Εβραϊκό σχολείο θηλέων στον Καναδά έγινε στόχος πυροβολισμών

Κοινοποίηση:
slack-imgs

Το σχολείο στην περιοχή North York του Τορόντο είχε γίνει στόχος παρόμοιου περιστατικού και τον Μάιο

Στόχος πυροβολισμών έγινε ένα εβραϊκό σχολείο στο Τορόντο το Σάββατο για δεύτερη φορά φέτος, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, εν μέσω της αύξησης των αντισημιτικών επιθέσεων στον Καναδά στον απόηχο του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Κανείς δεν τραυματίστηκε μετά τους πυροβολισμούς που έπεσαν από όχημα νωρίς το πρωί στο σχολείο θηλέων Bais Chaya Mushka, με τη μόνη ζημιά να είναι ένα σπασμένο παράθυρο, σύμφωνα με τις αρχές.

Το σχολείο στην περιοχή North York του Τορόντο είχε γίνει στόχος παρόμοιου περιστατικού τον Μάιο και η αστυνομία πιστεύει ότι οι δύο πυροβολισμοί συνδέονται μεταξύ τους.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι είναι «πολύ ενοχλημένος» από το περιστατικό, το οποίο έρχεται την ώρα που οι Εβραίοι γιορτάζουν το Γιομ Κιπούρ, την ιερότερη ημέρα του έτους στον ιουδαϊσμό.

«Καθώς περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες, η καρδιά μου συμπάσχει με τους μαθητές, το προσωπικό και τους γονείς που πρέπει να είναι τρομοκρατημένοι και πληγωμένοι σήμερα», αναφέρει ο Τριντό σε ανάρτησή του στο X.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response