνησαν 12 μέλη.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, 12 Οκτωβρίου 2024

Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, 12 Οκτωβρίου 2024

Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, 12 Οκτωβρίου 2024

Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, 12 Οκτωβρίου 2024

Πηγή εικόνων: Eurokinissi

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response