Εικόνες από το κοντινό μέλλον; Επιδημία…ποντικιών ταλαιπωρεί τους Αυστραλούς! – ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση:
Pontikoi (1)

Η Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία πλήττεται από την χειρότερη επιδρομή ποντικών των τελευταίων δεκαετιών μετά από μια τεράστια συγκομιδή σιταριού.

Μετά την ξηρασία, τις καταστροφικές πυρκαγιές και την πανδημία οι απελπισμένοι κάτοικοι έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν ένα νέο εφιάλτη.

Οι αγρότες της πολιτείας, που έφτιαξαν δέματα σανού για το χειμώνα αναμένουν να χάσουν πολλά από αυτά εξαιτίας των αναρίθμητων τρωκτικών που κατακλύζουν την περιοχή.

Οι πολίτες έχουν φτάσει στο σημείο να προσεύχονται για δυνατή βροχή που θα πνίξει ή έστω θα διώξει τα ποντίκια.

Οι εικόνες που καταγράφονται είναι τρομακτικές.

Σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οι κάτοικοι λένε ότι ξυπνούν με ποντίκια στα μαξιλάρια τους, βρίσκουν φωλιές στα έπιπλά τους ή τα πετυχαίνουν ακόμη και στο μπάνιο.

Στα καταστήματα δεν έχει μείνει παγίδα ούτε για δείγμα.

Η ανυπόφορη μυρωδιά τους βρίσκεται πλέον παντού στον αέρα.

Στα καταστήματα, οι ανεπιθύμητοι εισβολείς μπαίνουν κατά εκατοντάδες και μασουλάνε ό,τι βρουν: από εμπορεύματα και τρόφιμα μέχρι πλαστικά.

Τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής δέχθηκαν δαγκώματα από ποντίκια.

Μετά από χρόνια ξηρασίας, η Νέα Νότια Ουαλία και τμήματα του Κουίνσλαντ απόλαυσαν φέτος μια τεράστια σοδειά λόγω της πρόσφατης υγρής περιόδου. Αλλά αυτή η εισροή νέων προϊόντων και δημητριακών έχει οδηγήσει σε έκρηξη του πληθυσμού των ποντικιών. Οι ντόπιοι λένε ότι άρχισαν να παρατηρούν τα σμήνη στα βόρεια τον Οκτώβριο και έκτοτε το κύμα τρωκτικών εξαπλώνεται νότια, λαμβάνοντας πλέον βιβλικές διαστάσεις.

Μερικοί κάτοικοι πιάνουν πάνω από 500 ποντίκια κάθε νύχτα.

Δεκάδες δήμαρχοι κάλεσαν την τοπική κυβέρνηση να κηρύξει το πρόβλημα του  ως επίσημη επιδημία και να βοηθήσει στην παροχή πρόσθετων παγίδων, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Απαντες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο ξέσπασμα μιας κακοκαιρίας με έντονες βροχές, που θα μπορούσε να τα εξαφανίσει.

Τα θηλυκά ποντίκια είναι σε θέση να αναπαράγονται σε ηλικία μόλις έξι εβδομάδων και να γεννούν έως 50 μωρά το χρόνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: